Groene sapjes: een recensie

Groene sapjes: een recensie

Groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen. De meeste mensen hebben echter grote moeite om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Terwijl het lichaam ernaar snakt. Dan zijn groene sapjes en smoothies een uitkomst. Het kookboek Groene sapjes bevat talloze recepten voor gezonde drankjes van groente en fruit. Een recensie.

groene sapjes

Met een groen sapje of smoothie krijg je veel groente binnen op een eenvoudige manier. Je moet heel wat sla wegwerken om dezelfde hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen! Ik drink ze sinds een paar maanden (als onderdeel van het paleodieet). Maar blijf hangen op steeds dezelfde combinaties met spinazie, avocado en snijbiet. Daarom was ik erg blij met een recensie-exemplaar van Groene sapjes!

Sap of smoothie
Een sapje maak je met een slowjuicer. Zo ben ik zelf trotse bezitter van een Versapers die ik dagelijks gebruik. Je gooit groenten en fruit erin en de machine maakt er een zeer gezond sapje van.  De vezels nuttig je niet. Voor een smoothie gebruik je een blender die fruit en groenten vermaalt. Je smoothie bevat dus wel vezels en is daardoor wat dikker.

Groente en fruit
Als je begint met groene sapjes en smoothies is het slim om meer fruit dan groente te kiezen. Naarmate je eraan went, draai je de verhoudingen meer en meer om. De meeste recepten in Groene sapjes  bestaan uit 60% groente en 40% fruit. Een prima verhouding!

Supergroenten
Broccoli in een smoothie? Toegegeven het is in eerste instantie een gek idee. Maar wie eenmaal aan het experimenteren slaat met de recepten uit Groene sapjes wil al snel niks anders meer, weet ik uit ervaring. Het boekje bevat een mooi overzicht van allerlei supergroenten. Je ziet direct welke voedingsstoffen een groente bevat. Dat motiveert nog meer.

Resultaten
Groene sapjes versterken onder andere je immuunsysteem, zuiveren je bloed en zijn ontstekingsremmend. Bij elk sapje vermeldt Fern Green (what’s in a name) de heilzame effecten. Variatie is het toverwoord bij groene sapjes en smoothies. Groene sapjes staat daarvoor garant. De recepten zijn zo veelzijdig.  Hier kan iedereen mee uit de voeten. Het boekje is bovendien scherp geprijsd (€ 12,50) – veel scherper dan soortgelijke boeken die ik voorbij heb zien komen.

Verbeter je gezondheid en bestel Groene sapjes!

Lees ook:Eet jezelf gelukkig
Lees ook:Groene smoothie de luxe van Kris Carr
Lees ook:De snelle superfood chef: recensie
Lees ook:Yoga vakantieweek in de Belgische Ardennen.
Lees ook:Het Suiker Boek: de gevaren van suiker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>