Boek: Onderweg naar verlichting – Bonnie Bessem

Bonnie Bessem is medium, psychologe en spiritueel coach. Onlangs verscheen bij Uitgeverij Bewust Zijn haar boek Onderweg naar verlichting over de integratie van bewust-zijn in het dagelijks leven. Wij lazen haar boek. 

Bonnie schrijft in haar voorwoord dat haar boek gaat over het pad naar binnen en de verlichting die dan kan ontstaan. Ze wordt daarin bijgestaan door haar gidsen  die ons proberen te helpen om de illusionaire aard van dit aardse geloofssysteem te doorbreken. Met behulp van haar hoofdgids Tinto krijgt Bonnie al 20 jaar lang boodschappen door over leven, dood, angst en liefde. Bonnie’s toon is authentiek, ze schrijft over haar persoonlijke ervaringen. Boodschappen van Tinto worden afgewisseld met Bonnie’s meer persoonlijke zoektocht naar verlichting en haar door ervaring opgedane wijsheid. Zo schrijft ze bijvoorbeeld: “Ik noem onvrede ook wel de roep van de ziel: ‘Joehoe! Hier ben ik!’ Je loopt een ander pad. (…) Hoe mooi dat het aangeeft dat ik iets beter mag gaan luisteren naar mijn ziel. Onvrede en verwarring brengen je dus juist weer terug naar mijn ziel. We mogen alleen nog even goed leren luisteren naar de stem van de ziel.”

Verbinding met jezelf en met het Goddelijke

Bonnie behandel tal van onderwerpen die een rol spelen bij een spiritueel levenspad zoals de kracht van schrijven, meditatie en stilte, verbinden met de ongeziene wereld, het belang van positieve affirmaties en overtuigingen, healing, visualiseren, vergeving, non-dualiteit en nog veel meer. Vanwege haar lichte, praktische toon wordt het boek nergens vaag of te theoretisch. Een en ander wordt afgewisseld met mooie citaten en boodschappen van Tinto. De belangrijkste boodschap van dit boek is verbinding met jezelf en met het Goddelijke. Dan kan verlichting plaatsvinden.

Liefde overwint

De inhoud van Bonnie’s boek is misschien niet baanbrekend of nieuw, maar is vanwege de sympathieke toon en wijsheid een boek dat absoluut de moeite waard is om te lezen als reminder, troost en inspiratie. Het is een flakkerende kaars die onvermoeibaar brandt met zijn boodschap van licht. Zoals Tijn Touber in zijn voorwoord schrijft: “Bonnie spreekt uit eigen ervaring en dat maakt dit boek zo puur, eerlijk en overtuigend.” Bonnie en haar boodschap zijn in ieder geval zuiver; we zijn met zijn allen onderweg naar verlichting en we mogen dankbaar zijn dat mensen als Bonnie ons eraan herinneren dat we niet alleen zijn, dat God liefde is, dat we niet ons ego zijn, dat er leven is na de dood en dat liefde (als wetmatigheid) alles overwint.

 

Lees ook:Morgenavond: Bloemlezing in Roermond
Lees ook:De DNA-code van de ziel
Lees ook:De Magie van de Liefde – Phyllis Curott
Lees ook:Beste Spirituele Boek van 2013: Ik heb de tijd
Lees ook:Susan Smit over de mystieke kant van zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>