De Elohim – Engelen van je hoogste bewustzijn

De laatste tijd heb ik iets met engelen. Ik kan het niet verklaren, maar het lijkt alsof ze contact met mij zoeken. Misschien verbeeld ik het me allemaal wel (is niet alles in zekere zin verbeelding?) maar overal ‘zie’ ik engelen. Zo kwam ik het boekje De Elohim tegen van Awen Lucia. Dit boek bleef om de een of andere reden door mijn hoofd spoken. Reden voor een recensie.

Alles is energie en trilt op een bepaald niveau. De Elohim zijn engelen van je hoogste bewustzijn en hebben als taak ons bewustzijn te verruimen.  Zij zijn geen energiewezens buiten onszelf zoals bijvoorbeeld de aartsengelen of cherubijnen, maar zijn ‘verruimde delen van ons eigen bewustzijn’ en trillen op een heel hoog niveau.  Als je contact met hen maakt leer je hen te activeren waardoor energie wordt versneld. Het is mogelijk, door deze versnelling van de energie, dat alles ineens veel duidelijker voor ons wordt, dat we een plotseling inzicht ervaren en dat negatieve patronen in sneltreinvaart kunnen worden losgelaten.

cms_visual_212999_jpg_1384925337000_414x600

Er zijn twaalf Elohim die ieder een verschillende kleurstraal hebben (goud, kristal, zilver, rood, blauw etc.); deze kleurstralen corresponderen met de scheppingsstralen. Via deze scheppingsstralen wordt alle materie vormgegeven en deze speelt bijvoorbeeld ook een rol in onze chakra’s.

Het boekje introduceert de Elohim en voert de lezer in korte hoofdstukjes langs de verschillende kleurstralen die ieder hun eigen thema hebben. Ieder hoofdstukje sluit af met eenzelfde soort oefening. De oefeningen zijn erop gericht je te openen voor de engelenenergie, maar wat je precies kunt voelen wordt in het midden gelaten. De thema’s van iedere straal kunnen, met een beetje goede wil, tevens haast synoniemen zijn van elkaar. Zo kan het ‘oplossen van machtskwesties’ waar de witte straal zich vooral goed voor leent goed aansluiting vinden bij het thema ‘betweterij en dogmatisme loslaten’ van de blauwe straal.

Visualiseren en affirmeren zijn sleutelbegrippen als het gaat om contact met de energie. Daarnaast kun je bijvoorbeeld brieven naar ze schrijven of hardop met ze praten. Het is in ieder geval van belang dat je regelmatig met de Elohim in contact treedt. Dan kan er een continue verbinding ontstaan. Het boekje is aardig als introductie, maar biedt te weinig informatie voor de echt geïnteresseerden. Daarvoor is het lezen van een ander boek over hetzelfde onderwerp zeker een must.

{De Elohim van Awen Lucia – Uitgeverij Akasha – ISBN 9789460151057 – €17,50}

Lees ook:Cursus Engelen ontmoeten
Lees ook:Spirituele kinderboeken
Lees ook:Noorse prinses praat met engelen
Lees ook:Vanavond op Indigo: ‘Geborrel met Koos’ over zielen en engelen
Lees ook:Workshop Contact met Engelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>