Magische Maanviering van De Quest

Op woensdagavond 31 maart organiseert Centrum De Quest weer een Magische Maanviering in Rotterdam. De naam van deze maan is Ontwaakmaan of Zaaimaan, Kuismaan. Het is eeen goede tijd om in balans te komen èn gebruik te maken van de nieuwe (lente-)energie die naat buiten komt.

Maart is over het algemeen een onstuimige maand wat het weer betreft. “Maart roert zijn staart….” of, met andere woorden, “het kan vriezen en het kan dooien”. 21 maart is de Lente-evening, de datum dat dag en nacht even lang zijn. Ook valt het Lentefeest Ostara in deze maand. De Lente doet deze maand haar intrede. We zien overal tekenen van nieuw leven. Het Wiel draait nogmaals, hevige regen en storm teisteren de Aarde en maken haar vruchtbaar en ontvankelijk voor al het nieuwe leven. Dit is ook de tijd van balans in licht en duisternis en tevens een tijd voor ons om in balans te komen.

De nieuwe energie breekt naar buiten, groeiend, onderzoekend, bloeiend. Nieuw begin, balans tussen licht en donker, en het verbreken van illusies zijn thema’s die bij deze maan horen.
Al deze thema’s komen ook aan bod tijdens de Volle Maanviering van De Quest. Er wordt tijdens deze viering gewerkt met verschillende tradities als sjamanisme, hekserij en magie. Zo komen een sjamanistische trancereis en een magisch ritueel vanuit de hekserij aan bod.
Je hoeft geen ervaring met deze of andere tradities te hebben om deel te willen nemen aan het ritueel.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Centrum De Quest.

Lees ook:Magische Maanviering van april
Lees ook:Magische maanviering van De Quest
Lees ook:Magische maanviering van De Quest
Lees ook:Nieuwe Maan-viering van De Quest
Lees ook:Magische Maanviering van de Haasmaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>