Column Lunadea: Wierook van Kruiden

De meeste mensen kopen kant en klare stokjes wierook om te branden en ik moet toegeven dat ze ook erg gemakkelijk zijn en er veel lekkere geuren bij zitten. Toch krijg ik een dieper gevoel bij de originele manier van wierook branden en dat is op een houtskoolblokje.

Deze steek je aan door een kant in een vlam te houden totdat deze vlam vat en je ziet dat het begint te knetteren. De wierook die je bij het houtskoolblokje gebruikt is korrelwierook. Bij gespecialiseerde reformwinkels of spirituele winkels kun je het kopen.

Voor ritueel gebruik word vaak Kerkwierook klasse I gebruikt of Mirre. Zelf vind ik het leuk om te experimenteren met het zelf mengen van wierook. Daarvoor droog ik verschillende kruiden en bloemblaadjes die ik in potjes bewaar. Kruiden kun je maximaal een jaar bewaren, dus etiketteer je potjes altijd met de kruidnaam en de datum! Het mengen van een eigen wierookmengsel doe ik door een basis wierookkorrel in een vijzel te doen, daar doe ik de gedroogde bloemblaadjes en kruiden bij en dan druppel ik er nog etherische olie bij. Stamp dit door elkaar en je zelfgemaakte wierook is klaar!
Een erg lekker mengsel vind ik zelf het volgende:

Basiswierook: olibanum
Rozenblaadjes
Jasmijn
Kruidnagel
en als olie Lotus

Maar je kunt natuurlijk alle kruiden, wierookkorrels en olie voor gebruiken die je zelf lekker vind om je eigen unieke wierookmengsel mee te maken. Experimenteer er lekker op los tot je de voor jou ideale wierook hebt gevonden!

Liefs van
Lunadea

Lees ook:Recept 20: Wierook ter bescherming en reiniging
Lees ook:Je eigen badzout of bad/douche-olie maken
Lees ook:Recept 5: Kracht-olie
Lees ook:Recept 23: Kamillezalf tegen striae
Lees ook:18 maart: Workshop Wierook Maken

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Column Lunadea: Wierook van Kruiden

 1. Anton

  Klopt wierook van vooral zuivere harssen, kruiden en andere ingredienten zijn vele male lekkerder.
  Check de website van http://www.creative-incense.nl heel erg mooie geuren, zeer zuiver en ook de stokjes zijn gemaakt van natuur zuivere ingredienten.
  Bij deze geuren worden dus geen patfums of andere chemische toepassingen verwerkt.
  Ze worden oa aangeboden bij Solarus.nl (een groothandel en bij diverse therapeuten maar deze kan je op de website vinden.

  Groetjes A

    /   Reply  / 
  1. Wierook

   Ook bij pure and lovely kunt u terecht voor zowel korrelwierook, wierook die samen gebruikt wordt met een houtskoolblokje.
   Door gebruik van een aromabrander met zeefje is het ook mogelijk om wierookkorrels te gebruiken zonder houtskool. Check de site

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>