Magische Maanviering van de Plantmaan

Als de bries van april is gaan liggen is het tijd voor de opwarming van de Aarde. Deze tijd besteden we aan het planten van nieuwe gewassen in onze tuinen. Lente is de tijd van de vruchtbaarheid en mei is zeker een vurige maand vol lust en passie… Thema’s die ook zeker aan bod komen tijdens de Magische Maanviering van de Plantmaan, van Centrum De Quest op 5 mei.

Energie: volle creatieve energie; voortplanting. Intuïtie, contact met elven en andere natuurwezens. Energie van de Goden van het Woud en de bomen. Versterk je contact met bovennatuurlijke beschermers om je heen.
Dit is de juiste tijd om magisch werk te verrichten wat betreft een nieuwe carrière of nieuwe baan. Wil je een nieuwe opleiding beginnen of een cursus volgen, neem dan de zaden die je afgelopen maand hebt geplant en geef ze kans om tot bloei te komen.

De maand mei
De Griekse Godin Maia, de belangrijkste van de 7 zusters (de Plejaden) en de moeder van Hermes, gaf haar naam aan de maand mei. De Romeinen noemden haar Maius, Godin van de Zomer en eren haar tijdens de Ambarvalia, een familiefeest voor zuivering en bescherming voor bouwland.
In de Keltische Cultuur werd mei, Mai of Maj genoemd, een maand van seksuele vrijheid. 1 Mei werd (en wordt door Moderne Heidenen nog altijd) het Keltische feest Beltane gevierd, een vruchtbaarheidsfeest.

Wil je de krachten van de Plantmaan en de maand mei ervaren en eren met een Magische Maanviering? Dat kan op zaterdag 5 mei met Centrum De Quest.

Heb jij weleens een magische maanviering meegemaakt?

Lees ook:Magische maanviering van de Sneeuwmaan
Lees ook:Magische Maanviering van de Haasmaan
Lees ook:Magische maanviering van de Wei Maan
Lees ook:Magische Maanviering van De Quest
Lees ook:Magische Maanviering van april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>