Spirituele vakanties

Heb jij nog geen vakantie geboekt voor deze zomer? En wil je tijdens jouw vakantie ook ruimte maken voor spiritualiteit en bezinning? Boek dan eens een spirituele vakantie. Steeds vaker worden er spirituele reizen aangeboden door verschillende organisaties en er worden zelfs spirituele reisbureau's opgericht.

Wat dacht je van Een reis langs de Chakra's in Turkije? Of een Reiki- of massagecursus in de Ardennen?

Je kunt je spirituele vakanties ook boeken bij een spiritueel reisbureau als New Spirit Travel. New Spirit Travel organiseert vakanties naar onder andere de Canarische Eilanden en Frankrijk, maar ook in eigen land.
Ook Engeland is een populaire bestemming voor de spirituele vakanties. Voor Magische Reizen naar Groot-Brittannie kun je bijvoorbeeld terecht bij Magical Tours.

Lees ook:Spiritueel reizen
Lees ook:Reiki- of massagecursus in de ardennen
Lees ook:Ski Esprit: Yoga in je Skivakantie
Lees ook:Van oud naar nieuw met spirituele feestweek
Lees ook:Nieuw: Djoj in Travel

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Spirituele vakanties

 1. Noamla

  Voor een heerlijke spirituele vakantie ga ik altijd naar Radhadesh in de Belgische Ardennen. Prachtig kasteel en super toffe bewoners!
  Kijk maar eens op http://www.radhadesh.com

    /   Reply  / 
 2. Richard van Egdom

  Sinds zowat 30 jaar biedt de vriendenkring Pyreneeën spirituele trektochten in de Spaanse Pyreneeën (groep of privé) en individuele begeleiding in de Ardennen (bij Chimay) aan. Je kan er ook voor goedkopere solidaire vakanties met je gezin terecht!
  cfr http://www.pyrenees-pyreneeen.be

    /   Reply  / 
 3. Petra Giesbergen

  Deze zomer wordt er in de Ardennen een sjamanistische (vakantie) week georganiseerd.
  Een week vol met rituelen bij de Dolmen, (Hunnebedden), in de grotten van Hotton, healingen met de rivier de Ourthe enz.
  Daarnaast is er voldoende vrije tijd om te ontspannen, wandelen of naar de dorpen Houfalize en La Roche en Ardenne te gaan.

    /   Reply  / 
 4. Wabke Bouman

  Van 8 tot 12 juni 2009 vindt een retraite plaats in Zuid-Spanje die in het teken staat van rust, ruimte en stilte. Onder leiding van sjamaan Stefan Wils ontdek je hoe de ruimte van het landschap in je eigen bewustzijn weerspiegeld raakt. Tijdens een deel van het programma ontvangen we abHabib Abbah, die je uitnodigt te delen in zijn staat door onder meer Harp Praysing en meditatie.
  Deze retraite is intensief in een ontspannen sfeer. We verblijven in een oude Cortijo met veel ruimte binnen en buiten.
  Meer info: http://www.shuemamsterdam.nl/spanje.htm

    /   Reply  / 
 5. Peter Lacroix

  Ik heb een heerlijke vakantie gehad en beleefd in friesland. Ik ben een week geweest en met begeleiding van een life coach ben ik weer achter mijn eigen drijfveren gekomen. Absoluut een aanrader
  http://www.bezinningshotel.net

    /   Reply  / 
  1. Rianne

   Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild van verdriet maar ook van het lachen. Emoties in het honderdvoud. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht.Ik kan het iedereen aanraden die echt persoonlijke aandacht wilt.

     /   Reply  / 
 6. Wietske Vriezen

  In september gaan we met een groepje (max 8 pers) naar Bali voor een spirituele vakantie van 4 weken. Reisdata (ongeveer) 5 september tot 3 oktober. Thuisbasis is Spiritual and Learning Centre Pantai Mas, aan de rustige noordkust van Bali gelegen.
  Geen vast programma, maar veel mogelijkheden, al naar gelang je behoefte & wensen. O.a: relaxen ~ tempels ~ massages ~ traditionele volle maan ceremonie ~ dolfijnen ~ jungle trektocht
  ~ zweethut met Martijn Plooij ~ zonnen ~ duiken/snorkelen ~ enz.

  Ga je mee? Kijk maar eens op de site voor meer info.

  Warme groet,
  Wietske

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Doe mee aan de retraites in Frankrijk in july 2012
   Thema:Yoga en de kracht van creativiteit en Leef je leven.
   Een heerlijke bruisende week in een prachtige locatie.

     /   Reply  / 
 7. arenda

  Spiritueel Centrum Le Papillon organiseert:
  Herfst weekend-workshop
  Intuïtieve en Spirituele Ontwikkeling
  Datum: 20,21 en 22 november 2009
  Programma 1e dag:

  - Aankomst 15.00 uur (mag ook later).

  - Gelegenheid om je slaapplek in orde te brengen

  - Tea/coffee time

  - Heb je behoefte aan frisse lucht? Dit is de ideale omgeving.

  - Broodmaaltijd ca.18.30 uur.

  Avondprogramma: ca.20.30 uur.

  Deze avond gaan we gezellig in de salon zitten. We beginnen de avond met een meditatie en daarna de lezing met als thema; “Durf je de sprong in het diepe te wagen in de wetenschap dat je kunt zwemmen om af te dalen naar een dieper weten in jezelf?” Deze avond nemen Bernadetta en Sandra Koper je mee naar een nieuwe bewustwoordings-trilling. Laat je aanraken door het “Licht in jezelf”. We laten op deze avond gebeuren wat er gebeuren moet. Wij zouden het zeer op prijs stellen als er ook vragen gesteld worden die voor jou van belang zijn. Na het programma, gezellig een drankje en hapje. Mocht het weer het toe laten, eventueel een kampvuur.

  2e dag: 10.30 uur

  *Uitleg enneagram (historie, model van 9 energieën in het universum, de typologie (9 types), het enneagram als model om UIT je beperkingen te komen (visie van Willem Jan van de Wetering en van de door hem ontwikkelde EIK-therapie/coaching), verdedigingsmechanismen, de 3 triades (denkcentrum, voelcentrum, emotiecentrum)

  *Uitleg van de 9 Enneatypen + een liedje per oefening en/of een ervaringsoefening per type.

  Ook: uitleg van de vleugels, het prestatiepunt en het ontspanningspunt en hoe dit tot vele subtypen leidt

  Demo met iemand uit de groep: met spiertesten laten zien wat iemands huidige persoonlijkheidstype is, wat de invloed van de vleugels en prestatie- en ontspanningspunt is en wat dit over het huidige gedrag vertelt. Bij deze demo gaan we kijken wanneer het huidige enneatype is ontstaan en waar dat door komt ) (emotie/kernovertuiging/onbalans in chakra en integreren we die blokkade.

  *Uitleg over de weg van groei: wat kun je doen om de beperking van je huidige enneatype te ontstijgen, om te groeien en ook de andere typen in jou te integreren?

  Zo ziet globaal het programma er uit van deze dag. Geniet van deze zéér leerzame dag.

  De docente die deze dag leidt is Sharon Kersten.

  Programma 3e dag: Lekker uitslapen dan ca. 11.00 uur brunch! Voordat de brunch begint, of erna heb je alle tijd om een heerlijke wandeling te makken. Ca. 12.30 begint het programma.

  De naam die je krijgt bij je geboorte is als het ware een soort gebruiksaanwijzing. Als je hem gaat ontleden kom je zowel positieve als negatieve kwaliteiten over jezelf tegen. Of zoals ook wel eens gezegd wordt de rode draad of leidraad. Sandra Koper spreekt je naam uit en krijgt dan een “geestelijke” kleur aangereikt. Die wordt dan samengevoegd met jouw naam van waaruit Sandra een “kosmische boodschap” hierover doorkrijgt . Je zult nog versteld staan wat er allemaal naar voren kan komen. Gooi de remmen los en laat je verrassen door je eigen naam, door kleur te (be)kennen.
  Tussendoor pauze en het programma eindigt ca. 17.00 uur.

    /   Reply  / 
 8. Inge Blom

  Cocky van Dam van Candaluna organiseert spirituele oftwel helende reizen. Ze heeft vele opleidingen gedaan en die verweven tot 1 geheel waarbij de nadruk nu ligt op energetische-en kristaltherapie.
  Heel bijzonder en zeker een aanrader.

    /   Reply  / 
 9. Luc Uiterwijk

  VakantieAnders is een inspirerende plek waar je een bijzondere vakantie kunt vieren met jezelf en anderen in workshops, activiteiten, natuur, heerlijke maaltijden en fijne ont-moetingen.

  Hier ontmoet je jezelf en de ander. Prettige en ongedwongen contacten, leerzaam, ontspannend en doen wat je wilt, inspireren je weer om even helemaal jezelf te zijn zonder status of druk van buitenaf.

  Alleen, samen, met en zonder kinderen ben je welkom. Voor kinderen is een eigen programma. Er is een terrein voor ouder(s) met kinderen en een terrein voor exclusief voor volwassen.

  Anders groet,

  Vakantie Anders
  Luc & Carla

    /   Reply  / 
 10. Cocky van Dam

  Mijn naam is Cocky van Dam. Ik ben energetisch therapeut en help je om lichaam en geest weer in de stroming van het voelen te brengen. Dit proces wordt o.a. ondersteund door de energie van de Kristallen Schedel Candaluna, het Christus-bewustzijnsveld, de energie van Kristallen Schedels, readingen en healingen. Daarnaast organiseer ik helende reizen; spirituele reizen naar krachtplekken op onze prachtige Moeder Aarde waarbij energie, rebalancing, zelfontwikkeling en healing centraal staan. Ook organiseer ik verschillende soorten workshops

  Thuis komen in jezelf kun je alleen maar voelen en niet bedenken.

    /   Reply  / 
 11. Ans de Graaf

  Mijn naam is Cocky van Dam. Ik ben energetisch therapeut en help je om lichaam en geest weer in de stroming van het voelen te brengen. Dit proces wordt o.a. ondersteund door de energie van de Kristallen Schedel Candaluna, het Christus-bewustzijnsveld, de energie van Kristallen Schedels, readingen en healingen. Daarnaast organiseer ik helende reizen; spirituele reizen naar krachtplekken op onze prachtige Moeder Aarde waarbij energie, rebalancing, zelfontwikkeling en healing centraal staan. Ook organiseer ik verschillende soorten workshops (zie agenda)

  Thuis komen in jezelf kun je alleen maar voelen en niet bedenken.

    /   Reply  / 
 12. Ans de Graaf

  Rezonans is een plaats van ruimte, ontspanning, rust, natuur en inspiratie. Een bezinningscentrum op een prachtige plek met uitzicht over de weilanden en de bossen. Al 140 jaar staat de boerderij Rezonans in het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap bij Zutphen en het ‘Grote Veld ‘

  In de natuurlijk sfeer van Rezonans heb je de gelegenheid om een te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. Tijd maken voor jezelf. Tijd … om een creatieve activiteit te ondernemen. Tijd … om dingen weer even op een rijtje te zetten. Tijd … om te kunnen mediteren in de stiltetuin. Tijd … om te lezen, hetzij je eigen boek of een boek uit onze rijk gevulde spirituele boekenkast. Tijd … om je te laten verwennen met 1 van de speciale healingbehandelingen. Tijd … om mee te doen aan 1 van de bijzondere workshops.

  Rezonans is zowel een bed & breakfast, vakantieboerderij, vakantieverblijf, groepsaccomodatie als holistisch spiritueel centrum. De missie van Rezonans is om zowel individuen als groepen de gelegenheid te bieden zich op velerlei wijzen met bezinning en verdieping bezig te houden. Individuen maar ook families, vrienden of collega’s kunnen hier genieten van een rustgevend verblijf. Daarnaast is de accomodatie ook geschikt voor inspirerende vergaderingen, themagroepen en andere dagproramma’s met of zonder maaltijd. Voor groepen is Rezonans geheel af te huren voor optimale privacy. Tevens is er een zaal, een gepreksruimte, een atelier en diverse zitjes en een partytent in de ruime tuin. ‘s Avonds kunt u nog even nagenieten van de dag bij het kampvuur.

  In de nabije omgeving zijn vele bezienswaardigheden, attracties en andere soorten van vermaak. Als voorbeeld het hanzestadje Zutphen, een wandeling langs de Oude IJssel, musea en meer.

  Voor uw overnachting kunt u kiezen uit een van de sfeervol ingerichte kamers in de boerderij of voor het volledig en luxe ingerichte houten appartement / vakantiehuis. Uw verblijf kan op basis van zelfverzorging of volledig verzorgd. Tevens is een een kleine camping aanwezig waar u uw tent of caravan kunt plaatsen. Op het terrein bevind zich een parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

  Vanaf de boerderij kunt u heerlijke wandel- of fietstochten maken door de prachtige Achterhoek van Gelderland. Voor de gasten liggen routekaarten klaar. Fietsen kunt u via Rezonans huren. Ook kunt u diverse andere sportieve activiteiten ondernemen.

  En heeft u speciale wensen …..
  Rezonans verzorgd ook arrangementen en workshops op maat

    /   Reply  / 
 13. Cocky van Dam

  Hi, In oktober bied ik hele unieke transperante reis aan naar Schotland. Deze zeer geliefde en unieke reis is een kado aan jezelf. Overvloed, humor en ruimte zijn nog maar een paar kracht woorden die de reis voeden. Meer informatie vind je op http://www.candaluna-travel.com.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>