De spirituele hoogtepunten van december 2009

Aan het begin van de laatste maand van 2009 plaatste Spiritualiteit.blog.nl een artikel over  een 11-jarige Amerikaanse jongen, die de reincarnatie zou zijn van een boeddhistische heilige. Sinds men daar achter is hoeft de jongen niet meer naar school en verhuisde hij naar een klooster in India. Niks voor nuchter Nederland, bleek uit de reacties!

Mensen zijn steeds meer gewend om hun eigen keuzes te maken en krijgen daardoor meer problemen met een God die alles voorschrijft. Democratie binnen religie wordt dan ook steeds belangrijker, bleek in december uit een proefschrift van een promovende aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Omdat voorgaande jaren al meerdere keren is ingegaan over spiritualiteit rond de feestdagen. Wil je toch nog even terugkijken naar wat Spiritualiteit.blog.nl eerder berichtte over kerstmis? Dan kun je hier kijken:
Stille nacht (over kerstavond)
Het Joelfeest: de oorsprong van eerste kerstdag
Tweede Kerstdag-weetje

Dit jaar december melden we wel over een kerstmeditatie, die door Rob van der Wilk werd georganiseerd op 18 december. Omdat december de maand van inkeer en inzicht is, kwam dit thema ruim aan bod. Van der Wilk noemde de meditatie zelf “een cadeautje voor jezelf”.

Ook met oud-en-nieuw worden er bijzondere, spirituele uitjes georganiseerd. Zo lieten we je weten dat er een tantra-evenement is van 29 december tot en met 1 januari, om het oude los te laten en plaats te maken voor het nieuwe.

Vanaf zondag 20 december tot en met vandaag kon je op Spiritualiteit.blog.nl terecht voor de spirituele hoogtepunten van 2009. We hopen dat je genoten hebt en we wensen je een heel prettig uiteinde!

Lees ook:Kerstmeditatie van Rob van der Wilk
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van november 2007
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van december 2007
Lees ook:De decembermaand op Spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2007

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>