Top 5 Gezonde alternatieven voor koffie

Als je het mij vraagt, gaat er niks boven een latte macchiato. Bij voorkeur gemaakt door de knappe barista uit mijn favoriete koffietentje. Helaas past dat niet echt in de paleo lifestyle die ik nastreef. Dus ging ik op zoek naar gezonde en lekkere alternatieven voor koffie. Dit zijn mijn favoriete keuzes.

alternatieven voor koffie

[Copyright beeld PourquoiPas via Pixabay]

1. ShotiMaa

Thee om je chakra’s uit te balanceren? Het bestaat! De magic box van ShotiMaa zit vol verrassende theezakjes. Zoals Loving (groene thee, eral grey en kaneel) voor het vierde chakra of In the mood (hibiscus, sinaasappel en peper) voor het tweede chakra. Of het echt werkt, dat heb ik nooit zo ervaren, maar de thee is lekker, de vormgeving mooi en de gedachte sympathiek. Gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

2. Lombardia drinks

Lombardia maakt poedertjes waarmee je in een handomdraai een heilzaam drankje maakt. Gebaseerd op biologische kruiden en rauwe fruit extracten. Veganistisch, glucose- en lactosevrij. Voor meer energie en vitaliteit. Ik vind de green tea & apple en de gember & citrus het allerlekkerst.

3. Calli

Calli is een thee van Sunrider, een bedrijf dat als missie heeft om de levens en de gezondheid van mensen over de hele wereld te verbeteren. De basis van deze lekkere en gezonde thee is 5000 jaar geleden gelegd in het oude China. de kruidenthee is rijk aan antioxidanten, futonutriënten en flavonoïden. Je krijgt er energie van en het helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren. Verkrijgbaar in verschillende smaken.

4. Xoco

Four Sigma Foods brengt gezonde cacaopoeder op de markt. De Xoco red is onder andere verrijkt met guarana en cayennepeper. De Xoco blue met reishi (een paddestoel uit Azië), kardemom en kaneel. Beide zijn gezoet met kokospalmsuiker, en Xoco blue ook nog met stevia. Ze zitten vol vitaminen, mineralen en andere gezonde stofjes. Ik drink de rode variant het liefst in de ochtend, omdat het een oppepper is. En de blauwe variant in de middag, omdat het meer ontspannend werkt.

5. Yerba Mate thee

Yerba Mate thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren en twijgjes van een Zuid-Amerikaanse heester. Het bevat meer antioxidanten dan groene thee én een kleine hoeveelheid cafeïne, zodat je een beetje de kick krijgt die je van je koffie gewend bent.

 

 

Lees ook:Groene thee en kerrie voor een lang leven
Lees ook:Top 5 Kant en klare paleo snacks
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Groene thee helpt tegen dementie
Lees ook:Thee, een eeuwenoud medicijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>