Uitslag poll ‘Moet de Koran worden afgeschaft?’

De poll 'Moet de Koran worden afgeschaft?' is vandaag gesloten. Deze poll was aanleiding van het voorstel van Partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV), om het heilig boek van de Islam af te schaffen. De uitslagen waren als volgt:

Ja, net als de bijbel en andere heilige boeken: 12.5 %
Ja, Wilders heeft gelijk: 19.6 %
Nee, wat een onzin!: 59.6 %
Anders / geen mening: 8.2 %

De vraag leverde, zoals verwacht, weer aardig wat discussie op. De een vindt het voorstel van Wilders gewoon onzin of neemt het niet eens zo serieus en de ander is erg tegen het voorstel of wordt zelfs boos van dit nieuwsfeit en de discussie eromheen.

Opvallend was dat vooral de derde balk (bij het antwoord 'Nee, wat een onzin!') in het begin snel groeide. De afgelopen tweeweken ging dit wat meer gestaag en werd ook de groep 'ja-zeggers' op deze vraag wat groter.

De poll is verwijderd van Spiritualiteit.blog.nl en er zal binnenkort weer een nieuwe poll op deze site verschijnen. Heb je een idee over een onderwerp voor een poll? Laat het weten!

Lees ook:Poll: Moet de Koran worden afgeschaft?
Lees ook:Geloof jij in de kracht van de Maan?
Lees ook:Vraag ‘Ben jij gelovig?’ levert veel discussie! (+ de poll-uitslag)
Lees ook:Veel kritiek op Wilders voorstel verbod Koran
Lees ook:Poll: Wat betekent spiritualiteit voor jou?

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Uitslag poll ‘Moet de Koran worden afgeschaft?’

 1. Karla

  Pfff.. Ik ben blij dat de meesten het niet met die man eens zijn!

    /   Reply  / 
 2. DarkSkywise

  Het in een poll wegzakken (of steeds minder snel groeien) van een antwoord dat bij de extremere rechterkant van de samenleving het minst populair is, kennen we in de VS als “freeping” (genoemd naar de radicale pro-Bush site freerepublic.com).

  Leden van deze site speuren namelijk continu het internet af naar polls over Bush en zodra ze iets hebben gevonden, wordt iedereen gemobiliseerd om het “pro-Bush” antwoord aan te klikken, liefst meerdere malen met behulp van proxy’s en/of fake-accounts.

  Ook in Nederland worden internetpolls steeds vaker “gefreept”; de vroege resultaten zijn bij dit soort polls dus doorgaans het meest overeenkomstig de werkelijkheid.

    /   Reply  / 
 3. Kristal

  opinies vragen aan mensen die de Koran niet hebben gelezen? Als ze dat “heilige” boek
  hadden gelezen, zouden ze de islam van de mannen en de islam voor de vrouwen kunnen onderscheiden. De positie van de vrouw is minderwaardig, en het hoofddoekje is het symbool van haar minderwaardigheid in de islam (en haar meerwaardigheid ten opzichte van de ongelovigen = christenen, joden, bumanisten, atheisten, boeddhisten enz.). De islam discrimineert de vrouwen en door het dragen van dat symbooldoekje lokken ze discriminatie door niet-moslims uit.
  De Koran schrijft voor ‘overspelige vrouwen’ in te metselen tot de dood haar bevrijdt, vgl. het Evangelie waar een overspelige vrouw een tweede kans krijgt (vrouw, ga heen en zondig niet meer). De Koran en de sharia horen niet in Nederland thuis.

    /   Reply  / 
 4. F.Floor (61)

  Maar is Muhammed dan wel de auteur van de Qoraan??? Hij is per slotte 300 jaar na zijn opstijging vanaf het Jeruzalemse tempelplein door de kalief van Bagdad geschreven en er wordt weliswaar beweerd dat alles zeer getrouw heeft plaatsgevonden maar ook de Bijbel blijkt heel wat verschrijvingen, foutjes en zelfs hele pagina’s ontbreken.
  Als voorbeeld van een geheel ander taalgebruik van de profeet noem ik het boekje “Uitspraken van de profeet” en op alle zwarte markten te koop bij zeer religieuze moslems. Maar, het valt mij op dat dit wel het enige boekje is waar de Ware godsnaam (Ik zal zijn) maar liefst 5x in voorkomt en in de originele Koran van Kramers… niet 1 maal! Niets dus, en dus is de hele Koran ONgeinspireerd geschreven behalve dan de eerste anderhalve bladzijde.
  Maar iets dergelijks is toch ook professor Hausenhofer overkomen die een blauwdruk schetste om Duitsland uit de crisis van 1922 te helpen en dat onder een geheel andere naam en zwaar verknipt onder een heel andere titel namelijk: “Mein Kampf” door een volslagen analphabeet werd uitgeven? Het verschil is slechts dat er geen 300 jaar tussenzat. Dito de “Protocollen van Zion” waarvan in de Parijse Sorbonnebibliotheek in 1964 de potloodaanhalingen uit een boek van Maimonides werden teruggevonden en zwaar verknipt tot iets heel vreemds.
  De universitaire wereld staat trouwens bol van de vele overschrijvingen van elkaars scriptie – en sommigen geven er zulke vreemde persiflages aan mee dat je later het schaamrood op je wangen krijgt als men je verwijt of dat van jouw was? Ja je naam staat eronder, zegt men glashard en bewijs het dan maar. Maar wat als er 300 jaar overheen gaat? Waarom zijn PDF en Word-bestanden tegenwoordig met onkraakbare handtekeningen en securitycodes beveiligd???

    /   Reply  / 
 5. ">alert (/lol/)

  “>alert (/lol/)

    /   Reply  / 
 6. linda adam

  De koran moet opzich niet verboden worden. Maar de hoofddoekjes wel ik vind het behoorlijk irritant dat ik in een winkel word geholpen door iemand met een kopvod (zoals wilders dat zei). Zelfs in turkije is het op een aantal plaatsen al verboden en dan zouden wij het toe moeten staan. Nee zij komen hier wonen dus passen ze zich maar aan. Hetzelfde als de taal.

  En ik heb vorige week op tv ik geloof bij paul en witteman. Was er een echte moslim maar hij was wel homo. Moet kunnen toch hij zei zelf het boek is. Duizenden jaren geleden geschreven daar is zoveel veranderd.
  En ik heb er ook een hekel aan als ik bijvoorbeeld in de wachtkamer ergens zit en er zitten een paar buitenlanders. Praat nederlands want wie weet wat ze over me zeggen. .

  Begrijp me niet verkeerd ik ga zelf ook om met turken en marokkanen. Maar als ze in hun taal praten dan corrigeer ik ze. En doen ze niet normaal dan ben ik weg dat weten ze. En ze houden er gelukkig rekening mee.

  Maar waarom zouden wij een vrije dag moeten geven voor bijvoorbeeld suikerfeest. Wij vieren dat niet dus waarom zouden wij ons aanpassen zij komen toch hier wonen.

    /   Reply  / 
  1. karla

   Ik vind ook dat mensen die naar een ander land verhuizen, moeite moeten doen om die taal te leren en te spreken. Ik ken gelukkig ook genoeg mensen die dat wel doen.
   Wat ik me afvraag, Linda, is: waarom vind je het zo irritant om geholpen te worden door iemand met een hoofddoek. Geldt dat ook voor mensen met een hoed of petje, of heeft het eigenlijk niets met hoofddeksels te maken, maar heb je gewoon een hekel aan buitenlanders?

   Groetjes,
   Karla

     /   Reply  / 
 7. linda adam

  Ik heb namenlijk vier maanden bij turken in huis gewoond. En ik kon er niet tegen die man die daar woonde. Die keek niet eens naar zijn kinderen om die vrouw van hem kon voor drie kinderen zorgen. En voor haar schoonmoeder en vader. Heel het huis schoonmaken kinderen naar school brengen. En kwam hij thuis dan ging hij op de bank zitten en moest zij voor drinken en eten zorgen enzo. En als hij een snoeppapiertje had gooide hij die op de grond. En pakte zij geen asbak dan gooide hij het op de grond. En vreemd gaan deed hij heel goed. Want zij mocht nog niet eens alleen om boodschappen omdat hij dan bang was dat ze teveel te weten zou komen. En zijn vader ging ook altijd vreemd toen hij jong was. (misschien nog wel)

  Ik was mee geëmigreerd naar oostenrijk. Maar daar had ik ook spijt van. Hij ging mijn geld vergokken in het koffiehuis. Maar ja ik ben een vrouw ik mocht niet boos op hem worden in het bij zijn van mannen. Maar hij zat wel mijn geld te vergokken. Toen we thuis kwamen gaf hij me een klap tegen mijn kop. en ik kwam tegen de bovenkant van de auto en een hele snee en veel bloed uit mijn hoofd.

  Toen zei hij zullen we een paar dagen naar nederland gaan. Ik zei dat is goed maar vervolgens is hij weggegaan en zat ik daar bij zijn neef in overvecht. Maar ik woon in west zeeuws vlaanderen. En ik had geen geld en het was al avond. Hoe moest ik naar huis dan maar mijn tante gebeld en mijn neef en die zijn me toen op wezen halen.

  En deze verhalen heb ik al meer gehoord en moeten wij ons dan aanpassen. Ik denk het niet ik denk dat hun eens bij zichzelf te raden moeten gaan.

    /   Reply  / 
  1. Mamoun

   Ahaa romantiek!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>