Oefening 11: Droomgeheugen trainen 2

In navolging op oefening 9 krijg je vandaag nogmaals een oefening om je geheugen zo te trainen dat je je dromen kunt gaan onthouden.
Voor deze oefening pak je een willekeurig boek uit je boekenkast, een boek wat je goed kent omdat je het misschien vaker hebt gelezen of veel in je buurt hebt liggen. Bekijk het goed en leg het weer terug in je boekenkast.

Nu ga je naar bed en dan begint de volgende oefening:

Je droomt dat je het boek naar keuze uit je boekenkast hebt gepakt. Je neemt het tussen beide handen en bekijkt hoe het er precies uitziet. Dan draai je het boekje heel langzaam een slag om, terwijl je intensief blijft kijken naar dit boek als langzaam wentelend object.
Dan sluit je je ogen.
Nu kijk je in je herinnering weer naar het boekje als object. Je probeert je voor de geest te halen hoe het draaide en hoe het er van verschillende kanten uitzag. Doe deze oefening met allerlei objecten.

(Overgenomen en enigzins bewerkt uit het boek ‘Kleine droomcursus’, uitgeverij Lemniscaat, ISBN 90 6069 634 4)

Lees ook:Oefening 10: Droomgeheugen trainen 1
Lees ook:Oefening 12: Droomgeheugen trainen 3
Lees ook:Oefening 8: je zintuigen trainen
Lees ook:Oefening 4: Visualisatie
Lees ook:Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>