Nieuw seizoen ‘Het Zesde Zintuig’

Deze week gaat het nieuwe seizoen van het RTL-programma 'Het Zesde Zintuig' van start. Het programma wordt dit keer uitgezonden onder de gehele titel 'Het Zesde Zintuig: Plaats Delict'. De nadruk zal dit keer dan ook voornamelijk liggen op onbeantwoorde vragen van nabestaanden rondom onopgeloste misdrijven.

Aanstaande donderdag wordt de eerste aflevering uitgezonden van het programma 'Het Zesde Zintuig: Plaats Delict', dat wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

Dit seizoen is er meer aandacht voor onopgeloste misdrijven. Het programma test met opmerkelijke cases, twaalf kandidaten die menen paranormale gaven te hebben. De vraag is of zij met hun talenten cold cases op kunnen lossen.

De kandidaten worden begeleidt door parapsycholoog en directeur van het Integraal Parapsychologisch Adviesbureau, Richard Krebber. Op de website van het programma beantwoordt hij tevens vragen van bezoekers.

Voor meer informatie over 'Het Zesde Zintuig: Plaats Delict' kun je terecht op de website, waar je ook een preview kunt vinden van de eerste aflevering.

Lees ook:Kandidaten en cases gezocht voor ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Nieuw seizoen ‘Zesde Zintuig’ met Lieke van Lexmond
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van augustus 2008
Lees ook:Politie doet niets met informatie ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Op zoek naar de beste ‘paranormaal begaafde’ Nederlander

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nieuw seizoen ‘Het Zesde Zintuig’

 1. Jaap van den Bold, paragnost

  Dit is een nutteloos programma. Slecht opgezet,slecht begeleid, slecht gepresenteerd en wetenschappelijk gezien van nul en gener waarde.
  Alleen maar gericht op sensatie en het brengt het serieuze paranormale werk in discrediet.
  vr. groet
  Jaap van den Bold

    /   Reply  / 
 2. Pastafarian 556

  Beste heer van den Bold,

  Ik kijk ook liever naar een thuiswinkelprogramma dan naar “het Zesde Zintuig” maar waarom zou dit volgens u paragnosten in diskrediet brengen?

    /   Reply  / 
 3. Liesbeth

  het is wel jammer dat het nu meer om het oplossen van een misdrijf gaat

    /   Reply  / 
 4. Karin

  ‘Dit is een nutteloos programma. Slecht opgezet,slecht begeleid, slecht gepresenteerd en wetenschappelijk gezien van nul en gener waarde.
  Alleen maar gericht op sensatie en het brengt het serieuze paranormale werk in discrediet,’ zei Jaap

  Ik kan het wel enigszins met Jaap eens zijn… De vorige ZZ was ik ook niet zo enthousiast over. Niet dat de paragnosten die eraan mee doen slecht hoeven zijn, dat niet, maar het is geen spelletje en als zodanig wordt het wel gepresenteerd.
  Nu gaan ze naar plaats delicten. Op zich wel een interessant gegeven, maar jammer dat ze het in het format van ZZ, dus competitie, gooien. Een paragnost die zich bescheiden opstelt verliest het van eentje die ‘leuk’ scoort, want daar wordt puntentelling op gebaseerd. Maar de bescheidener persoon kan wel eens juistere dingen zien dan de winnaar.
  Dat vind ik dus jammer van dit format.

    /   Reply  / 
 5. Pastafarian 566

  “Een paragnost die zich bescheiden opstelt verliest het van eentje die ‘leuk’ scoort, want daar wordt puntentelling op gebaseerd.”

  Maar dan ligt het dus aan de jury. Alsof je bij tennis gaat roepen dat speler A ondanks de lagere score toch gewonnen heeft omdat speler B zo on-charmant tegen de bal slaat. Lijkt me inderdaad vervelend maar vooral frustrerend om naar te kijken.

  Is dit ook uw kritiek, heer Van den Bold?

    /   Reply  / 
 6. Karin

  De ‘jury’ zijn vaak de mensen die met een zaak te maken hebben… een nabestaande, of iemand die geraden moet worden. Zeker bij de eerste is me opgevallen dat iemand die er helemaal induikt, emotioneler is, meer indruk maakt dan iemand die wat afstand neemt. Maar of de een slechter is dan de ander… je ziet ook maar korte stukjes op de tv. Kortom; het is een subjectieve puntenverdeling. Maar dat krijg je weer met competitie. Ik ben meer voorstander voor het principe samenwerking.

    /   Reply  / 
 7. Pastafarian 563

  Zo, lekkere jury heb je dan. Directe betrokkenheid is blijkbaar geen bezwaar. Hmm, Baantjer meets Mini Playbackshow dus.

  Doe mij dan maar een half uurtje Tony

    /   Reply  / 
 8. Karla

  Ik snap wel dat mensen het jammer vinden dat er een spelletje van wordt gemaakt, maar ik vind het allang leuk dat het ook op deze manier weer wat toegankelijker wordt, het ‘paranormale wereldje’. Steeds meer mensen vinden het interessant en gaan er (in mijn omgeving dan) toch wel wat meer in geloven door dit ‘spelletje’. Dat vind ik een zeer leuke bijkomstigheid! En als dat nou dmv een spelletje gebeurt, so be it…

  Overigens vind ik het juist wel leuk dat ze naar plaatsen delict gaan!

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 9. Jaap van den Bold, paragnost

  Het gaat erom dat wij als paragnosten (te)vaak negatief onder vuur liggen en dat de meesten van ons zich juist serieus en integer proberen op te stellen. Dat wordt dan weer eens doorkruist door wat ik noem de ‘paranormale Idols’ en gepresenteerd door een man met een voor de gekhouderige houding en dito presentatie!Vooral daarom ben ik er op tegen! Daarbij is het programma, wetenschappelijk gezien, van nul en gener waarde!

    /   Reply  / 
 10. Karin

  Als je dan toch het paranormale wil presenteren op tv, dan kan dit natuurlijk – en zeker bij delictzaken – tien keer beter.

    /   Reply  / 
 11. Jaap van den Bold, paragnost

  Ik las vandaag een interview met Beau in de Telegraaf en zag hem gisteren bij Knevel en van der Brink. Het lijkt erop alsof Beau zijn leven gaat beteren qua presentatie en gevoel voor het paranormale.Ik ga hem toch maar ‘the benefit of the doubt geven’. Blijft over het ‘wijdstrijdelement’, waar ik absoluut grote moeite mee blijf hebben. Moordzaken mogen m.i. nooit de inzet zijn van een wedstrijd. Het gaat alleen maar om het oplossen van een misdrijf en niet om het ego van degene die een bijdrage tot de oplossing probeert te leveren!

    /   Reply  / 
 12. Karin

  Voor 100 procent met je eens, Jaap.

    /   Reply  / 
 13. Jos

  Het punt bij al dit soort shows is nu juist dat er helemaal geen sprake van van paranormale gaves. Recentelijk werd sbs doorschouwd in astro t.v. tarotkaartleggers en paragnosten, allemaal fake, ze namen iedereen aan die een “vlotte babbel” had,
  dat was de enige veréiste,
  niks geen gave. Ik ben het er dus 100 procent mee eens dat al deze nonsens het onderzoek naar échte fenomenen des temeer belachelijk maakt.

    /   Reply  / 
 14. evandenburg

  aangezien ik weet wat dromen,en visioenen,en uittredingen zijn, bekijk ik dit zeer goed,dit zesde zintuig heeft te maken met raad en giswerk want hoe die mensen praten zo werkt het geestelijk lichaam niet ,dit is echt raad en giswerk.en het meeste wat ze raden staat al op de site.net als dat peter van de hurk zegt dat er een aanslag komt op geert wilders en peter r de vries ,dat weet iedereen omdat ze kwaad bkoed zetten,en dan gebeurt zoiets daar hoef je niet paragnost voor te zijn.

    /   Reply  / 
  1. Karla

   De paragnosten van het zesde zintuig hebben wel heel veel gelijk om te zeggen dat het maar giswerk is, vind ik..

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>