Spookhuizen en -kastelen in Nederland en Belgie

Ben je geinteresseerd in geesten en echte 'spookhuizen'? Dan is 'The Ghosthunter' echt iets voor jou. 'The Ghosthunter', bekend geworden door de ontdekking van het Spookhuis van Sas van Gent, is een website waar je een veelheid informatie kan vinden over geesten, spookkastelen en -huizen, geesten op foto's en nog meer mysterieuze onderwerpen.

'The Ghosthunter' werd bekend door de ontdekking van het Spookhuis van Sas van Gent, op de grens van Nederland en Belgie. Dit huis kreeg wereldwijd aandacht nadat er werd onthuld dat er entiteiten aanwezig waren. Regelmatig kwamen de media kijken en ook vele bekende Nederlanders en Belgen zijn met 'The Ghosthunter' mee geweest en elke keer was er wat nieuws te melden in of rond het spookhuis.

Informatie over het Spookhuis van Sas van Gent, maar ook vele andere spookhuizen en -kastelen in Nederland en Belgie en ook daarbuiten, kun je vinden op de site van 'The Ghosthunter'. Evenals informatie over andere interessante, geest-gerelateerde onderwerpen. Je kunt er bovendien ook DVD's bestellen met documentaires over verschillende spoekhuizen en -kastelen.

Lees ook:Joost – The Ghosthunter viert 15-jarig jubileum
Lees ook:Filmpje: The Ghosthunter bij de Spookboerderij te Brummen
Lees ook:Filmpje: glaasje draaien is gevaarlijk
Lees ook:Paranormaal- en gezondheidsbeurs in Belgie
Lees ook:Paranormaalbeurs Sas afgelopen zondag best bezocht

43 Reacties // Reageer

43 thoughts on “Spookhuizen en -kastelen in Nederland en Belgie

 1. Mystery Man

  Bestaan geesten echt volgens u?

    /   Reply  / 
  1. jurgen

   als ghosthunters krijgen wij ook te maken met onverklaarbare dingen, wel proberen wij een verklaring te zoeken voor alles wat er zich voordoet, soms is dit echter onmogelijk en zeggen wij dat er sprake is van paranormale activiteit, ook valt het voor dat als we genoeg bewijs gevonden hebben dat we spreken van een haunting, dus een antwoord op je vraag zou zijn, er zijn dingen die niet te verklaren zijn en ik zou zeggen dat geesten bestaan.

     /   Reply  / 
 2. Karla

  Ik denk van wel…

    /   Reply  / 
 3. Layla

  Hai Mystery Man, Ik geloof wel dat er onzichtbare entiteiten ronddwalen op deze aarde ja. Op sommige plekken voel ik de aanwezigheid ook van die entiteiten, daarom geloof ik er ook in. En jij? Groetjes, Layla

    /   Reply  / 
 4. Willem

  Hallo,

  Ik ben bezig met research voor een programma over spookhuizen in twente, kan iemand me helpen om een aantal plekken te vinden in twente die bekend staan om verschijningen of onverklaarbare gebeurtenissen.
  Alvast dank!

  Groetjes Willem

    /   Reply  / 
  1. ruud

   frerikshuislaan 85 almelo

     /   Reply  / 
 5. Layla

  Hoi Willem, ik woon zelf niet in de buurt dus daar kan ik je niet mee helpen, probeer het eens via http://www.theghosthunter.nl. Ik denk dat zij wel wat weten voor je!

  Lieve groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 6. Joop

  Hai Marc, mag ik vragen hoe je dat weet? Heb je hem weleens benaderd of iemand die je kent?
  Vr. gr.
  Joop

    /   Reply  / 
 7. Henk

  Marc,

  Waar baseer je dat op? Je lult lekker uit je nek. Maar dat komt wel vaker voor dat men andere mensen op het internet zomaar afvalt zonder enig bewijs of aanleiding. Veel begrijpt men gewoon niet. The Ghosthunter heeft een top site en heeft veel mensen geholpen, zonder er enige cent voor te vragen. Dat bewijs is mij overkomen. En dat mag ook wel eens vermeld worden.

    /   Reply  / 
 8. Rob

  Zielig hoor als er van een skeptisch aangelegd iemand een reactie op een stukje dat ene Henk over ene Marc schrijft, verwijderd wordt omdat dit niet in het straatje van de blog past? Zielig…Er is geloof ik zoiets als VRIJHEIDS VAN MENINGS UITING in Nederland, dus ook hier dacht ik maar schijnbaar zijn er mensen die denken dat ze alles weten en menen dat wat zij zeggen waarheid is..Tjonge jonge.

    /   Reply  / 
 9. spookjagers

  ja ggeesten bestaan echt

    /   Reply  / 
 10. maarten

  Hallo allemaal

  Weet iemand nog vervallen villa’s of kastelen In nederland waar hij of zei denkt van hier spookt het zeker en het voeld niet pluis?? laat het ons weten. Wij doen onderzoeken in Paranormale Activiteiten neem kijkje op onze site
  http://www.paranormalactivities.nl

  Gr P A Team

    /   Reply  / 
  1. eric

   ja,
   ik heb een pand in Zweden waar een (minstens)
   identiteit verblijft.
   het is een negatief persoon,
   is wel op een foto verschenen.

     /   Reply  / 
   1. Miranda

    Wat is een identiteit??????

      /   Reply  / 
    1. eric

     sorry,
     ik bedoelde ´entiteit´

       /   Reply  / 
 11. layla

  Ik denk dat Eric een entiteit (een aanwezigheid, een geest) bedoeld…

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
  1. eric

   Hoi Layla,

   inderdaad, ik zat er naast,
   ik bedoelde ´entiteit´
   Nu ben ik in Zweden, heb hier geen bekenden die mee willen gaan, maar toch ga ik naar de plek waar de entiteit zich bevind. Een schuur die mij toebehoord.
   Reeds jaaaaren is het daar een plek van onheil en drugs.
   Kent U iemand of een organisatie in Zweden die hiermee bekend zijn ?

   Groetjes,
   Eric.

     /   Reply  / 
 12. DJ Lauwy de Hoop

  Ik weet een geschikte plaats voor mensen die naar geesten zoeken. Er is een villa in Laag Soeren die een zolder bevat met heel veel onheil. Het huis is wel bewoont/in gebruik, dus erin kom je zomaar niet. Zelf zijn ik en een vriend er wel in geweest toen wij het huis nog bezaten en hebben een filmpje gemaakt op die zolder van de geluiden. Beelden hebben we echter niet kunnen vinden. Maar voetstappen, getik, gebonk, druk op de borst, rillingen waren er voortdurend. Het filmpje is niet echt serieus omdat als wij bang zijn we lacherig zijn, het was daar doodeng! We rende zelfs af en toe weg uit angst. De villa ligt naast een spoor daar bij een kruispunt met 3 wegen. Verder weet ik niks over het huis. Ik kan het wel eens opzoeken.

  Groetjes DJ Lauwy

    /   Reply  / 
 13. vbm Andy

  Beste,

  Ik ken en geloof eigenlijk niet zo in die dingen maar ik heb onlangs vernomen dat mijn ouderlijkhuis in oostende wordt verkocht voor een belachelijk lage prijs en dit al meerdere keren. Mensen houden het er niet lang uit. Nu mijn vraag is mijn klein broertje is daarin overleden de dag zelf ging mijn moeder kijken en er was net iets dat door haar liep toen ze die kamer binnenging en vaststelde dat hij was gestorven. Nog maanden lang hoorde ze hem huilen ook al was hij er niet meer. wij hebben er 11 jaar gewoond en hebben dit huis verkocht maar toen is het blijkbaar begonnen.

  Nu staat het huis te koop en ben ik van plan om het huis op te kopen maar ik twijfel enorm omdat ik niet weet wat er precies gaande is.

  Wat is het beste wat ik doe??

  mvg

    /   Reply  / 
  1. Niels

   Goede dag

   Ik heb de brutale vraag aan je of je dat huis nog heb gekocht zou het graag een keer willen onderzoeken.

     /   Reply  / 
 14. Gert

  Probeer eens de drentshe bossen en heide’s volgens mij kun je daar genoeg zien.
  Tip kerkhof zuidlaren het oude gedeelte meerdere verschijningen gezien van buurtbewoners en passanten

    /   Reply  / 
  1. Thea

   Welke begraafplaats in zuidlaren is dat de geen die voor zuidlaren licht aan je linker kant als je nog geen 200 meter door rijd kom je een shel station tegen aan je rechterkant.
   De bossen van drenthe zit inderdaad erg vol met dingen.
   Van fijne energie tot erg zware energie

     /   Reply  / 
 15. H.M. Lubach

  Niet om het een of ander hoor, maar dit alles komt op mij nogal onprofessioneel en sensatiezoekerig over! En het is ook allemaal niet bepaald respectvol naar de geesten toe die namelijk gewoon overleden mensen zijn!
  Even voor de goede orde: ik ben zelf helderwetend en voel geesten en entiteiten als ze zich ergens bevinden! Ik ben er ook absoluut niet bang voor en probeer altijd met ze in contact te komen, iets wat meestal ook lukt. Ik doe hier ook onderzoek naar!
  Ik kan me dan ook absoluut niet voorstellen dat als iemand een huis heeft waar vreemde geluiden oid op de zolder te horen zijn, dat men dan
  A) niet allereerst de historie van het huis probeert te achterhalen om te kijken wat er in het verleden wellicht gebeurd kan zijn,
  B) niet probeert te achterhalen wie er gewoond hebben zodat er enige kennis is van wiens geest er misschien rondwaart,
  C) men lacherig in zijn eigen huis gaat rondlopen omdat men bang is en het dan maar gewoon laat voor wat het is.

  Het hele rondlopen van groepjes mensen in een huis waar het ‘spookt’ (alleen de term al, doet me aan Casper denken) alleen voor ‘de kick’ vind ik verwerpelijk! De meeste mensen zijn gewoon bang, maar moeten toch zonodig ‘stoer’ doen in zo’n pand! Bij het minste of geringste geluid pissen ze zowat in hun broek of gaan lopen gillen! Een nogal zielige vertoning allemaal!
  Als je zelf geen gedegen onderzoek naar deze materie doet of niet precies weet waar je mee bezig bent, maar alleen uit sensatie zoiets doet, blijf er dan gewoon weg!

    /   Reply  / 
 16. DJ Lauwy de Hoop

  Je verdraait de dingen wel heel erg. Toevallig is mijn hobbie filmen. (en meer maar dat boeit nu niet) Geesten filmen is supermoeilijk, bijna onmogelijk. Maar niet geschoten is altijd mis. Dus proberen. Wat is daar mis mee? En hoezo ‘stoer’? Je doet toch iets omdat het leuk is, niet omdat je dan ‘stoer’ bent en erbij hoort ofzo. Zo’n iemand ben ik totaal niet. Probeer jij nu stoer te zijn ofzo? En we bleven echt niet rennen in dat huis hoor. Het begin was spanning maar we moesten doorzetten. Wij kunnen ze niet zien of voelen dus is dat ff wat anders. In je broek pissen! :’) Jij bent zeker de grappigste thuis. Dus reageer maar niet op mij. ;)

    /   Reply  / 
 17. Essexparanormal

  Ik zelf ben een paranormal investigator,En woon in Nederland en Engeland.Ben lid van essexparanormal en oud lid van de IGHS.
  ben zelf ook inbezit van een certificate(paranormal Investigator).
  Heb in Nederland nog Geen echte dingen meegemaakt om Paranormaal te Noemen,Meschien omdat Engeland beter bekend staat om zijn(Geesten Heksen) Ben wel in het kasteel waardeburg geweest om onderzoek te doen en kwam wel intresante dingen tegen.Oa Orbs/EVP’s.Heb ook een Investigation gedaan in Salem Massachusttes USA gedaan,Waar vroeger in 1692 De Heksen Hysteria uit brak.Dat was 1 van de grootste Cold spot Area’s ooit voor mij..
  Dus er is wel iets wat men beschouwd als Paranomal.
  Een ander leuke plek in Nederland is het Solse gat bij Ermelo.
  Ook in de avond uren geweest,Veel orbs en wat mist.

    /   Reply  / 
 18. andy

  hallo ik heb een vraag ik woon in Eeklo en ik zoek een leeg huis waar het spookt en weet geen raad waar ik da kan vinden hoop da gelle mij kunt helpen voor in de buurt van Eeklo kunt vinden groetjes andy

    /   Reply  / 
 19. Unknown

  Is het mogelijk zo’n gebouwen nog te kopen denken jullie?

  mvg

    /   Reply  / 
 20. marika

  wij hebben iets in huis gehad.op 1 slaapkamer was het op een bepaalde plek altijd koud.mijn dochter heeft opgenomen met haar mobiel dat een deur vanzelf open en dicht gaat zonder dat er wat open stond.ik heb op aanraden van een vriendin de geest vrijgelaten.het was waarschijnlijk de geest van een man die hier daadwerkelijk gestorven is.toen ik met een kaarsje naar de speelkamer liep en sprak dat hij moest gaan en ons met rust moest laten voelde ik vlak voor de deur een koude rilling en het kaarsje ging uit.daar is de man ook dood neergevallen.tweede poging is gelukt en tot nog toe hebben we geen rare dingen meer ervaren.

    /   Reply  / 
  1. eric

   Hallo Marika,
   ik mis de nodige nuchterheid in je verhaal.
   waarom een man ? waarom daar gestorven ? leeftijd van je dochter….
   kan van belang zijn, en nog veel meer.
   eerst schrijf je over een slaapkamer , daarna een speelkamer…?
   goed dat je er over schreef !
   het is goed afgelopen, omdat de ‘geest’ goed was/is , maar,
   het kon ook anders, indien de ‘geest’ andere bedoelingen had.
   Je mag me altijd om info vragen, ik ben al tientalle jaren met deze materie bezig.
   lieve groeten van
   Eric.

     /   Reply  / 
 21. marika

  hai eric
  mijn vriendin woont hier in de buurt en zij kende deze familie die hier gewoond heeft.de man des huizes is hier gestorven door een hartstilstand.
  vlak voor de speelkamer in het gangetje.heb een paranormaal iemand ingeschakeld en die bevestigde mijn verhaal zonder informatie.leeftijd van mijn dochter is 19.in de slaapkamer van mijn dochter was de aanwezigheid en dat bleek vroeger de ouderlijke slaapkamer te zijn geweest en op advies van een vriendin heb ik de geest op een kamer vrij gelaten waar niet geslapen werd en dat was dus de speelkamer.wel hoort en ziet mijn dochter van 19 de zolderdeur s’nachts open gaan en de speelkamer is van mijn zoontje van 7.misschien dat dit meer duidelijkheid geeft.de paragnost zei al dat het een goede geest was maar hij wilde niet weg daar,
  vriendelijke groet
  marika

    /   Reply  / 
 22. benny pieters

  hoi ik kan moeilijk in slaapvallen omdat ik meestal het gevoel heb dat er iemand bij mij in bed ligt of naast het bed staat. ik slaap som 2 dagen niet en wordt er gek van. kan je mij soms zeggen wat ik ermee moet doen.

  vriendelijke groeten benny

    /   Reply  / 
  1. eric

   Hallo Benny,
   Ik heb enige ervaring opgedaan met situaties zoals de Uwe.
   Als U wilt, neem ik contact met U op, want een persoonlijke situatie zoals deze, heeft enig respect nodig.
   grtjs………………….Eric

     /   Reply  / 
 23. spacehageneesje

  Ook al kun je sommige dingen niet zien , dan wil dat nog niet zeggen dat dat ook niet bestaat.Denk bijvoorbeeld aan de wind ; De wind kun je niet zien , maar omdat we de wind wel kunnen voelen weten we dat die bestaat.Zo is het volgens mij ook met al die andere onverklaarbare dingen op deze aarde.

    /   Reply  / 
 24. jurgen

  hoi, Benny,
  Als je wil komen wij met ons team even langs om een onderzoek te doen naar wat er zich voordoet, veel van de dingen die gebeuren kunnen verklaart worden maar we hebben het nodige materiaal om te kunne zien of er zich iets paranormaal voordoet en zullen dan ook alles in werk stellen dit tot in de puntjes uit te zoeken, dan als je een geest zou hebben en je wil er geen last meer van hebben kunnen we je daar ook mee helpen, wij zijn een ervaren team ghosthunters en doen dit op geheel vrijblijvende basis en gratis, je kan ons ook terug vinden op facebook, onder de naam ( paranormal investigation team turnhout )
  groeten

    /   Reply  / 
 25. haartje

  bestaan geesten, ik denk t wel, maar ik ben er niet zo zeker van!

    /   Reply  / 
 26. stefan

  He…
  Ik en me broer weten het 1 en ander over geesten…
  Wij willen overnachten in een huis waar het spookt…
  Ik zoek dus dat soort huizen…
  Iemand een idee welk huis en waar we het een poging kunnen wagen…???

  Laat het me weten alstjeblieft
  Gr stefan

    /   Reply  / 
 27. marcel

  hey mensen
  ik ben marcel 26 jaar en helderziend dus ja geesten bestaan zeker.
  ik zou ook nog wel eens in een echt huis rond willen snuffelen waar geesten rond dwalen en eens een kijkje nemen aan de andere kan we horen altijd de verhalen van de mens maar nooit het verhaal van een geest ik wil wel eens weten wat ze hier doen en wat ze allemaal gedaan hebben en hoe hun leven toen der tijd uitzag.
  mis iemand een tip of iets in huis heeft zitten laat dan een berichtje achter groetjes marcel

    /   Reply  / 
 28. Anominous girl

  Hallo,

  Ik wil graag anoniem blijven dus ga ik me niet netjes voorstellen. Maar ook ik ben geboren met een extra’tje, een gave wil ik het namelijk niet noemen want het is een mijn ogen eerder een vloek waar je mee word geboren dan een gave.

  Ik heb het al zo lang als ik me kan herrineren en ik ben er ook al meedere malen mee in aanraking gekomen, zelf zoek ik het niet op omdat ik er eigenlijk niks mee te maken wil hebben.
  Ik heb er geen angst voor omdat ik niet beter weet.

  Maar voor een paar jaar terug sliep ik bij een vriendin die ook nachten opliep omdat er in haar huis een geest zou zitten, ze wist van mijn extra’tje dus vroeg of ik een keer bij haar wilde slapen, en zoals ik al had verwacht begon ik daar al vrij snel dingen waar te nemen (de ene keer zie ik het, de andere keer voel of hoor ik het, waarom het elke keer anders is weet ik zelf eigenlijk ook niet) dit keer voelde ik het vooral.

  na het eten begon ik ook dingen te horen, het kwam uit het gebied van de gang, ‘s avonds verdwenen alle waarnemingen en zijn we gaan slapen, ineens maakte ze me wakker dat ze wat had gehoord, (ik ben zelf nogal een dieseltje dus het duurde even voor het tot me door drong wat ze nou bedoelde en wat ze van me wilde) maar inderdaad er stond een man naast het bureau in de kamer, hij had geen kwaad in de zin denk ik.

  Omdat ik er zelf eigenlijk zo min mogelijk mee te maken wil(de) hebben heb ik mij ook nooit verdiept in het “hoe om te gaan met geesten”. Dus wat ik deed, doodleuk vragen of de geest wilde weggaan omdat zij er bang voor was, ik heb het nog nooit gehad dat ze ook antwoord gaven maar hij keek me wel aan.

  Schijnbaar heb ik toen niet echt geholpen maar het alleen maar erger gemaakt, want ze had het haar ouders al eens verteld haar moeder geloofde haar, haar vader echter niet. Maar binnen 17 dagen nadat ik daar was blijven slapen is die vader ‘s nachts een keer naar de wc gegaan en toen hij terug kwam heeft hij zijn vrouw wakker gemaakt, gezegt dat hij nu ook was gezien had en dat ze de volgende dag zouden vertrekken.

  Het betreffende huis is sindsdien meerdere malen bewoond maar ik weet ook dat het nooit lang duurt dat de mensen er wonen want hij staat om de haverklap weer leeg en te huur aangeboden.

  Het enige wat ik ermee wil zeggen, JA! geesten (of hoe je ze ook wil noemen) bestaan! ga er geen experimenten mee doen! en als je zelf dingen ervaart, neem contact op met mensen die er wel verstand van hebben!

    /   Reply  / 
 29. Sani

  Hallo

  kent iemand een plek dat spookt in Eindhoven of omgeving.
  Wil graag een keer zo een plek bezoeken

  Gr. Sani

    /   Reply  / 
 30. Petra

  Ik zou wel een keer in een echt spookhuis willen slapen met een paar andere mensen ik ben nog niet overtuigd dat er uberhaupt iets is lijkt me geweldig om eens een x uit te proberen iemand ook intresse weet eigenlijk niet eens een hier in nederland.

    /   Reply  / 
 31. Petra

  Ik ben wel geintressseerd om eens een echt spookhuis te bezoeken ben nog niet echt overtuigd dat er iets is misschien dan wel, iemand ook intresse daarin.Weet ook niet of er wel hier in nederland spookhuizen zijn.groetjes.

    /   Reply  / 
 32. daniel

  ze zegen dat het in gent belgie oostvlaanderen het gravensteen spookt
  omdat ze er licht bollen zien. ja lichtbollen het is gewoon stof niets anders dan stof ik ben geen tiener ik woon van mijn geboorte in gent dus een echte gentenaar. ben als kleine jongen vaak in dat kasteel geweest zelfs de donkere plaatsen toen het in de tijd nog niet zo was als nu met al die moderne verlichtingen die er nu zijn. ik heb nooit iets gemerkt dus dan zou het er vroeger ook moeten geweest zijn want gent zag er toen echt middeleeuws uit. alle lichten waren nog niet zo vel en helder als ze nu zijn. vele straatjes waren toen donker neen die tijd is nu voorbij voor te geloven in spoken en legende.jammer dat er in belgie niet zo iets bestaat zoals in amerika en nl en vele van die sites enkel geschikt is voor tiners en zo en school kinderen ja natuurlijk zijn er vele interessant om dat ze ten eerste ze op youtube zetten en alles kunt laten geloven aan de school kinderen daarom zijn ze zo populair op youtube. de films maken gebruik van speciale technieken dat er dan vele geloven dat het echt is met nog wat enge muziek en in de duister en je hebt een ghost filmpje. plaatsen genoeg kerkhoven en zo je hoeft het maar te laten weten op internet en de bal rolt verder.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>