Workshop Empathische Communicatie

In het weekend van 12 en 13 januari wordt er in Amsterdam een interessante workshop gegeven onder de naam ‘Empathy Works’. De raining gaat over Empathische Communicatie. In deze 2-daagse workshop wordt men meegenomen naar de wereld van waarnemingen, gevoelens en behoeften.

Get Connected!
Get Connected! Dit is een intensief weekend waarin je vaardigheden leert die je overal kunt gebruiken. Ervaar de kracht van empathie gebaseerd en geinspireerd op de principes van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door dr. Marshall Rosenberg.

Empathische Communicatie
Wat is waarnemen en wat is oordelen? Wat willen die gevoelens ons vertellen? Met ‘Empathische Communicatie’ ervaren we dat er onder elk gevoel een vervulde of onvervulde behoefte schuilt. Zo worden we ons bewust wat we van moment tot moment nodig hebben, zoals respect, autonomie of liefde.

Kwaliteit in contact
Empathische communicatie is een eenvoudig en krachtig instrument dat leidt tot meer kwaliteit in contact. Empathische communicatie ontwikkelt ons vermogen verwijten, boosheid en kritiek om te zetten in begrip en heldere communicatie. Dit stelt ons in staat conflicten vreedzaam op te lossen. Deze vorm van communicatie transformeert hoe we ons uitdrukken en hoe we anderen horen. We nemen altijd verantwoordelijkheid voor onze gevoelens (wat een ander ook zegt!), en we horen en ervaren de ander op een nieuwe, niet oordelende manier.

Ben jij al bekend met Empathische Communicatie?

Lees ook:Ontwikkel een spirituele relatie
Lees ook:Sjamanistisch Healing Weekend
Lees ook:Workshop weekend ReleaseTechnique van Larry Crane
Lees ook:Wat is NLP?
Lees ook:Geweldloze Communicatie Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Workshop Empathische Communicatie

  1. Glaasje draaien

    Gelukkig gaat het hier om geweldloze communicatie. Toch is het goed dat dit soort cursussen worden gegeven, want communicatie is bijna de oorzaak van alles. Dat is vaak waar het mis gaat tussen twee verschillende partijen en een cursus zou daarom zeker kunnen werken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>