Ontwikkel een spirituele relatie

[door Saskia Bogaart]

Verlang jij naar een harmonieuze, respectvolle en positieve liefdesrelatie, waarin je het beste in elkaar naar boven haalt? Realiseer je dan dat je relatie spiegelt wat je zelf voelt. Is de trillingsfrequentie van jouw aura laag? Dan trigger je gemakkelijk soortgelijke gevoelens en dus ook gedrag bij je partner. In het kader van Valentijnsdag: 5 tips om dit te doorbreken en een spirituele relatie te ontwikkelen.

Houd de liefde voor ogen
Het is zo makkelijk om in de hectiek van alledag op de ander af te geven. Rommel die rondslingert, vuilniszakken die niet zijn weggebracht of fietssleutels die de ander spontaan heeft laten verdwijnen. Voor je het weet irriteer je je elke dag aan elkaar. Zeker in de logistiek van een gezin. Stop! Kies er voortaan voor om het beste in elkaar zien in plaats van in te zoomen op dit soort huishoudelijke onbenulligheden. Voorkom dat het een gewoonte wordt om onbewust op zoek te gaan naar dingen die je ergeren.

Blijf je eigen leven houden
Een spirituele relatie is er een van onafhankelijkheid. Niet gebaseerd op angst, maar op vertrouwen. In principe is het voldoende om met jezelf te zijn. De ander is een bonus, de kers op de taart. Dit houdt in dat je je niet vastklampt aan de ander, maar hem of haar loslaat en je eigen leven leidt. Toon begrip als de ander ruimte en tijd nodig heeft voor iets, en neem die ruimte en tijd zelf ook. Om je eigen dingen te doen. Houd je eigen leven, interesses en vrienden. Dit creëert spontaniteit én harmonie.

spirituele relatie

[Copyright foto: morguefile free photos]

Laat verwachtingen los
Hoop je op een bloemetje met Valentijnsdag? Of zijn je verwachtingen hoger gespannen? Verwacht je een groot cadeau of een huwelijksaanzoek? Pas op: je begeeft je met verwachtingen op glad ijs. Hoe makkelijk is het om teleurgesteld te raken als de ander niet aan je torenhoge verwachtingen voldoet? Door al je verwachtingen los te laten, schep je enorm veel ruimte. En zul je ongetwijfeld aangenaam verrast worden door de ander.

Geweldloze communicatie
Partners die een paar jaar samen zijn kunnen ongelooflijk op elkaar afgeven. Juist tegen degene van wie je houdt, doe je extra lelijk. Een raar fenomeen. Verdiep je eens in de principes van geweldloze communicatie, waarbij alles draait om intentie om behoeftes van anderen niet te schaden. Deze methode is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en leidt tot het oplossen en voorkomen van conflicten en heling van relaties.

Kijk met aandacht
Luister en kijk met aandacht naar elkaar. Doe alsof je elkaar voor het eerst ziet. Wees er helemaal bij met je aandacht. Herontdek wat je zo leuk, lief , lekker en schattig aan elkaar vond. Laat je niet afleiden. Hij of zij is geen deel van het meubilair. Zet je smartphone, tablet en tv uit. Zie elkaar met enige regelmaat wezenlijk staan. Zo voorkom je dat je uit elkaar groeit en houd je echt contact vanuit je hart.

Lees ook:Een schat aan liefde in je relatie: recensie
Lees ook:Partner niet spiritueel, jij wel: wat nu?
Lees ook:Wat is Zijnsoriëntatie?
Lees ook:Yogi Power: ken je goeroes
Lees ook:Minder hechten aan materie: the minimalist game

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>