Geneeskrachtige kruiden toepassen

Kruidengeneeskunde is duizenden jaren oud en de reguliere geneeskunde, die nog heel jong is, is hierop gebaseerd. Er zijn uit heel de wereld verschillende tradities en geneeswijzen die gebaseerd zijn op de eeuwenoude kennis over kruiden en die nog steeds worden toegepast. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de de Chinese geneeskunde en de Ayurvedische leer. Voor wie zelf wil leren om geneeskrachtige kruiden toe te passen in het dagelijks leven, organiseert Centrum De Quest in de avond van 17 augustus een workshop Geneeskrachtige Kruiden.

Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf genezende kruiden in je dagelijkse leven kunt toepassen. Je krijgt informatie over het verzamelen en oogsten van kruiden, over het samenstellen van kruiden theeën en de verwerking van kruiden in bijvoorbeeld een maceraat of tinctuur.
Ook E.H.B.O. met kruiden komt aan bod en er wordt er een aantal recepten voor geneeskrachtige theeën bij verschillende klachten gegeven of waarmee je een thee, tinctuur of zalf kan maken.

Aan het einde van de dag wordt er een reader uitgereikt waarin je alle informatie nog eens terug kunt lezen.
Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kun je een kijkje nemen op de website van Centrum De Quest.

Maak jij gebruik van geneeskrachtige kruiden in je dagelijkse leven?

Lees ook:Vind de antwoorden op jouw vragen met jouw persoonlijke levenswiel
Lees ook:Je krachtdier ontmoeten
Lees ook:Dieren en hun kracht
Lees ook:Ga op zoek naar de graal
Lees ook:Numerologie voor beter inzicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>