Beperkende gedachtes loslaten

Heb je last van beperkende gedachtes? Ideeën over jezelf waarmee je angst in stand houdt en je jezelf weerhoudt om vanuit een gevoel van eigenwaarde te handelen? Ik ging op zoek naar een manier om met een zeer hardnekkige beperkende gedachte af te rekenen.

beperkende gedachtes

“Ik ben slecht in sport”, roep ik. Voor de zoveelste keer. Mijn buurvrouw reageert scherp: “Dat mag je niet meer zeggen. Jij bent wel sportief”. In een flits realiseer ik me haar gelijk. Ik herhaal onbewust hardop een beperkende gedachte. Een oud idee geworteld in mijn hoofd. Gevoed door jarenlang spijbelen bij gym, steevast als laatste eindigen bij elke wedstrijd en het niet kunnen vangen van een bal.

Door mezelf als onsportief weg te zetten, doe ik mezelf echter geen recht meer. Na de geboorte van nummer 2 (okay, toen was ik al 37 jaar) ben ik gaan hardlopen. Een vlaag van verstandsverbijstering, dacht mijn omgeving. Maar inmiddels is nummer 2 alweer 7 jaar oud. En ik loop nog steeds. Sinds een paar weken ga ik daarnaast naar de sportschool voor krachttraining.

Hoog tijd dus om een oud plaatje over mezelf los te laten. Hoe? Vanaf nu reageer ik bewust als de gedachte opkomt dat ik niet sportief ben. Door even stil te staan bij het feit dat dit een idee uit het verleden is. En op een uitademing dit oude idee te laten gaan. Het is immers alleen maar een gedachte. En mediteren heeft me geleerd dat ik mijn gedachten niet ben. :-)

Door me terug te trekken uit deze ene negatieve gedachte, verbreek ik de focus op onsportiviteit.

Wel een kwestie van volhouden. Zeker bij hardnekkige beperkende gedachtes, zoals deze…

 

 

 

Lees ook:Naakt yoga beoefenen nieuwe hype
Lees ook:Spiritualiteit in je werk
Lees ook:Karima Chafia over haar mediumschap
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Ram (22 maart t/m 20 april)
Lees ook:‘Ik ben een Heks’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>