Innerlijke stemmen die je wakker houden

Ken je dat, dat je ´s avonds in bed ligt te piekeren? Je wilt eigenlijk slapen, maar je kunt de slaap niet vatten. Er gaan allerlei gedachten door je hoofd. Misschien pieker je over je werk. Past het wel bij je? Zit er niet meer in je? Over je bedrijf. Over hoe je meer klanten kunt krijgen. Over je relatie. Is hij de wel de ware? Je ligt te malen en draait van je ene zij op de andere. Je komt er niet uit…

innerlijke stemmen

[Foto via Frederike Mewe]

Er is een stemmetje dat zegt dat je gewoon tevreden moet zijn met wat je hebt. Niet zeuren, gewoon doorgaan met hoe je het nu doet.
Maar er is ook een stemmetje dat zegt dat het anders kan. Het kan wel, die nieuwe baan, dat nieuwe huis, die liefde.
Hoe kom je er nou achter naar welk stemmetje je moet luisteren?
Hoe weet je nou wie er gelijk heeft?

Controleur
Het stemmetje dat zegt dat je niet moet zeuren en tevreden moet zijn met wat je hebt, dat is het stemmetje van de Controleur. Die wil graag alles bij het oude laten, je geen risico laten lopen. Zorgen dat je geen verkeerde beslissingen neemt. Dit stemmetje zorgt er voor dat je blijft zitten waar je zit, geen onbedoelde risico’s neemt. De Controleur bedoelt het goed. Hij wil je behoeden voor gevaar. Maar wat de Controleur niet weet is dat het echte gevaar schuilt in het negeren van het andere stemmetje. Het stemmetje dat zegt dat het wel kan. Dat er nieuwe mogelijkheden zijn. Dit is het stemmetje van je verlangen. Van je Hart, van je intuïtie.

Hart
Het is slim om goed naar dit stemmetje te luisteren. Je hoeft niet meteen te doen wat dat stemmetje zegt, maar luister er wel naar.  Want  dit stemmetje heeft je waarschijnlijk iets belangrijks te vertellen. Hij of zij zorgt er niet voor niks voor dat je ’s avonds in bed wakker ligt.

Als je te weinig naar dit stemmetje luistert en teveel naar de Controleur dan kunnen er vervelende dingen gebeuren. Dan kan je opgebrand raken, verveeld, somber, angstig worden en vastgeroest raken in oude patronen. Het stemmetje van je Hart kan ervoor zorgen dat jij nieuwe stappen gaat zetten. Stappen naar een leven met een droombaan, meer voldoening, meer zelfvertrouwen, meer plezier, meer energie en meer rust.

Oefening

Wil je weten hoe je meer naar het stemmetje van je Hart kunt luisteren? Als je merkt dat je in tweestrijd zit kijk eens of je de twee stemmetjes kunt onderscheiden. Het kan helpen om ze letterlijk apart aan het woord te laten. De volgende oefening helpt hier bij:

Pak voor deze oefening drie stoelen en zet die op een rij naast elkaar.

Neem plaats op de middenstoel. De stoel links en rechts van je staan symbool voor de Controleur en de stem van je Hart (het maakt niet uit welke welke is, kies op gevoel ;) ).

Kies vanuit de middenpositie eerst de stoel van de Controleur en ga op die positie zitten.

Laat alles wat de Controleur te zeggen heeft de revue passeren.

Voel ook goed wat je ervaart in je lichaam als je op deze stoel zit.

Maak aantekeningen.

Ga daarna weer op de middenstoel zitten en kijk of je verschil ervaart.

Registreer dit, je hoeft niks op te schrijven.

Ga daarna op de andere stoel zitten, de stem van je Hart.

Geef die stem alle ruimte. Wat komt er naar boven? Welke gedachten? Wat ervaar je in je lichaam? Maak ook nu weer aantekeningen.

Kom tenslotte terug op de middenpositie en beëindig de oefening.

Door deze oefening leer je de twee stemmen beter te onderscheiden. Zo verzamel je informatie over wat deze twee stemmen jou te vertellen hebben. Dan kun je daarna kijken welke stappen je daaraan kunt verbinden.

Levensflow event

Op het Levensflow event gaan we uitgebreid in op de vraag hoe je deze stemmen kunt leren onderscheiden en hoe je de voor jou juiste keuzes kunt maken, keuzes vanuit je hart EN hoe je hier concreet actie aan kunt verbinden.

Bestel nu jouw tickets voor het Levensflow event!

Auteur: Frederike Mewe

Lees ook:Vandaag geen oefening
Lees ook:Meditatie voor kinderen: ontpoppende vlinder
Lees ook:Oefening 17: Neem een energie-douche
Lees ook:Mediteren voor beginners
Lees ook:Oefening 11: Droomgeheugen trainen 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>