Beltaneviering in Rotterdam

Op 1 mei wordt het keltische jaarfeest Beltane gevierd. Beltane is het feest van groei, bloei, vruchtbaarheid, liefde en creativiteit. Met Beltane vieren Moderne Heidenen de zuidenwind en begint het zomerrijk van de Bloemengodin Flora en haar bruidegom de stralende Zonnegod. Het element lucht is te voelen in de intense uitademing waarmee de natuur haar kracht in bloemen en bladeren blaast. De energie zit aan de buitenkant en het suist van de groei, bloei en levenslust om je heen.
Levenslust zal dan ook een terugkerend thema zijn bij de viering van Tara Anka op 1 mei inCntrum Djoj te Rotterdam.

“Oorspronkelijk was het feest kennelijk een reinigingsritueel waarbij mensen en vee symbolisch tussen vuren werden geleid (beltene  betekent ‘fel vuur’ in het Oud-Iers) zodat hun ongerechtigheden zouden verdwijnen en de nieuwe groei een zuiver begin kon hebben,” laat Anke van Tara Anka weten. “Na de trancereis en de pauze beginnen we het ritueel dan ook door in stilte langs een pad van vuur te lopen. Om vervolgens verder te gaan met een krachtig ritueel waarbij we de mannelijke en vrouwelijke energieën symbolisch bij elkaar zullen brengen in een zinderende explosie van energie.”

Beltane is tevens alweer het derde lentefeest en op Keltische/Germaanse wijze vieren we de dageraad, vruchtbaarheid en overvloed.
Anke: “We nodigen iedereen uit om dit mooie, magische en gezellige feest met ons mee te vieren, ervaring is niet nodig. Voel je vrij om je mooiste kleding of (rituele) gewaad aan te trekken, maar bij deze open viering is dat niet verplicht”.

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten van Tara Anka, kun je een kijkje nemen op de website.

Lees ook:Halloweenviering te Rotterdam
Lees ook:Halloween vieren in Rotterdam
Lees ook:Vier Beltane, het feest van de liefde
Lees ook:Halloween vieren met Tara Anka
Lees ook:Open Beltane-viering van ‘Children of the Circle’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>