Column Lunadea: Kruidenboeketten

Bloemen worden eveneens als kruiden, bomen en planten geneeskrachtige en magische krachten toegekend. Elke bloem heeft haar eigen symbolische eigenschap. Vele lijsten over met symbolische eigenschappen zijn op het internet te vinden.

Vroeger werd er met deze symboliek veel rekening gehouden tijdens het geven van een boeket. Het geven van kruidenboeketjes was een magische aangelegenheid. Een kruidenboeketje van Kamillebloemen rond een takje salie staat bijvoorbeeld voor wijsheid en de sereniteit van de ouderdom.

Het ophangen van boeketjes tijm en venkel boven je deur zou de inwonende familie beschermen tegen hekserij.

Liefs van
Lunadea

Lees ook:Column Lunadea: Winterdip?
Lees ook:Thee, een eeuwenoud medicijn
Lees ook:Bewust zijn van Moeder Aarde
Lees ook:Magische maanviering van De Quest
Lees ook:Heks Online: Nieuwe special en info over de geschiedenis van Hekserij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>