De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van november 2007

Van elke maand van het afgelopen jaar heb ik de leukste, belangrijkste of meest spraakmakende punten nog eens voor je op een rijtje gezet. Nu de Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van november 2007. 

'Meditatie is Hot' werd in november 2007 gezegd. "Het beeld dat mediteren saai is en je wel moet zijn blijven hangen in de zeventiger jaren met je bloemetjes jurk en wierookstokjes, is verleden tijd!," liett Mediterendoejezo.nl vorige maand weten.

Dat mediteren steeds meer aandacht kreeg bleek ook toen in november een symposium werd georganiseerd waarbij christenen en boeddhisten samenkwamen om te praten over het maatschappelijk nut van mediteren.

Het boeddhisme bleek ook steeds meer aandacht te krijgen onder jongeren. De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) ging op 19 november van start met Bodhitv, een website voor jongeren over boeddhisme en spiritualiteit. Het platform biedt onder andere filmpjes en verhalen van jongeren over hun belevenissen en ervaringen op dit gebied.

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit werd er in november 2007 eens wat anders gedaan dan het organiseren van een workshop of lezing: er werd een Spirituele filmmarathon georganiseerd.

Lees ook:Bodhitv op zoek naar versterking
Lees ook:Jongeren en boeddhisme in het buitenland
Lees ook:Jongeren-site over boeddhisme en spiritualiteit
Lees ook:Spirituele schrijfwedstrijd Bodhitv
Lees ook:‘Miss Tibet’ eerste documentaire op Bodhitv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>