Poll: Moet de Koran worden afgeschaft?

De redactie van dit blog is erg benieuwd naar jullie mening over het voorstel van Wilders: moet de Koran worden afgeschaft? Laat ons je reactie weten via de poll rechts op deze site. Wil je meer kwijt over deze stelling en/ of je antwoord in de poll? Verklaar je nader door te klikken op de 'reactie'-link onderaan dit artikel.

Lees ook:Is muziek en spiritualiteit met elkaar verbonden?
Lees ook:Jouw mening over dit blog
Lees ook:Nieuwe poll: Mediteer jij?
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Geloof jij in de kracht van de Maan?

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Poll: Moet de Koran worden afgeschaft?

 1. Devious

  Ik heb gekozen voor de eerste optie, maar ik wil er wel even een nuance aan toevoegen. Ik ben geen voorstander van het verbieden van religies of bepaalde boeken. Ik zou er echter niet rouwig om worden als Koran, Bijbel en andere bronnen van bijgelovigheid, op den duur in de vergetelheid zouden raken. Zo heb ik de poll-vraag opgevat.

  Vriendelijke groet.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Als ze de Koran zouden afschaffen, moeten ze dat ook met de bijbel en de Tenach doen. Maar kom op zeg, waar gaat dat heen met Nederland als we heilige boeken gaan verbieden? We zijn toch nog altijd een land met godsdienstvrijheid?

    /   Reply  / 
 3. hendriek

  Koran afschaffen is onzin. Voor gelovige moslims is het een heilig boek, dus alleen op die grond al zou het niet lukken. Ik denk dat het beter is – hoe onmogelijk het me dat ook lijkt – te proberen te voorkomen dat moslims radicaliseren. Want dan gaan ze die verfoeilijke koranteksten gebruiken.

    /   Reply  / 
 4. Danny

  Als de “koran” en andere zogenaamd “heilige geschriften” op een spirituele ingetogen manier zou gebruikt worden,”wat sommige ook doen!” zou er geen enkel probleem zijn. Maar het wordt gebruikt om extremisme in de hand te werken. Dat is een verkeerd gebruik en moet aan de kaak gesteld worden.
  Op het forum van canvas.be zitten we nu al weken te redetwisten over Darwin versus genisis, En telkens komen te getrouwen van genisis met citaten uit de bijbel.
  citaten die geschreven zijn met een andere deontologie dan deze die nu in gebruik zijn.
  Dat is de waarheid manipuleren om angsten op te wekken. Creationisten zijn daar een mooi voorbeeld van. Het afschaffen is ook geen oplossing. De vrije meningsuiting komt daardoor in gevaar. Maar alles moet in alle seriniteit gebeuren. Daar falen mijns inziens vele in!

    /   Reply  / 
 5. JOKE PANSIER

  wAT HIER GEBEURD IS PUUR HAAT ZAAIEN. wAARSCHIJNLIJK IS WILDERS NU ECHT PSYCHISCH NIET IN ORDE! DE VERGELIJKING MET “MEIN KAMPF” IS IN DIE ZIN TERECHT ,DAT ,ALS WILDERS ZO DOORGAAT MET HAAST ZAALIEN,DE UITWERKING HIERVAN HETZELFDE IS.
  WAARDOOR ONTSTAAT DE MEESTE OORLOG? JUIST DOOR STRIJD OM GELOOF! KIJK IN VOORMALIG JOEGOSLAVIE .
  VRIJHEID VAN GODSDIENST MOET ER BLIJVEN, MAAR HOE IEMAND DE KORAN EN DE BIJBEL INTERPETEERD, DAAR ZIJN GROTE VERSCHILLEN IN ZODAT ER EXTREMISME ONTSTAAT. EN DAT MOETEN WE ZIEN TE VOORKOMEN! MSAAR DOOR DIT TE ROEPEN KWEEK JE HET ALLEEN MAAR MEER!

    /   Reply  / 
 6. sander kessels

  Nee natuurlijk moet je de koran niet verbieden. Dat is net zo dom als de Akropolis afbreken. De koran bekritiseren, ja, dat wel. Daar is genoeg reden toe. Zie http://www.ex-moslims.nl

    /   Reply  / 
 7. Karla

  Ik heb het helemaal eens met Joke! Het slaat echt nergens op dat dit zelfs maar ter sprake kan komen in ons land!

    /   Reply  / 
 8. Nilsson

  Zelfs de Koran bekritiseren is mijns inziens niet effectief, aan wie richt je die kritiek dan. Kritisch zijn op de intepretatie van de Koran door al dan niet volgelingen is nodig en de enige manier. Als je de intepretatie bekritiseert dan val je de profeet ook niet aan en kun je in gesprek blijven. De uitwassen moeten als het ff kan voorkomen worden, dat doe je niet door met de profeet in gesprek te gaan maar door met zijn volgelingen te praten.

    /   Reply  / 
 9. sander kessels

  We leven nu in een seculiere samenleving juist omdat de bijbel is bekritiseerd. Heel wat zaken waar de kerk vroeger achter stond vanwege bijbelse geschriften behoren voorgoed tot het verleden. Denk aan heksenverbrandingen, slavernij, het tuchten van kinderen, de onderdanige positie van de vrouw en de straf op blasfemie. Dat zijn maar een paar zaken die vroeger heel gewoon waren omdat ze door de bijbel werden ondersteund maar dankzij bijbelkritiek niet langer geldig zijn en naar de achtergrond zijn verdwenen.

  Overigens is het naief te stellen dat alles een kwestie is van ‘interpretatie’. Nee, haatzaaiende teksten in de koran zijn niet zomaar om te buigen naar liefdevolle teksten. Er staat gewoon veel klinkklare, op één manier uit te leggen onzin in de koran, die uiterst eenvoudig is te weerleggen (net als in de bijbel overigens) alleen besteed men daar liever geen aandacht aan. Bij alles wat we tot nog toe hebben ontdekt mbt het leven, het universum, onze geest, ons lichaam en ons moraal is gebleken dat de werkelijkheid een totaal andere is dan die in de bijbel en de koran wordt beschreven. Eentje zonder god. En we leven allang in een wereld waar niets dankzij god gebeurt. Tijd voor een ‘age of reason’, tijd dat het besef nou eens gaat doordringen bij de mensen dat we hier niet zijn voor een of andere fictief figuur in de wolken, maar voor elkaar.

    /   Reply  / 
 10. Martijn

  alles wat je aandacht geeft groeit…let love rule!

    /   Reply  / 
 11. Kees

  Koran afschaffen? één enkel duidelijk woordje JA. waarom? je wilt niet weten wat er in de Moskeeën verkondigd wordt.

  Mensen die nu zeggen, dan moet je bijbel ook afgeschaft worden? nee waarom?? dat snap ik niet. nederland is van oorsporng protestants. De grootste moskee van de benelux staat in Rotterdam. Het moet niet gekker worden. Straks beginnen ze nog eisen te stellen ook. Aanpassen, zoniet? Wat doe je hier dan nog. Vrouwen zijn sinds 1950 omtrent geemancipeerd, en gelijk aan de man. Staat je dat niet aan? pech wegwezen.

  Net zoals Pim fortuyn vind ik Geert Wilders een voortreffelijke man. met nadruk op voortreffelijk! Waarom? die man komt voor zijn mening uit. De rest van de 2de kamer probeert alles te sussen, houd zich bezig met regeltjes waar je niets aan hebt. Zoveel geld hieraan zoveel daaraan. Slurptax, scooterkentekens, met als reden minder gstolen brommers. Ja sure, het draait om de euro’s en niets meer of minder. We denken allemaal dat nederland rijk is, ja de wijken in Wassenaar en Bilthoven zien er misschien wel goed uit, maar er is ook veel armoede in nederland. Veel uitkeringen, advocaten die door het rijk worden betaald omdat een moslimextremist iets uitgehaald heeft. Waar gaat dit heen? Afschaffen de complete koraan, Europa is niet moslims. Laten ze dat lekker in het oosten houden!

  dit is wat ik vind!

    /   Reply  / 
  1. ossie

   waarom de koran afschaffen als iedereen normaal doet tegen elkaar dan gaat alles goed.
   en nog wat ik heb 11 jaar met amsterdammers gewerkt het was moeilijk tussen hen te komen.
   ik heb heel veel gesprekken gehad met amsterdammers.
   ze waren allemaal net zoals ji voorheen Pim fortuyn nu geert wilders die de mensen gek maakt .
   en tot er een punt was berijkt dat ik het zat was zij ik tegen die amsterdammers jullie zijn schijnheilen en als je vraagd waarom zij ik tegen hen jullie zijn allemaal meelopers jullie hebben zelf geen eigen mening.
   jullie praten met anderen mee om er zo bij te horen.
   vertel je eigen mening en loop niet met een mening van een ander mee.
   en toen was het wel rustig en ze zijden later toen ik met hun werkte ja hebt gelijk we praten met een ander mee.
   en wat ik ermee bedoel zo iemand als jij zaait allen maar haat.
   en waarom komen de mensen dan in de vakantie in het buitenland moeten ze daar ook niet komen.
   vooral zoiemand zoals jij .
   maarja wat moet je nou in de vakantie in nederland er is niets te doen.
   en in het buitenland wel.
   en de bijbel wie zecht dat daar geen haat mee wordt gezaait in de kerk.
   moeten ze die ook dan verbieden.
   hou toch op laat iedereen in zijn waarde welk ras het ook is .
   leer gewoon met elkaar te leven maak een keer kontakt met een ander ras als je dat durft tenminste zul je zien dat de medemens heel anders is dan dat jij denkt.
   maarja zoals ik jou hoor als ( meeloper) durf je dat niet en zal je nooit wat berijken.

   DUS LAAT IEDEREEN IN ZIJN WAARDE

     /   Reply  / 
 12. Kees

  @ sander kessels, pardon leef jij in de riddertijd? de BIJBEL heksenbranderij ONDERSTEUNEN? heb je ooit maar dan ook ooit de bijbel wel eens gelezen? Die normaal man!! De bijbel moedigt niemand aan om iemand te verbranden, te doden, etc! Waar haal je het ook vandaan! schaam je.

  Leer eerst een kennis van iets op te bouwen vooralsnog hier te posten. Mafkees!

    /   Reply  / 
 13. usama

  hallo we zijn niet in de tweewereldoorlog we moeten iedereen respect vol behandelen maak niet uit of je moslim bent of joods of christelijk we zijn alemaal mensleijk!

    /   Reply  / 
 14. Joop

  Wel eens gehoord van geloofswaanzin ?

  Als de 10 geboden nageleefd zouden worden zou niemand stelen, ouders zouden bij elkaar blijven om hun kinderen op te voeden, niemand zou lasteren en roddelen.

  ER zou ook geen oorlog zijn, omdat “men mag niet doodslaan”

  Het is de mensch die er een zooitje van maakt, de mensch is zwak, niet de Koran of se Bijbel.

  Al die haat van Christenen en Moslims komt alleen uit de koppen van de verknipten, geloofswaanzinnigen, psychiatrische patienten eigenlijk, maar het zijn er wel heeel veel.

    /   Reply  / 
 15. Pastafarian

  En daarmee is de bijbel dus een leuke richtlijn voor mensen die geen geweten of moraal hebben. Als je die twee dingen wel hebt, en ze functioneren naar behoren, dan heb je een religie niet nodig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>