Veel kritiek op Wilders voorstel verbod Koran

Afgelopen woensdag liet Partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) via een ingezonden brief in de Volkskrant weten dat hij de Koran wil verbieden. De grote fracties in de Tweede Kamer hebben fel gereageerd op dit voorstel. De grote partijen vinden dat de fractieleider van de PVV te ver is gegaan met zijn uitspraken en dat hij niet mag tornen aan de vrijheid van godsdienst.

Wilders meent dat de Koran net als Mein Kampf, het boek dat Adolf Hitler in 1924 in gevangenschap schreef, verboden moet worden. Het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee, moet ook worden bestraft, aldus Wilders.

De grote partijen zijn geschokt doorde uitspraken van Wilders. SP'er Krista van Velzen zegt dat de PVV-politicus helemaal is doorgeslagen. "Een halfjaar geleden zei hij dat moslims de helft van de koran moesten verscheuren en nu moet het boek verboden worden." VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra zegt dat de PVV-leider de weg kwijt is. "Wilders zegt op te komen voor de Nederlandse normen en waarden, maar tegelijkertijd zet hij een van die waarden bij het vuilnis, de godsdienstvrijheid."

Advocaat Els Lucas uit Lelystad heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan tegen Geert Wilders. Volgens de advocaat zet de politicus in een ingezonden brief in de Volkskrant aan tot haat tussen bevolkingsgroepen.
De fractieleider van de PVV noemde de aangifte in een reactie "heel triest". "Ik wil niet aanzetten tot haat; ik wil dat de Koran wordt verboden. Dat is een politieke mening. Ik zit in de Tweede Kamer om die te uiten", aldus Wilders.

(Bron: ANP)

Lees ook:Uitslag poll ‘Moet de Koran worden afgeschaft?’
Lees ook:Poll: Moet de Koran worden afgeschaft?
Lees ook:Elton John bepleit afschaffen religie
Lees ook:Alleen de Stadspartij zegt volmondig ‘ja’ tegen burgerinitiatief dat moet leiden tot spiritueel centrum
Lees ook:Condoomgebruik soms wel acceptabel, vinden kardinalen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Veel kritiek op Wilders voorstel verbod Koran

 1. Layla

  Laat ook je mening weten via de poll aan de rechtkant op deze website!

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Mijn eigen mening:
  Net als de bijbel is het een heilig boek wat op allerlei manier geintrepeteerd kan worden. Ik denk dat als je de teksten op een bepaalde manier wilt zien dat je het ook zo ziet.
  De Islam is geen religie die op haat is gebaseerd, net als het christendom.

    /   Reply  / 
 3. sander kessels

  Nee, natuurlijk niet verbieden, Dan ben je net zo idioot bezig als de Taliban die Boeddhabeelden opbliezen. Wat de inhoud van de koran betreft, zie http://www.ex-moslims.nl voor een overzicht van de minder leuke teksten van de koran, dan weet je waar het om gaat. Veel van die teksten zijn maar op één manier uit te leggen maar worden door de meeste moslims domweg genegeerd. Negeren is wat anders dan interpreteren.

    /   Reply  / 
 4. piet

  verbieden gaat wat ver van de bijbel zijn ook 1001 versies het word misschien tijd dat de koran ook maar eens onder de loep genomen moet worden en door goedwillende,niet extremistische moslims “herschreven/samengevat” in klink-klare taal die maar op een manier opgevat kan worden .. maar de vraag is of de moslim wereld daar wel in mee kan/wil gaan gezien de deense cartoons en de reactie wereldweid.
  ik wil niemand voor de schenen schoppen maar ik ben bang dat dit antwoord misschien alweer agressie zal oproepen bij bepepaalde mensen, en dat is de kern van het probleem denk :
  “we zijn tolerant en niet haatdragend en als je dat niet geloofd word ik ga ik slaan”.

  ze houden zo aan dat boek vast (wat maar een boek is net als de bijbel) dat er totaal geen ruimte is voor discussie.
  en dat is nou net de kern van de nederlandse samenleving: ALLES is bespreekbaar.
  geert wilders heeft goede punten maar dit idioote plan gaat te ver maar het zou wel gewoon bespreekbaar moeten zijn in nederland het is jammer dat hij zulke uitspattingen heeft ,niemand neemt hem nog serieus en dat is jammer want mijn stem heeft hij nog maar hij moet niet te gek gaan doen anders zie helemaal niets van zijn inbreng terug in de kamer en an gaat mijn stem en die van 600.00 andere stemmers als nog verloren. ik hoop niemand op de kast te hebben gejaagt met mijn antwoord en daarom onder teken ik maar met oerhollands PIET

    /   Reply  / 
 5. Norenburg

  Inplaats van de Koran te verbieden. Zou de Koran verplicht moeten worden op elk openbaar gelegenheid. Dan zullen we die domme uitspraken hoeven te horen van mensen die het niet hebben gelezen. Anders zou ik ook de bijbel willen verbieden. Daar zijn genoeg oorlogen voor oorzaakt door de bijbel, en misdaden. Ik vind, dat de bijbel toch een groote leugen, dat astamd vaaf de Romijnen.

  Ik zeg altijd, als er geen liefde is, dan is er ook geen haat. Accepteer het leven voor wat het is. Iedereen Sterft. Mensen zijn niet beter dan dieren. Ze zijn dieren, maar ‘n ander soort. Dat is de werklijkheid.

  Ik vraag me nog af. Mens gecivileseerd?
  Ik vind ze nog barbars, achterlijk, met kennis waar ze nog niet weten om te gaan.

  Ze zeggen Sociaal, maar dat komt dat ze de “A” niet uitspreken. A! sociaal, of toch asociaal.

    /   Reply  / 
  1. pipo

   De Koran cq de islam is iets zieks wat zich hier in het westen opdringt! En wij die dit land hebben opgebouwd moeten maar begrip voor dat zieke tuig opbrengen vanwege de multiculturele samenleving?!
   Laat ze maar lekker daar – waar ze vandaan komen – en de boel daar lekker opblazen als ze dat zo leuk vinden! SCHEITZIEK wordt ik van dat zieke volkje! Een stelletje engnekken zijn het! WEGWEZEN – DE GRENZEN WEER DICHT – EN WEGBLIJVEN!!!

     /   Reply  / 
 6. Karla

  “Dan zullen we die domme uitspraken hoeven te horen van mensen die het niet hebben gelezen” Helemaal mee eens Norenburg!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>