Wat is Zijnsoriëntatie?

Zijnsoriëntatie kan het beste worden uitgelegd als een pad voor iedereen die zich meer bewust wil worden van zijn of haar leven.
Iedereen maakt in zijn leven situaties mee die bepalen hoe we kijken naar de mensen om ons heen en het leven waarin we ons bevinden. Je kan zeggen dat ieder van ons door een eigen bril kijkt en de dingen anders waarneemt als een ander. Soms zijn die verschillen groot en soms zijn ze klein. Geen van deze ‘ingekleurde’ waarnemingen doen echter recht aan de werkelijkheid, meldt de website van NuZijn, Praktijk voor zijnsorientatie.

NuZijn is een Praktijk voor zijnsorientatie in Amersfoort. Het vergt, zo laat 'NuZijn' weten, veel moed en bereidheid om datgene wat je liever onder het tapijt veegt in het licht te zetten. Bij de praktijk in Amersfoort kun je hiervoor terecht.

Vanuit de angst om werkelijk aan het leven deel te nemen maken we de wereld al snel solide en voorspelbaar. Door verwachtingen van de toekomst en ervaringen uit het verleden manoeuvreren we onszelf door het leven, altijd bezig om in te schatten hoe we in bepaalde situaties het beste kunnen reageren, wat men van ons verwacht en hoe we het een en ander voor elkaar kunnen krijgen.
Vaak zijn we ons niet bewust van de stragische manier waarop wij ons oriënteren en hoe wij constant verwijderd zijn van het enige punt waar we werkelijk Zijn.. in het Nu.
 
Zijnsoriëntatie is een bewustzijnspad dat de mens thuis brengt bij zichzelf.
Wanneer je je realiseert dat het enige moment dat er werkelijk toe doet Nu is,
krijg je vanuit dit vertrekpunt steeds meer zeggenschap over jouw leven.
Zo ga je steeds vaker zien dat je in gedachten ergens anders bent en leer je steeds vaker je ‘bril’ af te zetten en plaats te nemen in het dynamische contactvlak van Nu Zijn.
 
Als je werkelijk jouw ruimte inneemt en in relatie bent met precies zoals het leven zich op dit moment aandient, volstaan kant en klare antwoorden niet meer, is het niet meer voldoende om een ‘gewenst masker’ op te zetten en ga je ervaren wat je op zo’n moment nou wèrkelijk wilt.
 
"Zijnsoriëntatie herinnert je aan wie je ten diepste altijd al was en leert je vorm te geven aan jouw werkelijke wensen en verlangens."
 
(Bron: Nuzijn)

Lees ook:Jouw unieke levenspad ontdekken en bewandelen
Lees ook:Training ‘Hooggevoeligheid als Kracht’
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>