Zo train je je zesde zintuig

kristallen bol1Iedereen is, in meer of mindere mate, paranormaal begaafd, want iedereen heeft een zesde zintuig. hoe meer aandacht je hier aan besteed, hoe beter deze ontwikkelt. Net als je lichaam en je hersenen kun je dit zesde zintuig dus gewoon trainen.

Iedereen is het er over eens dat een mens vijf zintuigen heeft: we kunnen horen, zien, proeven, voelen en ruiken. Maar soms ‘weten’ we iets, zonder dat we een verklaring kunnen geven. En dat ‘gevoel’ (ook wel het ‘onderbuik-gevoel’ genoemd) past niet in een van deze vijf categorieen. Dat noemen we ons zesde zintuig.
Velen noemen dit intuïtie, maar er zijn er ook die denken dat het meer is dan dat. Of het nu je intuïtie is of een paranormale gave: een goed ontwikkeld zesde zintuig zorgt ervoor dat je meer weet dan met je andere vijf zintuigen.

Het trainen van je zesde zintuig, betekent: er zoveel mogelijk mee oefenen. Zoals bij alles dus eigenlijk: hoe meer je het doet, hoe beter je er in wordt. Probeer bijvoorbeeld te raden wie je belt als de telefoon gaat, of van wie die brief of dat kaartje is voordat je de post opent. Er zijn ook verschillende boeken verkrijgbaar waar speciale oefeningen in staan om het zesde zintuig, of je ‘derde oog’, te trainen.

Doe jij wel eens oefeningen om je zesde zintuig te trainen? Welke?

Lees ook:Kandidaten en cases gezocht voor ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Leer vertrouwen op je intuïtie
Lees ook:Nieuw seizoen ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Spirituele en paranormale oefeningen op spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:Het Zesde Zintuig Event

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zo train je je zesde zintuig

 1. errol

  onze zesde zintuig ontwikkel je het beste,met een rustig en liefde vol leven..en in de natuur vind jook ook die stilte en energie,die we al mens van nature noig hebben..toch ben ik er nog niet helemaal,en zoek advies

    /   Reply  / 
 2. jeroen

  heyy ik weet gewoon dat ik en mijn vriend een zintuig of meer hebt want ik hoor dingen die niemand anders hoort of laatst leek net of ik ja hoe noem je dat een heeele vreemde smaak alsof je een geest met botten proeft en toen ik aan het webcammen was met een vriendin leekt alsof iemand mee keek want ik zach hem maar zei niet want ik vroeg het en mijn vriend zag overal en hoorde overal mensen terwijl wij maar met zijn tweeie waren ik wil mijn zintuig wekke plz stuur een bericht hoe ik alle zintuigen wekt want ik en mijn vriend hebben er een en dat weten we allebij hoor het wel liefs jeroen en dion

    /   Reply  / 
  1. Yolandi Malida

   Hey, ik wil graag met jullie mee trainen. Let me know!

     /   Reply  / 
 3. Kim Boeckx

  met welke oefening kan je het ontwikkellen

    /   Reply  / 
 4. Filip

  Een paranormale gave ontwikkelen is niet voor iedereen weg gelegd.Het kan ook door bepaalde angst jou chakara’s blokkeren.De beste manier om een paranormale gave te ontwikkelen is mediteren.Alsook er volledig voor open te staan.En beseffen wat je ervaard hebt.Dit wil zeggen dat je het verschil moet kennen tussen fantasie en werkelijkheid.En wanneer je niet voldoende mediteert dan kunnen jou chakara’s terug sluiten.
  Je kan ook geboren zijn met een paranormale gave.maar dit is zeer uitzonderlijk.En zeker wanneer het op latere leeftijd open gaat,door een druk op je 3de oog.Dan hoeft je niet veel moeite te doen om je zintuigen te gebruiken.Ik raad je dan wel aan om je te omringen bij ervaren paragnosten.

    /   Reply  / 
 5. Laura

  Heej,
  Ik ben nog maar 14 jaar en ik had altijd al het gevoel dat ik een beetje anders was… Omdat ik dinge hoorde en zach die niemand kon zien of hore..
  Op mijn 13 jaar kreeg ik ineens een gevoel,iets onbeschrijfelijk.. Het gevoel dat ik wist dat ik iemand of iets ging verliezen.. En een week erna is men oma overleden, nu ook een week geleden zei ik nog tegen mijn beste vriendin dat ik bang was want ik had weer dat gevoel en gistere is men hondje gestorve aan een hartaanval… Ik weet niet of dit iets te maken heeft met het 6de zintuig maar vrienden zijden van wel en ik vraag mij af hoe je dit kunt “traine” zalk zegge?
  Alvast bedankt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>