Recept 17: Lekker herfstdrankje

Last van de vallende bladeren? Ook zo moe, moedeloos of heb je moeite  om warm te worden? De eerste herfststorm dient zich aan en wij duiken  en masse naar binnen. Na een zomer met zo weinig licht hebben veel  mensen eerder dan we gewend zijn last van de steeds kortere en  koudere dagen. Dus alom sniffende neuzen, gapende koppen en algehele  malèze. Daarom dit verwarmende opkikkertje om even lekker bij te trekken.

Je hebt nodig:
* Genoeg melk voor 2 bekers
* 1 vanillestokje
* 5 kardemompeulen
* 1/2 kaneelstokje
* 2 schijfjes verse gember
* 2 takjes tijm
* 1 eetlepel honing
* Een snufje cacao

Meng alle kruiden en specerijen door de melk en breng heel, héél  langzaam aan de kook (sudderplaatje!). Hou eventueel nog 5 minuten tegen de kook aan om alles lekker te laten trekken.
Zeef de tijm, kardemom, kaneel, gember en tijm uit de melk. Zoek vervolgens een fijn plekje  (in zon- of daglicht) op om even echt lekker ontspannen te zitten en  drink de melk zo warm mogelijk met kleine slokjes op. De kruiden zorgen ervoor dat je het weer lekker warm krijgt én geven je weerstand een fijne opkikker. Ook heerlijk na lange herfstwandelingen, of bij de open haard. Voor variatie kun je de tijm vervangen door een eetlepel cacao.

Lees ook:Recept 15: Verzachtende kruidenhoning
Lees ook:Top 5 Kant en klare paleo snacks
Lees ook:Zelf tijmsiroop maken tegen de hoest
Lees ook:Recept 24: Lekkere kruidenwijn
Lees ook:Top 5 Gezonde alternatieven voor koffie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>