Therapierevolutie: Mindful Analysis

Door de wachttijden bij de GGZ duurt het vaak maanden voordat je met je verhaal bij een psycholoog terecht kunt. Eerder hulp nodig? Psychosociaal therapeut Mirjam Windrich ontwikkelde een methode – Mindful Analysis – waarmee mensen met behoefte aan mentale steun direct kunnen starten. Gewoon thuis vanachter hun eigen computer.

Mirjam Windrich

[Foto: Mirjam Windrich]

Samen met een therapeut start een intensief schrijfproces van maximaal zeven dagen. Er is geen face-to-face contact. De communicatie verloopt alleen via e-mail. Binnen een week ga je als cliënt door een diepgaand proces. Je komt tot inzichten en oplossingen waar je vaak al jarenlang naar op zoek bent geweest, zelfs na eindeloos durende therapieën bij de reguliere GGZ.

Mindful Analysis

Mindful Analysis is een therapievorm waarbij Oosterse en Westerse inzichten zoals meditatie, geestelijke begeleiding en (psycho)therapie elkaar versterken. De cliënt wordt bewust niet in een psychiatrisch hokje gestopt, maar gezien als een uniek persoon. En daar hoort een benadering bij die puur gericht op persoonlijke levensvragen. Mensen met depressieve gevoelens, angstklachten, zingevings- en relatieproblemen hebben veel baat bij de schrijftherapie die Windrich beschrijft in haar nieuwe boek De Therapierevolutie. De therapie vermindert niet alleen per direct de lange wachtlijsten bij de GZZ, maar voorkomt ook onnodige escalaties van psychologisch onbehagen.

De Therapierevolutie is musthave voor iedere cliënt, coach, psycholoog en psychotherapeut die bewust kiest voor een persoonlijke, snelle en oplossingsgerichte aanpak.

Over Mirjam Windrich

Mirjam Windrich (1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, filosofie en geestelijke verzorging. Als psychosociaal therapeut en coach ontwikkelde zij Mindful Analysis. Naast haar eigen online praktijk verzorgt ze trainingen en opleidingen Mindful Analysis en ze publiceert er met grote regelmaat over.

Meer weten? Bezoek de website Mindful Analysis.

Lees ook:Mindful eten: gezonder en goed voor de lijn
Lees ook:Vanavond op Indigo Radio: Down To Earth
Lees ook:Mindful afvallen: de oplossing?
Lees ook:Mindful zingen
Lees ook:Boek: Onderweg naar verlichting – Bonnie Bessem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>