Partner niet spiritueel, jij wel: wat nu?

Wat kun je doen als jij je steeds meer spiritueel ontwikkelt en je partner niet? Jij volgt cursussen intuïtieve ontwikkeling, gaat naar een reïncarnatietherapeut, mediteert tot je erbij neervalt en verslindt spirituele boeken. Je blik op de wereld verandert wezenlijk. Je partner is niet spiritueel en heeft helemaal niks met ‘zweefkezerij’. Er gaan mensen om mindere redenen uit elkaar. Hoe voorkom je dat je uit elkaar groeit? Een aantal tips.

[Copyright foto: PublicDomainPictures via Pixabay]

Wees belangstellend
Jij vindt chakra’s belangrijk, hij voetbal. Ook al liggen jullie interessegebieden mijlen ver uit elkaar: houd belangstelling voor wat hem bezighoudt. Stel open vragen, vraag door en luister aandachtig. Zo blijf je betrokken.

Wat je aandacht geeft, groeit
Je kunt focussen op de – steeds groter wordende – verschillen. Maar je kunt het ook omdraaien. Wat je aandacht geeft, groeit. Kijk daarom naar wat jullie bindt – liefde, kinderen, een dierbaar verleden en een fijne toekomst. Richt je aandacht daarop.

Wees dankbaar
Dankbaarheid is een krachtig spiritueel instrument. Wat brengt jouw partner allemaal teweeg in jouw leven? Wees dankbaar voor zijn aanwezigheid en de lessen die je leert in je relatie. Door hier elke dag bewust even bij stil te staan, creëer je een vruchtbare basis.

Push hem niet
Probeer je partner niet over te halen ook een training reiki te gaan volgen, of een spiritueel therapeut te raadplegen. Mocht hij door jouw verhalen hierin interesse krijgen, dan zal hij dat zelf aangeven. Zet hem op geen enkele manier onder druk.

Respecteer de eigenheid van ieders proces
We volgen allemaal ons eigen pad op aarde. Je partner ook. Jouw proces is niet het zijne. Wees je ervan bewust dat hij op zijn manier groeit.  Gulden regel: jouw proces is jouw verantwoordelijkheid, zijn proces is zijn verantwoordelijkheid.

Meer tips ontvangen? Volg ons op Facebook!

 

Lees ook:Spirituele goede voornemens
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?
Lees ook:Jouw praktijk op Spiritualiteit.blog.nl?
Lees ook:“Dankbaarheid goed voor je hart”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>