Minder hechten aan materie: the minimalist game

Bewust omgaan met bezittingen en streven naar meer eenvoud. Afstand doen van het streven naar meer en meer materie. Dat is het minimalisme in een notendop. Een levensstijl die veel te maken heeft met spiritualiteit.

Veel mensen zoeken het geluk in een hoge levensstandaard: dure spullen, mooie gadgets, flitsende vakanties. Spirituele leraren benadrukken echter het belang van onthechten aan materie. De enorme drang naar het verwerven van steeds meer geld en bezittingen staat spirituele groei in de weg.

Afstand doen van bezit
De diehards onder de minimalisten leven met zo min mogelijk spullen in hun bezit. Bij sommigen past alles in twee boodschappentassen. Of ze leven in de kleinst denkbare huizen. Zo ver hoef jij natuurlijk niet te gaan. Maar het idee is aantrekkelijk: alleen die spullen overhouden die echt waarde toevoegen aan je leven. Jij bepaalt zelf hoe veel en welke dingen dat zijn.


[Copyright foto: Pixabay]

Ruimte creëren
Het resultaat? Je schept ruimte in je leven. Zoals Stephanie Bennet-Vogt in ‘Ruimte voor jezelf‘ – een boek over spiritueel opruimen – laat zien is het weggooien van spullen en het ordenen van wat je wilt houden een reis is van oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten.

One thing each day experiment
Wil je kijken wat het minimalisme in jouw leven kan betekenen? Dan is het one thing each day experiment misschien iets voor jou. Een maand lang gooi je dagelijks iets weg dat je niet meer nodig hebt. Op dag 1 gooi je 1 ding in de prullenbak, op dag 2 2 dingen enzovoort. En zijn het spullen die nog goed zijn? Weggeven, op marktplaats zetten of naar de kringloop brengen mag natuurlijk ook. Dan maak je ook nog iemand anders blij! Hou je dit vol? Dan heb je aan het eind van de maand bijna 500 dingen weggedaan!

Ik ga die uitdaging aan. Per 1 juni. Eens kijken wat dat oplevert. Ik houd jullie op de hoogte via onze spirituele Facebookpagina.

Lees ook:One thing each day experiment: week 1
Lees ook:One thing each day experiment: week 2
Lees ook:One thing each day experiment: week 3
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2012: Waterman (21 januari t/m 19 februari)
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>