Angry Birds-Yoga voor de moderne yogi

Op Urbanlotus.nl kwam ik een artikel tegen over Angry Birds-Yoga. Geweldig, hoe verzinnen ze het? Angry Birds, een van de meest populaire spellen die te spelen zijn op je smartphone – en nu ook op facebook – werd gebruikt als inspiratie voor een nieuwe yogasoort. Zoals Giridhari Dasa, de schrijver van het artikel, zelf al zegt: Wie had ooit gedacht dat er zoveel wijsheid achter dit bizarre scenario steekt!

De Braziliaan Giridhari Dasa beoefent bhakti-yoga binnen de traditie van het gaudiya-vaishnavisme. Het artikel dat hij schreef over Angry Birds-yoga heeft veel media-aandacht getrokken en werd zelfs enthousiast ontvangen door maker van het spel zelf, Peter Vesterbacka: “Very cool! I can see Angry Birds Yoga becoming a worldwide craze ”

Giridhari Dasa: “De yogameesters van vroeger haalden vaak belangrijke levenslessen uit dagelijkse gebeurtenissen in het dorpsleven en de natuur. Maar wie woont er tegenwoordig nog in een dorp? En hoe vaak komt een gemiddeld (stads)mens nog in de natuur? Dus waar kan de moderne yogi nou nog levensverrijkende wijsheden opdoen? Angry Birds™ natuurlijk!”

Lees het inspirerende artikel over Angry Birds-Yoga helemaal op Urbanlotus.nl.

Doe jij aan Yoga? Kende jij Angry Birds-Yoga al?

Lees ook:De spirituele hoogtepunten van 2012
Lees ook:Yoga en Sjamanisme-zomerweek in Frankrijk
Lees ook:Is yoga schadelijk?
Lees ook:5 redenen om op yoga te gaan
Lees ook:Yoga Beach Festival 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Angry Birds-Yoga voor de moderne yogi

  1. Pingback: De spirituele hoogtepunten van 2012 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>