Liefde tussen hond en bazin hechter dan huwelijksband

Voor honden kan dierendag al niet meer stuk. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen (63%) voelt zich namelijk beter bij haar hond dan bij haar levenspartner. Dat blijkt uit een social-mediaenquête door uitgeverij Lucht onder 1495 deelnemers.

Liefde tussen hond en bazin

[Copyright foto: hansiline via Pixabay]

Vrienden brengen het er nog slechter vanaf. Maar liefst 74% van de (voornamelijk) vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek zeggen dat ze liever tijd met hun hond doorbrengen dan met vrienden.

‘Honden brengen je terug naar je gevoel’

‘Deze uitslag verbaast me niets’, zegt kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach Sandra Dekker. ‘Een hond is van onschatbare waarde voor iedereen. De meeste mensen zitten teveel in hun hoofd en zijn druk met dingen die moeten of verwacht worden. Honden brengen je terug naar je gevoel en naar wie je werkelijk bent. Ze accepteren je vervolgens onvoorwaardelijk.’ Dekker is auteur van het boek Een hond helpt iedereen.

Goed voor de gezondheid

Honden zijn ook goed voor onze gezondheid blijkt uit het social-mediaonderzoek. Maar liefst 95% van de ondervraagden voelt zich minder eenzaam en gelukkiger dankzij hun hond. Ruim 88% zegt bovendien dat hun hond zorgt voor een flinke portie dagelijkse beweging. Eerlijkheid, respect en onvoorwaardelijke vriendschap maken de band tussen hond en bazin zo hecht stellen de deelnemers.

Liefde tussen hond en bazin

’De liefde tussen hond en baas is ultieme ontspanning’, verklaart Sandra Dekker. ‘Lekker samen op de bank in alle rust, zonder dat je iets tegen elkaar hoeft te zeggen’.

Lees ook:SGP maakt zich zorgen over invloed andere godsdiensten
Lees ook:Dieren als spiegel voor mensen
Lees ook:Stop met jezelf te vergelijken
Lees ook:De relatie tussen Geloof en Gezondheid
Lees ook:Sjamanistisch Festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>