Spiritueel reizen

Het lijkt een trend te worden. Men wil niet meer ‘slechts’ op vakantie en uitslapen, feesten en op het strand liggen. Nee, we willen van onze vakantie een spirituele belevenis maken. Steeds vaker worden er spirituele reizen aangeboden door verschillende organisaties en er worden zelfs spirituele reisbureau’s opgericht.

New Spirit Travel is zo’n Spiritueel Reisbureau. Het bestaat al sinds 1986 en is sindsdien uitgegroeid als "een touroperator met een alternatieve invulling van vakantietijd".

Spirituele vakanties, ook wel vakantie-workshops en holistische vakanties genoemd, spelen zich op uiteenlopende gebieden af: fysiek, creatief, cultureel en meditatief. Zo zijn er reiki-vakanties, waarbij de cursus Reiki 1, 2 of 3 wordt gecombineerd met een mooie en rustgevende omgeving. Ook vakanties waarbij men gaat zwemmen met dolfijnen vallen vaak onder de spirituele vakanties. En uiteraard zijn er tevens de vakanties waarbij er bezoeken worden gebracht aan heilige tempels en spirituele krachtplaatsen, die ook in deze categorie vallen.

New Spirit Travel organiseert vakanties naar onder andere de Canarische Eilanden en Frankrijk, maar ook in eigen land.
Ook Engeland is een populaire bestemming voor de spirituele vakanties. De Stichting Religie en Mystiek (bekend van het gelijknamige tijdschrift) organiseert reizen naar Dartmoor, waar vele prehistorische, culturele en mysterieuze plaatsen te bezoeken zijn.

Voor een spirituele reis naar Frankrijk of Portugal moet men bij Anand xzijn. Deze reizen bestaan uit meditaties, yogalessen, reikicursussen en uiteraard ook het genieten van de natuur en het verkrijgen van innerlijke rust.

New Spirit Travel: www.newspirittravel.nl
Religie en Mystiek: www.relimyst.nl
Anand: www.anand.nl

Lees ook:Spirituele vakanties
Lees ook:Reiki- of massagecursus in de ardennen
Lees ook:Ski Esprit: Yoga in je Skivakantie
Lees ook:Spirituele verdieping in de Franse Auvergne
Lees ook:Spirituele zomervakantie

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Spiritueel reizen

 1. Albert de Louw

  Het voormalige klooster La Vie Tara ligt op een hoogte van 1060 meter midden in een omvangrijk bosgebied met unieke wandelmogelijkheden, rust en ontspanning. La Vie Tara organiseert de komende maanden,in samenwerking met ervaren docenten, een aantal interessante cursus- en vakantieweken zoals, droomvakantieweek,single-week, Afrikaanse muziek en beeldhouwen, stilteweek, beeldhouwen, enz. bezoek de website voor het complete programma.

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Bedankt voor de tip, Albert!

    /   Reply  / 
 3. Merel te Riele

  Kunt u mij informatie geven of toesturen over Afrikaanse muziek en beeldhouwvakanties? Worden er in Nederland workshops gegeven? Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar zang en muziek weken..
  Mijn adres: Loosdrechtseweg 153
  1215 JR Hilversum

    /   Reply  / 
 4. Jacqueline Streefkerk

  Magical Tours organiseert bijzondere vakanties op het vlak van levenskunst en ontspanning. De kracht van kruiden is daarvan een voorbeeld. Een week met workshops waar je je eigen zalf, massageolie etc. maakt. Maar er zijn ook “magische reizen” naar het Katharenland, Ierland, Schotland etc. Kijk maar eens op de website: http://www.magicaltours-vakantie.nl

    /   Reply  / 
 5. Wietske Vriezen

  Van (ongeveer) 5 september tot 3 oktober 2009 gaan we met een kleine groep naar Bali voor een spirituele vakantie. Thuisbasis is het spiritueel centrum Pantai Mas, mooi gelegen aan de rustige noodkust van Bali.
  Er is geen vast programma, wel veel mogelijkheden al naar gelang je behoefte. Ga mee met de flow op dit eiland waar het leven doordrenkt is van spiritualiteit…

  ~ relaxen ~ tempels ~ massages ~ traditionele volle maan ceremonie ~ dolfijnen ~ jungle trektocht ~ zweethut met Martijn Plooij ~
  zonnen ~ duiken/snorkelen ~ enz.

  Ga je mee? Voor meer informatie: http://www.pantai-mas.nl/reis200910.htm

  Warme groet,
  Wietske

    /   Reply  / 
 6. zomervakantie

  Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

  Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

  „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

  Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
  voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

  De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

  Informatie
  http://www.elizawashere.be

    /   Reply  / 
  1. Karla

   Het is niet nodig om ongevraagd reclame te maken in de reacties, je kunt ook een (pers)bericht sturen naar de redactie van dit blog (zie colofon).
   Groetjes, Karla

     /   Reply  / 
 7. vakantiestart

  Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.

  vakantiestart

    /   Reply  / 
  1. george

   Wie of liever wat bent U?
   Bent U ook een onnodig reclame doorgeefluik?
   Ik wens U veel plezier in Parijs.Isdaechwaar?
   Ik kan niet tippen aan deze leuke tip van U.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>