Rubriek: Wist je dat…

Tril je spanning weg: David Berceli’s Tension Releasing Exercises

In Amsterdam nam ik onlangs deel aan een workshop TRE bij Yogalab onder leiding van yogadocente Daan Timmers. TRE staat voor Tension Releasing Exercises en is ontwikkeld door David Berceli. TRE gaat uit van de gedachte dat het lichaam uit zichzelf spanning kan loslaten, maar dat wij ‘vergeten’ zijn hoe ons lichaam spanning kan ontladen. 

Lees verder...

Wist je dat…

…bijvoet in verbinding staat met de Godin Artemis?Dat zie je ook meteen aan de Latijnse naam van het kruid: Artemisia vulgaris. Artemis is de Godin van de jacht en van de maan, maar ook van kuisheid en geboorte. Bijvoet wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij vrouwenkwaaltjes.

Lees verder...

Wist je dat…

…het vandaag, 30 oktober 2011 de landelijke dag van de stilte is? In heel Nederland en Vlaanderen (waar het ‘Cultuur van de stilte’ heet) worden er allerleid activiteiten rondom deze dag en het thema georganiseerd. Het doel van de Dag van de Stilte is om de waarde van stilte en rust te hervinden.

Lees verder...

Wist je dat…

…het hoog tijd wordt om pompoenen te gaan uitsnijden voor het Halloweenfeest van 31 oktober? Gelukkig wordt dit keltische nieuwjaarsfeest met de jaren populairder en kun je op internet steeds meer tips en trucs vinden. Kijk bijvoorbeeld hier eens.

Lees verder...

Wist je dat…

…de aboriginals al eeuwenlang gebruik maken van de geneeskrachtige werking van tea tree (Melaleuca alternifolia)? De essentiele olie die na stoomdestilatie van de bladeren van de theeboom wordt verkregen, is dan ook goed voor een hele hoop zaken, waaronder de behandeling van huidproblemen.

Lees verder...

Wist je dat…

…er zoiets bestaat als Animisme? Dit is een filosofisch, religieus of spiritueel concept waarbij zielen of geesten niet alleen bestaan in mensen en dieren, maar ook in planten, stenen of natuurlijke fenomenen zoals donder en geografische zoals bergen en rivieren. Religies waarin animisme voorkomt behoren meestal tot volksgeloof of etnische religies zoals hetsSjamanisme, shinto of

Lees verder...

Wist je dat…

…je binnenkort een tarotlegging kunt winnen op dit blog? De redactie heeft namelijk ook een eigen praktijk, Teachings of Avalon, waar je o.a. terecht kunt voor een persoonlijke tarotlegging om inzicht te krijgen in jouw situatie. Houdt Spiritualiteit.blog.nl dus in de gaten als je kans wilt maken op zo’n tarotlegging! Overigens zijn er de komende

Lees verder...

Wist je dat…

…klankschalen van origine afkomstig zijn uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya en niet alleen gebruikt worden als meditatie-instrument? Klankschalen worden bijvoorbeeld ook gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij zintuigactivering.

Lees verder...

Wist je dat…

…er zoiets bestaat als druïcca? Het woord is een samentrekking van het woord druïdisme en het woord wicca (moderne hekserij). Deze spirituele stroming is dan ook een combinatie van de twee natuurreligies.

Lees verder...

Wist je dat…

…kamillethee voor heel veel dingen goed is? Het kruid heeft een rustgevende werking, helpt bij hoofdpijn en zorgt dat koorts snel uit je lichaam is. Bovendien blijkt het kruid heel goed voor je hart te zijn.

Lees verder...

Wist je dat…

…het als je droomt over seks met een vriend of vriendin, niet per sé hoeft te betekenen dat je je seksueel aangetrokken voelt tot deze persoon? Vaak betekent het dat je dichterbij deze persoon zou willen staan.

Lees verder...

Wist je dat…

… je vanaf volgende week weer elke zondag interessante, leuke, grappige en bijzondere spirituele ‘Wist-je-dat-jes’ kunt lezen op Spiritualiteit.blog.nl?

Lees verder...

Wist je dat…

..het woord spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse spiritus? Dit betekent geest en de originele betekenis van spiritualiteit is dan ook: zaken die met de geest te maken hebben.

Lees verder...

Wist je dat…

Spiritualiteit.blog.nl in de afgelopen jaren heeft al verschillende paas-gerelateerde artikelen geplaatst. Wil je weten wat we met pasen eigenlijk vieren? Klik dan hier om dit na te lezen. Klik ook eens hier om te lezen waar het paasei vandaan komt en waar deze voor staat.

Lees verder...