Archief: maart 2012

Je kind als spiegel

Op vrijdag 13 maart organiseert Nadine Schartz van Innerheart een workshop/ inspiratiesessie, onder de titel ‘Je Kind als Spiegel’. In deze workshop, die wordt gehouden bij Spirit&Soul in Klundert, ervaar je dat er ook een andere manier is om naar gedrag, spel, ontwikkeling of klachten van een kind te kijken. Een respectvolle manier die je als volwassene raakt in je hart.

Lees verder

Spiritueel hemelvaartweekend

Spiritueel Centrum Nieuwe Tijd te Purmerend, organiseert in het Hemelvaartweekend van 16 tot en met 20 mei 2012 een spiritueel weekend. In dit weekend brengen willen zij mensen samen brengen, die het belangrijk vinden om met het spiritueel bewustzijn aan het werk te gaan. Dit gebeurt onder meer aan de hand van workshops, wandelingen, meditatie, klanken, schilderen, schrijven, praten, lachen.

Lees verder

Lynne McTaggart op Wake Up Party

Het evenement ‘Wake Up: Time to Connect’ dat op zaterdag 31 maart plaatsvindt, wordt afgeslopen met een ‘Wake Up Party’. Je kunt die avond genieten van een inspirerende presentatie van journaliste en schrijfster Lynne McTaggart, heerlijke behandelingen & consulten op allerlei gebied, en prachtige optredens van Piet Jan Blauw, DJ Isis en DJ Esta Polyesta.

Lees verder

Angry Birds-Yoga voor de moderne yogi

Op Urbanlotus.nl kwam ik een artikel tegen over Angry Birds-Yoga. Geweldig, hoe verzinnen ze het? Angry Birds, een van de meest populaire spellen die te spelen zijn op je smartphone – en nu ook op facebook – werd gebruikt als inspiratie voor een nieuwe yogasoort. Zoals Giridhari Dasa, de schrijver van het artikel, zelf al zegt: Wie had ooit gedacht dat er zoveel wijsheid achter dit bizarre scenario steekt!

Lees verder

De kunst van het ademhalen

De mate waarin stress ons leven onnodig beïnvloedt, wordt over het algemeen enorm onderschat. Vaak klampt de geest zich vast aan woede, schuldgevoel of spijt over het verleden, of wordt geplaagd door angst en zorgen over de toekomst. Dit heen en weer slingeren van de geest veroorzaakt spanning en stress, zowel voor onszelf als voor de mensen om ons heen en leidt tot een minder effectieve actie. Adem is de schakel tussen lichaam en geest en dus de sleutel voor het hanteren van onze geest en negatieve emoties. Zodra we dit kunnen, krijgen we toegang tot ons volledige potentieel op elk gebied van ons leven. Dit alles is waar het om draait tijdens de cursus ‘Art of Breathing’, die op 29 maart van start gaat.

Lees verder

Twitterquote van de week

Volg jij Spiritualiteit.blog.nl al op Twitter? 
Elke vrijdag staat de leukste, meest interessante, grappigste of meest inspirerende tweet die ons is opgevallen, op Spiritualiteit.blog.nl!

Nusta Karpay inwijdingen

De Nusta Karpay zijn 7 inwijdingen, 7 prachtige teachings van de Godinnen (archetypen) van de Andes, om onszelf te helen en in balans te brengen. Zou jij deze mooie inwijdingen willen ervaren? Dat kan, vanaf 11 april, met Caroline Daalder van Centrum De Quest en Linda Dane van Walking in Beauty.

Lees verder

Wake Up: Time to connect

Ben jij al wakker? Klaar voor jouw waarheid? En wil je die delen? Terwijl een slapende wereld zich van crisis naar crisis sleept, is grote groep mensen net als jij wakker aan het worden en wél dicht bij zichzelf. Zij zien dat de enige plek om iets aan die wereld te veranderen, is ín henzelf en mét elkaar. Tijdens Wake Up: Time to connect krijgen die mensen de kans om bij elkaar te komen.

Lees verder

Ostara, de lente equinox

Het jaarwiel dat wordt gevierd door de (Moderne) Heks bevat acht jaarfeesten. Spiritualiteit besteedt aandacht aan elk van deze jaarfeesten, door een uitleg te geven waar dit feest, ook wel sabbat genoemd, om draait. Vandaag vieren heksen het lentefeest, Ostara.

Ostara wordt ook wel de lente equinox of lentenachtevening genoemd. Net als bij elke equinox is dit een dag waarop licht en duisternis in evenwicht zijn. Licht en donker, dag en nacht zijn nu even lang, in balans. Na Ostara gaan de dagen weer lengen.

Lees verder

Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?

 

Wil jij meer (gratis) publiciteit voor jouw eigen praktijk? Dat kan bij Spiritualiteit.blog.nl! Het nieuwsaanbod en het aantal bezoekers groeit nog steeds op Spiritualiteit.blog.nl. Deze site is dan ook ideaal om jouw praktijk onder de aandacht te brengen, meteen bij de juiste doelgroep

Hoe doe je dat? Via de rubriek ‘Mijn praktijk’ op deze site. In deze rubriek krijgt men de gelegenheid om iets te vertellen over zijn of haar eigen praktijk (aan huis of in een centrum) en wat hij/zij voor diensten aanbiedt.

Ben jij ook spiritueel of alternatief genezer met een eigen praktijk en zou je hiermee graag een plekje willen sieren op Spiritualiteit.blog.nl? Neem dan contact op met de redactie! Ik zal je dan een vragenlijst(je) sturen die je in kunt vullen en samen met jou maken we er een leuk artikeltje van!

Aura reading en healing bij Triskal

Ieder mens heeft een aura om zich heen. Het is een energieveld, waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. De aura is een trillend krachtveld waarin diverse subtiele krachtenvelden zijn gehuisvest die onze innerlijk gevoelens en emoties weergeeft. De krachten hebben hun eigen diverse kleuren die iets vertellen hoe iemands gemoedstoestand op dat moment is. Tijdens de thema-avond aura reading / healing leer je hier meer over en wordt tevens je aura schoongemaakt.

Lees verder

Jeff Bridges schrijft spiritueel boek

Acteur Jeff Bridges werk samen met een goede vriend van hem, Bernie Glassman, aan een spirituele gids. Hierin zullen de betekenis van het leven, humor, films en bijdragen aan een betere wereld in moeilijke tijden, worden onderzocht. Het boek is getiteld The Dude and the Zen Master, vernoemd naar het beroemde personage van Bridges, de overjarige hippie uit The Big Lebowski.

Lees verder