Rubriek: Kruidenrecepten

Recepten op basis van kruiden, met verschillen spirituele en magische doeleinden.

Zelf huidverzorgende middelen maken met magische kruiden en planten

Ontwikkel je eigen kracht en wijsheid tijdens een intensieve en magische ‘doe-dag’, waar je de geheimen leert van het maken van je eigen natuurlijke huid- en lichaamsverzorging, met speciale aandacht voor een diepe verbinding met de planten die er deze dag worden gebruikt en de kracht die dit brengt in de bereidingen.

Lees verder...

Geneeskrachtige kruiden toepassen

Kruidengeneeskunde is duizenden jaren oud en de reguliere geneeskunde, die nog heel jong is, is hierop gebaseerd. Er zijn uit heel de wereld verschillende tradities en geneeswijzen die gebaseerd zijn op de eeuwenoude kennis over kruiden en die nog steeds worden toegepast. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de de Chinese geneeskunde en de Ayurvedische leer. Voor

Lees verder...

Column Lunadea: Wierook van Kruiden

De meeste mensen kopen kant en klare stokjes wierook om te branden en ik moet toegeven dat ze ook erg gemakkelijk zijn en er veel lekkere geuren bij zitten. Toch krijg ik een dieper gevoel bij de originele manier van wierook branden en dat is op een houtskoolblokje.

Lees verder...

Recept 26: Paarse hoestsiroop

Het is weer zover: er heerst weer een verkoudheidsvirusje. En hoe kan het ook anders met die rare zomer? Heb je veel last van (droge) hoest? Dan kan het volgende drankje hulp bieden.

Lees verder...

Recept 25: Verzorgende lippenbalsem

Niet alleen de kou tast de tere huid van je lippen aan, ook de zon kan  behoorlijk verwoestend tekeer gaan. Het resultaat: gebarsten en droge  lippen. Verre van aangenaam. Daarom dit keer het recept voor een verzorgende balsem die je lippen vertroetelt en verwent.

Lees verder...

Recept 24: Lekkere kruidenwijn

Als ik het koud heb of als ik een griepje aan voel komen, vind ik het altijd lekker om langzaam een glaasje rode kruidenwijn te drinken.Deze kun je kopen, maar je kunt ook eens proberen om zelf een kruidenwijn te maken. Dit is een heel simpel recept voor eigengemaakte kruidenwijn.

Lees verder...

Recept 23: Kamillezalf tegen striae

In een wereld vol zwangere vrouwen en Nederlanders die steeds  zwaarlijviger worden, is hier een zalf die je kan helpen om striae te  voorkomen. De zalf is zo zacht, dat het zelfs geschikt is voor de tere  babyhuid.

Lees verder...

Recept 22: thee tegen slapeloosheid

Heb je moeite met in slaap komen? Dan kan het helpen om een kopjes rustgevens thee te nemen voordat je naar bed gaat. Als je erg veel last hebt van slapeloosheid, kun je drie maal per dag een kopje nemen van de slapeloosheidsthee van Jacob Hooy. Deze thee kun je zelf maken!

Lees verder...

Recept 20: Wierook ter bescherming en reiniging

Nu we de winter achter ons gaan laten en het voorjaar weer tegemoet gaan, is het tijd om niet alleen onszelf, maar ook ons huis een grote schoonmaak te geven. Dat kun je doen aan de hand van een rituele reiniging. Deze wierook kan daar heel goed bij van pas komen.

Lees verder...

Recept 19: Thee bij keelklachten

De griep en verschillende vervelende keelklachten doen helaas nog steeds de ronde. Om toch nog een beetje op de been te blijven heb ik een lekker kruidenthee-recept om wat aan die keelklachten te doen.

Lees verder...

Recept 18: Zenuw versterkende kruidenthee

De feestdagen kunnen heel leuk en gezellig zijn, maar voor een hoop mensen kan de decembermaand ook een hoop stress opleveren. Voor die mensen is er bijvoorbeeld de zenuw versterkende kruidenthee van Jacob Hooy. En je kunt 'm ook zelf maken!

Lees verder...

Recept 17: Lekker herfstdrankje

Last van de vallende bladeren? Ook zo moe, moedeloos of heb je moeite  om warm te worden? De eerste herfststorm dient zich aan en wij duiken  en masse naar binnen. Na een zomer met zo weinig licht hebben veel  mensen eerder dan we gewend zijn last van de steeds kortere en  koudere dagen. Dus alom

Lees verder...

Recept 16: Echinacea-tinctuur voor je weerstand

Met de donkere zomer die bijna achter de rug is, en zoveel mensen die rondlopen met snotterende  neuzen en andere vroege winterkwaaltjes, is dit een mooi moment om aan je  weerstand te werken. En wanneer je om je heen kijkt, dan zie je de Rode  zonnehoed (Echinacea purpurea) bloeien met volle, grote bloemen. De Rode

Lees verder...