Mindful zingen

Wie graag zingt of muziek maakt, weet al dat dit een emotionele ervaring op zich kan zijn. Met mindful zingen sta jij tijdens het zingen bewuster stil bij wat jij op zo’n moment voelt en hoe je dat ervaart. Maar er wordt ook gekeken naar je houding, de spanningen in je lichaam die van invloed zijn op je stem en je presentatie. Een goede manier dus, om je zangkunsten bewust te ontwikkelen.

Mindful zingen kan bij de Zangfabriek in Amsterdam. Mindful zingen gaat over waarnemen, ervaren, voelen, horen. Door je aandacht te richten kun je steeds scherper zien. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens het zingen? Waar ontstaat spanning en waar niet? Welke spanning is bruikbaar en welke zit je in de weg? Wat kun je horen in je klank? Wat kun je onderscheiden aan klankkleuren, intensiteit, onder- en boventonen? Hoe kan je lichaamshouding behulpzaam zijn bij het zingen?

Maar ook, hoe is je innerlijke houding tijdens het zingen? Stroom je vrij naar buiten of aarzel je? Houd je jezelf tegen? Wat voor gedachten of aannames kun je onderscheiden die je belemmeren? En hoe is je lichaamshouding daar een uitdrukking van?

Wil je meer weten over deze bijzondere zangles? Kijk dan eens op de website van de Zangfabriek.

Lees ook:Mindful eten: gezonder en goed voor de lijn
Lees ook:Meest gelezen artikelen in 2011
Lees ook:Mantra zingen en meditatie
Lees ook:Mediteren kun je leren… In een dag.
Lees ook:Mediteren kun je leren… In een dag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mindful zingen

  1. Jeroen

    Wat een leuke combinatie! Ik woon alleen niet in de buurt van amsterdam :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>