Het Zesde Zintuig Event

Aanstaande weekend wordt in Den Haag het Zesde Zintuig Event georganiseerd. Tijdens dit evenement, dat georganiseerd wordt in samenwerking met spiritueel maandblad ParaVisie, kun je alle (oud-)deelnemers van het televisieprogramma Het Zesde Zintuig aan het werk zien.

Het evenement, dat voorheen de ParaVisie Manifestatie werd genoemd, vindt plaats in het World Forum in Den Haag. RTL Nederland is samen met ParaVisie en TéVé Holland, producent van de succesvolle RTL 4-programmaserie ‘Het Zesde Zintuig’, een samenwerking aangegaan voor de organisatie van het grootste paranormale evenement van de Benelux.

Meer dan tien huidige en oud-kadidaten van het programma Het Zesde Zintuig zijn op het evenement aanwezig. Zij verzorgen readings en werken samen in een veelbelovende publieksshow.
Naast deze nieuwe bekende Nederlanders op paranormaal gebied, zijn ook oude bekenden uit binnen- en buitenland aanwezig op het evenement, zoals Jean Adrienne, Patty Harpenau, Caroline Corey, Jonette Crowley, David Mickel en Steve Rother. Verder zijn er verschillende stands die je kunt bezoeken voor een reading of consult, of om leuke 'spirituele' artikelen aan te schaffen.

En uiteraard zijn er interessante lezingen en workshops te volgen. Er zal bijvoorbeeld door Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek en Transforming Scan Healing, op beide dagen een lezing en een workshop worden gegeven. Jassentechniek is een holistische energetische behandelingsmethode die in staat is één keer een enorme hoeveelheid energetisch ballast uit onze fysieke en energetische lichamen te verwijderen en te transformeren.

Voor meer informatie over Het Zesde Zintuig Event kun je een kijkje nemen op de website van het gelijknamige programma.

Lees ook:Nieuw seizoen ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Nieuw seizoen ‘Zesde Zintuig’ met Lieke van Lexmond
Lees ook:Kandidaten en cases gezocht voor ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Zo train je je zesde zintuig
Lees ook:Workshop Jassentechniek

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Het Zesde Zintuig Event

 1. brenda

  nou nou nou, wat een aanfluiting is dit geweest!
  vol spannig en blijheid gingen wij dan naar het 6e zintuig in den haag 1 nov!
  extra vroeg natuurlijk om op tijd een plekje je bamachtigen bij de finalisten!!!
  daar aangekomen moesten we inschrijfen waar je wilde zitten welke deelnemers bij een bali!
  nou ja oke doen we!
  dus ik was als eerste ik zei gelijk ik wil bij peter van der hurk en bij ingomar!
  nee dat kan niet die zitten vol!!!
  Vol???? hoe kan dat nou ben als eerste, nee mevr, Peter en Ingomar zijn alleen voor de readings voor mensen die online hebben gewonnen!!!!!
  HE???????????? kunnen wij dan gen reading krijgen? je kon een gratis reading winnen!!!!! dat wist ik! maar er is nergens aangegevn dat je alleen maar als winnaar kon gaan!!
  Man daar kwamen we voor!grrr
  Nou dan graag bij vanessa! ja dat kon nog net!
  beetje terleugesteld en ontdaan gingen we weg!
  20 euro betaald, groot opgezet dachten wij!
  welnee ik naar ingomar toe en verteld dat wij niet konden! alleen de winnaars! he? zegt ingomar dat weten wij helemaal niet !
  dus mensen van erg ver weg door het hele land kwamen voor niks! echt voor niks want om 10:30 was alles al helemaal vol geboekt! nou ja de overige kandidaten dan he!
  verder nergens wat te eten oja een turkse pizza van 5,50 !!!! maar oke ik had om 11 uur en afspraak met vannessa!
  dus even lopen maar! nou ja zeg echt zooo slecht meer verkoop van boekjes en dingetjes dan goede mediums die er waren!
  Bij Vanessa aangekomen waar ik gelukkig nog wel een goede reading heb gekregen (toopie meid) voor 15 euro! niks mis mee hoor!
  Maar je word gelokt onder valse voorwenselen!!
  met de winnaars kan je dus gewoon geen reading mee krijgen!! dus dat was al nep!
  de andere deelnemers van het 6e zintuig waren om 10;30 al helemaal volgeboekt!
  parkeren 3 euro per uur! geen normaal broodje kaas of iets te krijgen!!
  deelnemers van het 6e zintuig wisten van niks!!
  er waren mar iets van 50 zitplaatsen het was er zoo druk dat de meeste moesten staan!! in een klein zaaltje met een klein podium.
  Je kon de zweer proeven van iedereen , echt iedereen klagen dat het zoooo slecht was georganiseerd!!
  dus mensen houd je geld in je zak! je komt nergens terecht en al zeker niet bij de winnaar van het 6e zintuig! ook morgen 2 nov zitten ze al helemaal volgeboekt! dus neem geen moeite ga van je geld lekker wat anders doen en vraag een prive consult aan bij de finalisten thuis! alleen moet je dan wel even wachten want ze zitten volgeboekt t/m juni 2009!!!!!
  wat een schande!! voor de organisatie!!

    /   Reply  / 
 2. Jaap van den Bold, paragnost

  Ik was aanwezig als standhouder van het maandblad Paravisie, welke hoofdorganisator van het geheel was. Wij hebben met een grote standhoudersdelegatie op de tweede ochtend een gesprek gehad met de leiding van Paravisie waarin wij onze teleurstelling en misnoegen uitspraken over de activiteiten van RTL annex Het Zesde Zintuig. Het was schandalig, laagbijdegronds etc etc. Ik heb geen woorden genoeg om mijn afgrijzen over deze manifestatie uit te spreken. Ik neem nooit meer deel tenzij Paravisie de veranderingen aanbrengt die wij hebben voorgesteld. De medewerkers van het SPIRITUELE maandblad Paravisie dienden als zaalvulling en kregen geen enkele kans om iets van hun kwaliteiten te tonen. Ik deel je frustraties en zou je aan willen raden om jouw relaas op te sturen naar het maandblad Paravisie, Oude Engweg 24, 1212 JD Hilversum . Email: [email protected] Uiteindelijk waren zij de hoofdorganisator van dit totaal uit de hand gelopen evenement.
  Jaap van den Bold Paragnost

    /   Reply  / 
 3. brenda

  als meer mensen gaan reageren dan gaat rtl boulevard er vanavond over praten in rtl boulevard!
  maar niemand weet waar hij zijn klacht kan neer leggen!
  groetjes van brenda!
  dus mailen allemaal! des noods naar rtl boulvard redactie!!!

    /   Reply  / 
 4. Jaap van den Bold, paragnost

  Brenda, ik geef je aan bij Paravisie de hoofdorganisator van het evenement!!

    /   Reply  / 
 5. brenda

  moet ik daar naar toe mailen?
  naar hoofdorganisator van parvisie?
  groetjes van bren!

    /   Reply  / 
 6. brenda

  heb trouwens het verhaal naar de redactie van paravisie gemaild is toch ook goed?
  groetjes!

    /   Reply  / 
 7. carin

  Bij RTL Boulevard zijn de excuses al aangeboden,voor de gang van zaken in Den Haag.
  Dat is een stap in de richting,maar mensen,wat verwachten jullie.Topdrukte,een kleine show voor iedereen en dan nog iedereen een reading van Peter van de Hurk.Het verwachtingspatroon van velen is te hoog.
  Er waren zoveel stands,met de onbekende paranormale.Die waren niet overbezet,en ongetwijfeld net zo goed.Zij hebben hun kunnen,ook laten zien,voor veel minder geld.
  Zijn er nog tevreden mensen in Nederland,die niet alles willen en dan nog eens alles afzeiken.Bekijk de positieve kanten van zo een beurs eens.Gewoon het aanwezig zijn en het mogen beleven van zoiets.Hoevelen in Nederland,krijgen zo’n kans niet,door ziekte,geldgebrek enz.
  Bekijk het eens van de *goede*kant.

  Carin

    /   Reply  / 
 8. brenda

  nee wij zijn onder valse voorwenselen gelokt om een reading te krijgen met een winnende deelnemer en wat blijkt dat die bij voorbaat al alleen waren voor prijswinnaars! dus als je alleen voor hen kwam ben je gewoon genept klaar! het heeft nergens gestaan! nergens aangegeven, en ik zeg niet dat andere niet goed zijn of waren!!
  het gaat puur om het principe! ze hadden eerlijk moeten zeggen dat ze wel aanwezig waren maar dat je geen reading kon krijgen , nou dan is de keuze aan jezelf of je gaat of niet en daar val ik over!

    /   Reply  / 
 9. Jaap van den Bold, paragnost

  Carin ik moet je even corrigeren. Jij zegt dat er geen stands waren met bekende mensen. Dat is absoluut niet waar. Alle oude bekenden van Paravisie die in de loop van de jaren Paravisie hebben opgebouwd waren met een stand aanwezig. O.a. Jan vd Heide, die twee jaar geleden nog tot paragnost van het jaar werd benoemd (met mij als goede tweede. Sonja Dover, Ans Bijvank, Francoise Wesselius, ondergetekende, Rob vd Wilk en vele, vele anderen bekende paragnosten. Nitwits als Peter vd Hurk en anderen van Het Zesde Zintuig die misschien een paar keer op TV geweest zijn werden plotseling benoemd als ‘deskundigen’ en de oude rotten in het vak werden op een bepaalde manier als zaalvulling gebruikt. Een walgelijke vertoning en dat het publiek daar niet doorheen kijkt is in mijn ogen volkomen onbegrijpelijk. Ik doe mijn best Carin, om het van de wat jij noemt ‘goede’ kant te bekijken, maar ik zie helaas geen lichtpuntjes. Maar goed, de heren en dames van Het Zesde Zintuig komen zichzelf nog wel een keertje tegen. Daar ben ik van overtuigd. Brenda, goed gedaan, bij Paravisie moeten de klachten ook terecht komen, want dat was de hoofdorganisator van deze miskleun. Bij RTL/Het Zesde Zintuig hebben de kassa’s flink gerinkeld en gaan ze over tot de orde van de dag en ach, dat ze er in RTL-Boulevard iets over hebben gezegd, snijdt ook geen hout hoor, neem dat maar van mij aan. De kijkcijfers, de goddelijke kijkcijfers, daar gaar het om!!!!

    /   Reply  / 
 10. Isabel Blanco

  Ik heb gezien nu Jaap waar je het bij mijn blog paranormaal.blog over had, de eerste reactie staat ook bij op het blog.

    /   Reply  / 
 11. Karin

  @Beste Jaap. Je zei: ‘Maar goed, de heren en dames van Het Zesde Zintuig komen zichzelf nog wel een keertje tegen.’

  De deelnemers van ZZ zijn niet zozeer schuldig; ze worden gemanipuleerd door het mediacircus van TV-Holland. Er zitten echt wel goede mensen tussen, maar die zijn niet meer goed (of slecht) dan andere vakgenoten. De media en de massahysterie die TV-Holland veroorzaakt, zijn er schuldig aan, dat hier zo’n theater om heen is. Boycot TV-Holland zou ik zeggen,
  De roem van Tessa was heel kortdurend en volgend jaar zijn het weer anderen die daar staan en het jaar daarop zitten ze ook bij de zaalvulling.

    /   Reply  / 
 12. brenda

  ik vind ook dat de mensen van het 6e zintuig er niks aan kunnen doen, ze worden geleefd op dt moment! het gaat mij puur om de organisatie eromheen!
  ieder heeft zijn ding en ieder heeft zijn kunnen, en het is je eigen keuze bij wie je graag een consult wilt of niet!

    /   Reply  / 
 13. Dennis medium

  Ik was daar 2 november geweest,en het was er behoorlijk druk moet ik zeggen.Ik vond het niet enorm goed georganiseerd qua vreetwerk dat daar te verkrijgen is.Ik wilde alle jezus met mijn vriendin wat kanen omdat we verdomd veel honger hadden,en wat denk ie?Smorgens zagen we saucijzenbroodjes liggen,een half uur later was het weg,hadden ze enkeld nog broodjes gezond.Pleur toch op man,ik had mn eigen frituurpan wel mee kennen nemen!

  Maar verder vond ik het prima geregeld.De onbekende mediums waren ook zeker goed.(Bekend zijn betekent zeker niet beter zijn)…En die peter van der hurk,etc…kon ik helaas niet terecht,maar hij zat wel steeds naar me te loere…Had me dan geroepen vent,lol!

  Agh..nog even met leroy van loorbeek gepraat op de foto geweest en met beau van erven dorens op de foto,en op naar huis na een vermoeide maar leuke dag!

  Dennis!

    /   Reply  / 
 14. Fujaro

  brenda schreef: “nou nou nou, wat een aanfluiting is dit geweest!”

  Dat je die niet paranormaal hebt zien aankomen brenda! Als je je wilt laten belazeren, ga dan vooral naar het 6e zintuig.

  brenda schreef ook nog:
  “ik vind ook dat de mensen van het 6e zintuig er niks aan kunnen doen, ze worden geleefd op dt moment!”

  Iedereen leeft op het moment, beste brenda. Tenzij je dood bent natuurlijk. Dan rammel je wat met de verwarmingsbuizen, godbetere het, om de aandacht te trekken van paranormale jankers. Daar worden we vrolijk van zeg.

  Verder ook nog gelachen met Dennis medium (waarom niet meteen maar XXL eigenlijk?):
  “wat denk ie?Smorgens zagen we saucijzenbroodjes liggen,een half uur later was het weg,hadden ze enkeld nog broodjes gezond.”

  Ja Dennis, had je kunnen weten dat die broodjes zo pardoes geteleporteerd kunnen worden naar andere dimensies waar vreetgrage zombies bij gebrek aan beter allerlei beurzen afstruinen om hun lijkbleke smoeltjes wat op te vrolijken. Volgende keer gewoon naar een beurs over obesitas, daar durft niemand zo te graaien.

    /   Reply  / 
 15. Karla

  Wat een negativiteit zeg.. En waarom moet er zo gevloekt worden?

    /   Reply  / 
 16. Jaap van den Bold, paragnost

  Ja dat vloeken slaat nergens op. Hoe spiritueel kun je zijn??!!
  Ik distancieer me van dit blog, tenzij de redactie ingrijpt!

    /   Reply  / 
 17. Fujaro

  Jaap van den Bold, paragnost schreef:”Ja dat vloeken slaat nergens op. Hoe spiritueel kun je zijn??!!”

  Besef je wel dat de vloeker in direct contact staat met diepe innerlijke gevoelens en daar ons als toehoorder vrijelijk over informeert. Hoe blind kan een mens zijn voor innerlijke spiritualiteit van mensen om hem heen.
  Jaap van den Bold, paragnost schreef:”Ik distancieer me van dit blog, tenzij de redactie ingrijpt!”

  Zo van, als ik er niet meer uitkom moet de redactie het voor me oplossen, want het blog is er voor mij alleen. Een beetje zelfrelativering kan beslist geen kwaad.

    /   Reply  / 
 18. Jaap van den Bold, paragnost

  Toch maar even een reactie omdat Fujaro kennelijk vloeken als een vorm van innerlijke spiritualiteit ziet. Raar maar waar! Eerlijk gezegd vind ik vloeken een zwaktebod en eigenlijk een vorm van zelfverwensing, maar goed inderdaad is iedereen daar vrij in, maar waarom moeten anderen daar van ‘meegenieten’? Ik ben trouwens niet van mening dat dit blog er alleen voor mij zou zijn (het is de eerste keer dat ik er iets op schrijf!)en ik doe zeker wel aan zelfrelativering. Mensen die mij kennen weten dat. Ik stoor me alleen maar aan zinloos gevloek. Mag ik!

    /   Reply  / 
 19. Fujaro

  Beste Jaap,

  Natuurlijk mag jij je storen aan gevloek. Sterker nog, vloeken ontleent z’n bestaansrecht puur aan de normatieve impact die het bij anderen teweegbrengt. Wanneer niemand zich meer stoort aan het vloeken is het krachteloos en per definitie geen krachtterm meer. Ga dus vooral door met je eraan te ergeren, dan komt alles goed.

  Ik blijf erbij dat vloeken een vorm van spiritualiteit kan zijn. Spiritualiteit is een begrip dat min of meer gekaapt is door religie en esoterie. Maar al te snel wordt aangenomen dat spiritualiteit per definitie iets met het bovennatuurlijke te maken zou moeten hebben. Dat is onterecht. Verwondering over het bestaan, van de plaats van het individu daarin en lotsverbondenheid met anderen zijn spirituele belevingen die niet noodzakelijk het bovennatuurlijke veronderstellen. In meer algemene zin is spiritualiteit een geïnspireerd bewustzijn van de manier waarop men in het leven staat. Dit betekent dat er ook zoiets bestaat als seculiere, humanistische of atheïstische spiritualiteit (zie bijv. ook http://www.uvv.be/uvv5/pub/cante/spirit/vdr.html). Een vrije opvatting over vloeken kan wel degelijk onderdeel zijn van een bewust spirituele beleving.

    /   Reply  / 
 20. Sja(a)k(ie)

  Ik kan me wel vinden in de mening van Fujaro en had een iets meer open geest verwacht van de mensen die hier zo fel op reageren. Je weet: De geest is zoals een parachute, ze werkt pas als je uit een vliegtuig dondert. En dan mag je best vloeken.

  Vloeken geeft je bovendien kracht, zowel fysieke, geestelijke als spirituele. Vandaar de naam “krachtterm”. Dat is door wetenschappers al vele malen aangetoond maar moest helaas in de doofpot. Maar zo gaat dat nu eenmaal met deze westerse maatschappij. In het Oosten zijn ze daar al veel verder mee dan wij. Daar vloeken ze hele rotswanden aan stukken. Maar tegen ons zeggen ze dat die woorden iets anders betekenen. Sceptici geloven dit uiteraard niet maar het is bekend dat zij niets geloven, of het moet uitvoerig getest zijn door een oud goochelaar/kerstman lookalike.

    /   Reply  / 
 21. Zesde zintuig

  Wordt er dit jaar ook weer een zesde zintuig Event georganiseerd?

  Zo ja, waar en wanneer? Weet iemand dit?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>