Meer aandacht voor gezonde voeding

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om zich beter te voelen door voeding. Van paleo tot vegan: er is een hele bewustwordingsgolf als het om eten gaat. Zo stond de RAI in Amsterdam tijdens het Pinksterweekend 2016 in het teken van Better, dé beurs waar natuurlijke gezondheid, pure voeding & verzorging, beweging en eerlijke, betere producten vooropstaan.

gezonde voeding

[Foto: Better evenement]

De cijfers liegen er niet om. Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid heeft in Nederland bijna een derde van de bevolking een of meer chronische ziekten. Maar liefst 5,3 miljoen mensen lijden onder andere aan diabetes 2, hartkwalen en kanker. Om maar enkele chronische ziekten te noemen. Ook overgewicht neemt schrikbarend toe.

Impact van lifestyle
Amber Alberda – initiatiefnemer van Better – en haar collega’s Jesse van der Velde, Richard de Leth, Juglen Zwaan en Ralph Moorman willen met elkaar kennis over gezonde voeding en een de impact van je lifestyle op je gezondheid verspreiden. Juglen Zwaan: ‘Van biologische suiker krijg je óók diabetes’.

Wat is gezond?
Goed punt, want wat is nu gezond eten? Hoewel de opvattingen van bovengenoemde deskundigen op details verschillen zijn de hoofdlijnen grotendeels hetzelfde. In een notendop? Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij. Veel groenten en fruit, liefst biologisch. Zo min mogelijk toevoegingen, zoals E-nummers. Zorgen voor een stabiele suiker- en hormoonspiegel en een goede darmflora.

Meten is weten
Het Voedingscentrum hanteert andere principes en richtlijnen. Jesse van de Velde is er echter van overtuigd dat technologie het gelijk van zijn kijk op voeding gaat bewijzen in de nabije toekomst. Meten is weten. Mij hoeft hij overigens niet te overtuigen. Ik volg nu twee jaar de principes van oervoeding en het resultaat is miraculeus. Gezondheidsklachten zijn verdwenen, mijn huid ziet er veel beter uit en ik heb weer energie. Niemand die mij nog aan de boterhammen krijgt! :-)

Better
Op de beurs Better stonden alleen ondernemers met producten die door Amber Alberda waren geselecteerd. Producten waar je enthousiast van wordt, zoals Royal Green, Amanprana en Superfood.nl. Het programma werd gecompleteerd door lezingen en yoga-, sport- en ontspanningstrainingen. Allemaal met één doel voor ogen: verdere bewustwording over voeding en lifestyle op gang brengen.

Wie ook bewuster wil omgaan met voeding kan starten op de websites van Amber Alberda, Jesse van der Velde, Richard de Leth, Juglen Zwaan en Ralph Moorman.

Lees ook:De snelle superfood chef: recensie
Lees ook:Alles draait om je hormonen
Lees ook:Gezonde voeding volgens de Ayurveda
Lees ook:Slechte slaper? Probeer shiatsu!
Lees ook:Good food: word in 1 maand de beste versie van jezelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>