Yogi Power: ken je goeroes

Yogi Power is het nieuwste boek van Tijn Touber. Een intiem boek met een persoonlijk verhaal. Over een muzikant die besloot yogi te worden. Maar vooral over de bijzondere goeroes die hij ontmoette tijdens zijn zoektocht naar verlichting. Een recensie van Yogi Power.

Yogi Power lag al een tijd in mijn stapel te recenseren boeken. Dankzij dit blog groeit die stapel alleen maar. Maar uiteindelijk viste ik Tijn Toubers nieuwste werk eruit. Een voltreffer.

Maar eerst een kleine bekentenis: eigenlijk houd ik niet erg van persoonlijke verhalen van mensen. Ik lees bijvoorbeeld liever een boek over de effecten van meditatie dan een levensverhaal waarin meditatie een belangrijke rol speelt. En dat verhaal over de muzikant die rock and roll leven afzweert en zijn relatie met knappe, bekende vriendin verbreekt – dat kende ik wel.

Yogi Power bevat rake vragen
Tijn Touber doet echter iets knaps. Zijn meer biografische stukken sluit hij telkens af met een rake vraag die tot nadenken stemt. Van Welke materiële oplossingen heb jij bedacht om te compenseren voor een gebrek aan liefde in je hart? tot Ervaar jij jezelf als onstoffelijk bewustzijn of als stoffelijk lichaam? Daarmee koppelt hij dus telkens terug naar de lezer. De vragen resoneren binnenin – zo heb ik dat ervaren. Het zijn vragen die je goed mee kunt nemen in een meditatie.

Goeroes op een rij
Vivekananda, Krishna, Yoganada – ik houd die goeroes met hun Indiase namen niet makkelijk uit elkaar. Het is de verdienste van Touber dat hij ze allemaal netjes op een rij zet.  Maar ook wetenschappers als Greg Braden, Rupert Sheldrake en Luigi Fantappiè passeren de revue. Hun belangrijkste inzichten – die Touber leerde kennen in zijn eigen queeste naar verlichting – vat hij soepel samen.

Zelfontwikkeling
Het laatste deel van Yogi Power bevat meditatieve oefeningen die je op weg helpen op je eigen pad van zelfontwikkeling. Kortom: een boek om aan te bevelen. Niet in de laatste plaats omdat het leest als een trein.

Ook lezen? Hier kun je Yogi Power bestellen.

Yogi Power

 

Lees ook:Een jaar lang stadsverlichting
Lees ook:Tijn Touber 14 jaar zonder seks, alcohol en drugs
Lees ook:Meditatie concert met Kris & Tijn Touber
Lees ook:Full Moon Party met spoedcursus verlichting
Lees ook:Winnen: kaarten voor Full Moon Party

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>