Top 5 Kant en klare paleo snacks

Geef jij de voorkeur aan gezonde glutenvrije, suikervrije en granenvrije snacks? Dan kun je het beste zelf tussendoortjes maken met uitsluitend verse en biologische ingrediënten. Maar ik beken: met een bijna full-time baan en een gezin heb ik vaak geen zin om uren in de keuken in de weer te zijn met zadencrackers, bananenbrood of kokosmuffins. Daarom 5 tips voor kant en klare gezonde snacks die je zo in je tas gooit (naast fruit en noten).

paleo snacks

[Copyright foto Hans via Pixabay]

1. Nakd fruitrepen

Nakd brengt fruitrepen op de markt. Zonder gluten, melk of toegevoegde suikers. De basis van deze handige repen zijn dadels en noten. Dat zijn precies de ingrediënten die passen in mijn oerdieet. Mijn uitgesproken favoriet? De Nakd Ginger Bread Bar. Dankzij de gember, kaneel en kruidnagel vind ik deze variant echt erg lekker.

2. Rauwe chocolade

Als chocolade niet hoger verhit is dan 42 graden, dan spreken we van rauwe chocolade. Het voordeel? Alle stofjes die goed voor je zijn zitten er nog in. Er zijn diverse merken rauwe chocolade in de winkel. Ik houd persoonlijk het meeste van Ridiculously Good.

3. Rawsage

Rawsage is een gimmick op het bekende bifiworstje. De bedenkers van Lifefood noemen het het eerste raw vegan worstje. Gemaakt van paranoten, zongedroogde tomaten en kruiden. Lekker pittig en hartstikke gezond. Ik proefde het voor het eerst op het Better event en was direct om.

4. Lijnzaadrolletjes

Ook voor de zoete trek pak ik graag een product van Lifefood. Vooral een zakje lijnzaadrolletjes. En dat is een stuk lekkerder dan het klinkt. Het lijnzaad wordt namelijk op smaak gebracht met fruit en kruiden. Er zijn drie smaken beschikbaar: appel-kaneel, vijgen-peperkoek en gember-citroen.

5. Gepoft lotuszaad

Als variant op een zakje chips neem ik een enkele keer als traktatie een zakje gepoft lotuszaad mee. Het lijkt een beetje op popcorn. Nuto Nuts heeft handige zakjes. Ik ben dol op de salt en pepper variant. Dat is ook precies de reden dat ik het niet heel vaak eet. :-)

En wat zijn jouw favoriete gezonde paleo snacks on the go?

Lees ook:Top 5 Gezonde alternatieven voor koffie
Lees ook:Good food: word in 1 maand de beste versie van jezelf
Lees ook:De oerspronkelijke keuken: paleo- of oerdieet
Lees ook:Eet jezelf gelukkig
Lees ook:Vegetarisch eten en spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>