Voorjaarsprogramma Academie voor Geesteswetenschappen

De Academie voor Geesteswetenschappen presenteert dit voorjaar een eerste extra aanbod van cursussen over vijf uiteenlopende maar even boeiende onderwerpen. Iedereen is hartelijk welkom!

Academie voor Geesteswetenschappen
[Beeld via Academie voor Geesteswetenschappen]

De vijf cursussen zijn: Logotherapie – Van betekenis zijn, Verbindende communicatie, Graven in de ziel met de kabbalah, Wereldreligies en hun omgang met dood en sterven, en Homo Robotica – Menselijkheid in de eeuw van de robots.

De reeks cursussen start op 14 maart met een Masterclass over Logotherapie. Vanaf de jaren 1930 ontwikkelde de Weense arts Viktor Frankl een praktische manier om patiënten te behandelen voor wie het leven geen zin meer had. Hierdoor ontdekte hij dat het ervaren van zin in het leven nauw samenhangt met van betekenis te zijn voor iets of iemand anders. Zijn visie, die hij Logotherapie noemde, verdiepte zich doordat hij als Jood meerdere concentratiekampen overleefde. Zelfs in onmenselijke omstandigheden kan een mens van betekenis zijn.

Bekijk het hele programma van de Academie voor Geesteswetenschappen >

De cursussen worden gegeven door docenten van de Academie en door gastdocenten, onder wie Anja Nekeman, internationaal gecertificeerd trainer Verbindende Communicatie; Sasja Martel, initiatiefnemer en directeur van het Joods Hospice Immanuel; en Paul van der Velde, hoogleraar Aziatische Religies aan de Radboud Universiteit.

De Academie voor Geesteswetenschappen is een jaar geleden opgericht en verzorgt (beroeps)opleidingen op HBO-niveau op het gebied van spiritualiteit, zingeving en (complementaire) gezondheidszorg. De Academie beschikt over belangrijke accreditaties en erkenningen van beroepsverenigingen.

 

Lees ook:Mini-workshops op informatiebijeenkomst SETH Academie
Lees ook:Terug naar het instinct
Lees ook:Workshop Empathische Communicatie
Lees ook:De verborgen Moeder herontdekken bij Academie PanSophia
Lees ook:Woensdagmiddag open dag bij De Sprong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>