Ervaringsverhaal: een workshop engelen bij Barbara Borecka

Barbara Borecka werd geboren in Polen en woont sinds 1990 in Nederland. Een langdurige ziekte zorgde ervoor dat zij zich ging bezighouden met bewustwording en door middel van licht- en energiewerk heeft zij haar gezondheid verbeterd en vond zij haar passie. Sindsdien schreef zij verscheidene boeken en geeft ze cursussen en workshops over uiteenlopende spirituele onderwerpen in haar School voor Adelaars. Ik nam deel aan haar Engelenworkshop.

Op een zonnige zondag bel ik aan bij het huis van Barbara in de Bilt. Een andere deelneemster opent de deur en neemt mij mee naar boven naar de kamer waar Barbara haar consulten geeft. Hier zullen nog drie dames, ‘vaste klanten uit België’, zich bij ons voegen. Barbara is gekleed in het wit, meteen is duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzondere vrouw. Ze spreekt met een accent over de ‘edelschtenen’ die we gaan gebruiken. De Belgische dames toveren allerhande doosjes met stenen uit hun tas. Het is duidelijk dat zij weten wat komen gaat.

Aartsengel Michael

Barbara benadrukt dat deze workshop er eigenlijk een voor gevorderden is, of voor mensen met ervaring met het bovennatuurlijke. De gebruikte technieken zijn krachtig. We zullen vandaag een tweetal aartsengelen om hulp en leiding vragen. Barbara vertelt kort over de hiërarchie van het engelenrijk. Er zijn veel verschillende soorten engelen, die allemaal zo hun eigen aandachtsgebied hebben. Aartsengel Michael is bijvoorbeeld de grote beschermer. Hij wordt vaak afgebeeld met in zijn handen een zwaard waarmee hij de grootste demonen kan verslaan. Hoewel ik dat niet bewust wist heb ik hem in nachtmerries vaak aangeroepen ter bescherming.

Ook vertelt Barbara over de betekenis van edelstenen, haar kennis is groot, er valt veel te vertellen. Zo weet ze precies welke steen waarvoor gebruikt kan worden. De bergkristal is, zo beschrijft ze, eigenlijk de ‘huisarts’ van de stenen. Deze kun je voor (bijna) alles inzetten. Daarnaast is het goed ook eens naar een specialist te gaan, een steen die voor een bepaalde kwaal de beste werking heeft. Zelf draagt ze ook edelstenen als energetische bescherming en legt uit dat dit ook hooggevoelige personen, zou kunnen helpen.

Engelenkristal: anhydriet

De belangrijkste steen waar we deze middag mee zullen gaan werken is een engelenkristal of anhydriet. Deze stimuleert het bovennatuurlijke contact waardoor we makkelijker in verbinding kunnen treden met het engelenrijk. We mogen een klein snippertje boven ons derde oog plakken, aan onze voeten liggen twee grondingsstenen. Omdat de anhydriet zo sterk is kiezen we een klein stukje. Daarna vraagt Barbara ons de ogen te sluiten. In een geleide meditatie neemt Barbara ons mee naar het engelenrijk.

Groen licht

Zodra ik mijn ogen sluit voel ik heel duidelijk het engelenkristal ‘trekken’. Het lijkt alsof mijn hoofd naar achteren wordt geduwd en ik raak zo van slag van deze sensatie dat ik me niet volledig kan concentreren op de reis die ik maak. Toch ‘zie’ ik een tempel, een lege koepel met een groot gat in het plafond. Door het plafond schijnt een groen licht, ik sta in het midden. Ik voel de aanwezigheid van de engelen en probeer me over te geven. Ze zijn bezig met mij, zo voelt het, het licht wordt in mij ‘verdeeld’.

De rationele geest

Voor de tweede meditatie hebben we ook een stukje engelenkristal aan de achterkant van ons hoofd in de nek geplakt. Hierdoor is mijn hoofd precies in balans, zo voelt het, alsof er een onzichtbaar draad mijn hoofd omhoog- en rechthoudt. De tweede meditatie gaat hierdoor ook beter, ik zie de vleugels van een engel van dichtbij, zilver met diamanten. Mijn rationele geest probeert dit te plaatsen en stelt vragen: “klopt dit wel?” “zie ik dit nu goed?” maar ik blijf me concentreren en ‘denk’ mijn denken weg. Ik weet dat dergelijke ervaringen niet door het verstand kunnen worden begrepen, ik moet me overgeven aan het gevoel.

Contact maken met engelen: oefenen en nog eens oefenen

De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten zijn we weer ‘geland’. We praten nog wat na over de ervaringen. Iedereen ervoer het als zeer prettig. De meditaties nam Barbara op tijdens de middag, deze krijgen de deelnemers later op een cd. Zo kan iedereen thuis de meditaties opnieuw doen. Het engelenkristal en de twee grondingsstenen mogen we ook meenemen. We zullen merken dat we steeds makkelijker contact zullen maken met de engelen als we dit vaker oefenen. Op die manier kunnen we een directe verbinding met het engelenrijk tot stand brengen die ook ons in ons dagelijks leven zal doorwerken.

De engelen zijn er altijd om ons te helpen, maar we moeten hiervoor wel open staan. De mens heeft immers een vrije wil en de engelen zullen deze te allen tijde respecteren. Angst of ongeloof zorgen ervoor dat de engelenenergie ons niet kan bereiken.

Wil je meer weten? Of zou je ook eens met engelen in contact willen treden? Kijk dan op Barbara’s site. Hier is het gehele cursusaanbod te vinden. Je kunt ook een individuele sessie bij Barbara doen. De boeken van Barbara zijn hier te vinden.

Lees ook:Engelen-therapie om blokkades op te heffen
Lees ook:Spiritueel ontwikkelen? Deze edelstenen helpen je!
Lees ook:Boek ‘Een engel op mijn schouder’ (advertentie)
Lees ook:Cursus Engelen ontmoeten
Lees ook:Luister naar de boodschap van De Kleine Engelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>