Archief: augustus 2009

Familieopstellingen-workshop

Mensen maken van jongs af aan deel uit van systemen. Het gezin, de school en het werk zijn voorbeelden van dergelijke systemen.
Tijdens de Familieopstellingen-dag van Centrum Bezielen worden er in een groep van 15 deelnemers een aantal opstellingen gedaan.

Lees verder

Wist je dat…

…de beheerder van dit blog momenteel op vakantie is, naar engeland? Gelukkig gaat het nieuws op Spiritualiteit.blog.nl gewoon door tijdens de vakantie!

Prem Joshua treedt op in Nederland

Op woensdag 9 september aanstaande treedt Prem Joshua op in de Sugar Factory te Amsterdam. Het levensverhaal van de van oorsprong Duitse Prem Joshua leest als een spiritueel sprookje,  laat Jeroen Kumeling van Light Spirit weten: “Als kind was Prem uiterst muzikaal en tijdens zijn puberteit speelde hij in een groot aantal jazz-, rock- en fusiongroepen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij kennis met de sitarmuziek van Ravi Shanker en was verkocht. Hij stopte met zijn studie en reisde naar India. Daar aangekomen raakte hij gefascineerd door de leringen van Osho, trad toe tot zijn commune en kreeg hij bovendien intensieve sitarlessen van Ustad Usman Khan.”

Lees verder

Wist je dat…

…groene thee een goed middel is om hart- en vaatziekten tegen te gaan? Deze thee zit namelijk vol met flavonoïden – antioxidanten (veel meer dan in zwarte thee), die hier bescherming tegen bieden.

Leren werken met de tarot

Altijd al willen leren werken met tarotkaarten? Op 23 september 2009 gaat bij Centrum De Quest een interessante tarotcursus van start. Dit gebeurt in samenwerking met Bea Utges, die al jarenlange ervaring heeft met de tarotkaarten. In de cursus leer je niet alleen de praktische toepassing van de tarot, maar je leert ook te werken met je intuitie.

“De Tarot is in feite, een simpel kaartspel met beelden van torens, koningen en koninginnen, wagens, engelen en demonen, de zon, de maan, sterren, maar toch is het meer dan dat. De Tarot is een boek zonder woorden met mystieke en verborgen kennis”vertelt Caroline Daalder van De Quest. “De Tarot is een geheime taal met boodschappen van het verleden en van de toekomst. De Tarot is de erfenis van een arcane kennis die de weg naar bewustheid wijst.”

De Tarot werkt als een spiegel, een magische spiegel die de binnen en buiten werkelijkheid weerspiegelt…. zonder te beoordelen. De beelden op de kaarten beschrijven deze werkelijkheid vanuit verschillende perspectieven. De Tarot kan naar belangrijke veranderingen leiden, ze kan een duidelijke waarneming van ons leven en van ons zelf geven, en ze stelt zich alleen open voor diegene die haar willen gebruiken om een hoger niveau van bewustheid te bereiken.

De tarotcursus van De Quest bestaat uit drie delen:

Het theoretische deel – betekenis en symbologie van de arcanen
Het praktische deel – legmethodes, combinaties van de arcanen, trilogies
Het persoonlijke onderzoek en studie door praktische en theoretische oefeningen. 

Meer weten? Ga naar de website van Centrum De Quest.

Column Lunadea: Kruidenboeketten

Bloemen worden eveneens als kruiden, bomen en planten geneeskrachtige en magische krachten toegekend. Elke bloem heeft haar eigen symbolische eigenschap. Vele lijsten over met symbolische eigenschappen zijn op het internet te vinden.

Lees verder

Leren kiezen vanuit je hart

‘Wat moet ik doen om de juiste baan te vinden?’, ‘Zal ik alsnog een opleiding volgen?’, ‘Ga ik voor deze relatie of maak ik het uit?’. Soms is het maar lastig om de juiste beslissing te nemen. De workshop ‘Leren kiezen vanuit je hart’, die wordt gegeven door Praktijk Lavendeltuin te Leiden kan je hierbij helpen.

Lees verder

Contact met overledenen bij Triskal

Aanstaande donderdag is er weer een thema-avond bij het Triskal Healing Centre te Delft. Dit keer kun je er contact maken met overledenen. “We gaan contact maken dmv mediumschap/psychometrie met onze dierbaren dieoverleden zijn en zich nu in de Andere Wereld bevinden”, aldus Marianne en Monique van Triskal.

Lees verder

Hans de Waard schrijft boek over Jassentechniek

Je hebt op dit blog wel eerder iets kunnen lezen over de jassentechniek, die is ontwikkeld door Hans de Waard. Eind deze maand verschijnt zijn boek over deze techniek, met bijbehorende cd. De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast – lees: jassen – los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan negatieve patronen en overtuigingen, onverwerkte traumatische ervaringen of specifieke angsten. Inmiddels hebben vele duizenden mensen in binnen- en buitenland hebben de positieve effecten van de Jassentechniek ervaren.

Lees verder

Spiritueel daten, afl. 3: Winti

Winti is een traditionele Afro-Surinaamse religie in Suriname. Het woord ‘winti’ wordt tevens gebruikt om goden, geesten en bovennatuurlijke schepsels mee aan te duiden. Met behulp van deze winti’s worden mensen genezen op geestelijk en fysiek niveau. Doordat ze je helpen in balans te komen, ben je eerder in staat je ware liefde te ontmoeten.

Lees verder

Leren kiezen vanuit je hart

‘Wat moet ik doen om de juiste baan te vinden?’, ‘Zal ik alsnog een opleiding volgen?’, ‘Ga ik voor deze relatie of maak ik het uit?’. Soms is het maar lastig om de juiste beslissing te nemen. De workshop ‘Leren kiezen vanuit je hart’, die wordt gegeven door Praktijk Lavendeltuin te Leiden kan je hierbij helpen.

Lees verder

Spirituele muziek van Prem Joshua

Op woensdag 9 september treedt Prem Joshua op in de Sugar Factory te Amsterdam. Het levensverhaal van de van oorsprong Duitse Prem Joshua leest als een spiritueel sprookje,  laat Jeroen Kumeling van Light Spirit weten: “Als kind was Prem uiterst muzikaal en tijdens zijn puberteit speelde hij in een groot aantal jazz-, rock- en fusiongroepen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij kennis met de sitarmuziek van Ravi Shanker en was verkocht. Hij stopte met zijn studie en reisde naar India. Daar aangekomen raakte hij gefascineerd door de leringen van Osho, trad toe tot zijn commune en kreeg hij bovendien intensieve sitarlessen van Ustad Usman Khan.”

Lees verder

Wist je dat…

…paars een hele spirituele kleur is? Wie veel paars om zich heen heeft, bevordert hiermee de werking van het derde oog. Ook op auro-foto’s zie je bijna spiritueel ontwikkelde mensen veel paars.