Eet jezelf gelukkig

Je kunt je gelukkiger gaan voelen door meer groenten en fruit te eten. Dat zeggen onderzoekers van de universiteiten van Warwick (UK) en Queensland (Australië). Eet jezelf gelukkig!

eet jezelf gelukkig

[Copyright beeld: geestland-werbung via Pixabay]

Maar liefst 12.000 mensen met verschillende leeftijden en achtergronden deden mee met het onderzoek. Zij hielden een dagboek bij waarin zij noteerden wat ze elke dag aten. Ook werden zij door psychologen en psychiaters onderzocht.

Geluksgevoel hoger
Wat bleek? Elke extra portie groente of fruit verhoogde het geluksgevoel. Tot een maximum van acht porties per dag. Het geluksgevoel was het grootst bij mensen die van nul naar acht porties groenten en fruit per dag gingen. Het effect manifesteerde zich binnen twee jaar.

Eet een appel
Dit onderzoek laat zien dat het eten van groenten en fruit niet alleen fysiek voordeel biedt (minder kans op kanker en hartproblemen – om maar iets te noemen), maar ook emotioneel. Reden des te meer om vandaag nog een extra appeltje te schillen.

Paleo
Het onderzoek sluit aan bij mijn persoonlijke bevindingen. Sinds ik vooral paleo eet (80/20 regel) voel ik mij lichamelijk veel beter maar ook emotioneel stabieler.

Bron: Science Daily

 

Lees ook:Good food: word in 1 maand de beste versie van jezelf
Lees ook:De oerspronkelijke keuken: paleo- of oerdieet
Lees ook:Meer aandacht voor gezonde voeding
Lees ook:Groene sapjes: een recensie
Lees ook:Vegetarisch eten en spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>