Internationale Mineralenbeurs voor verzamelaars en therapeuten

Op 7 en 8 oktober 2006 is er weer een Internationale Mineralenbeurs in Evenementenhal Rijswijk te Rijswijk. Deze beurs is uitstekend voor niet alleen verzamelaars van edelstenen en mineralen, maar ook voor hen die therapeutisch met de kracht van deze stenen werken of willen werken.

De Internationale Mineralenbeurs wordt inmiddels voor de 16e keer in Rijswijk gehouden. Op liefst 130 stands bieden deelnemers uit binnen – en buitenland dit weekend hun schitterende vondsten en wereldwijde inkopen aan en zijn er steensoorten uit de hele wereld te zien. De echte liefhebbers van deze wonderen der natuur rekenen deze beurs tot één van de beste mineralenbeurzen op Nederlands grondgebied. Uit heel het land komen dan ook verzamelaars speciaal naar Rijswijk, gretig op zoek naar nieuwe verzamelstukken voor hun collecties. Maar ook voor hen die het leuk vinden gewoon eens rond te kijken is deze beurs een bezoekje waard. Zij zullen verbaast staan van al die glimmende natuurstenen en prachtige sieraden. Uiteraard zijn er weer diverse pronkstukken te bewonderen, van zeldzame mineraal of fossiel tot schitterend bewerkte edelstenen. Daarnaast maken trommelstenen, zoetwater parels, sieraden, schelpen, eieren en dierfiguren deel uit van het beursaanbod. Ook zijn er stands waar fournituren, lectuur, gereedschappen, machines en toebehoren te verkrijgen zijn.

Interessant is een bezoek aan de stand van John Beringen waar Carla Verhoef demonstraties Cabochonslijpen geeft. Altijd populair tijdens de beurs zijn ook de micromounts, microscopisch kleine steentjes, waarvan wereldwijd tienduizenden verzamelaars zijn. Op de stand van Ed Pieters, een groot kenner van deze hobby, kan men door zijn speciale microscoop een kijkje nemen. Tevens is er op de beurs de mogelijkheid stenen – pas gekocht, of al jaren in huis – te laten determineren. Met speciale apparatuur kan hier in bijna alle gevallen de echtheid en wat voor steen het exact is worden vastgesteld, zelfs wat voor behandeling deze eventueel heeft ondergaan. Dus neem uw sieraad of bijzondere steen gerust mee.

Uiteraard is er ook aan de jonge bezoeker gedacht. Voor de kinderen is er een circa 45 minuten durende cursus ‘Steenslijpen’. Zij kunnen onder deskundige leiding voor slechts één euro als bijdrage in de materiaalkosten deelnemen aan deze workshop. Hier wordt een steentje, dat ze mee naar huis mogen nemen, met poeder op een glasplaat gepolijst tot het mooi glad en glanzend is. Daarnaast is er voor kinderen van 2-10 jaar ook nog Kinderspeelstad Rijswijk waar zij zich uren kunnen vermaken.

(Bron: Evenementenhal Rijswijk)

Lees ook:Gothic & Fantasy Beurs
Lees ook:Gothic & Fantasybeurs
Lees ook:Beurs: ‘Het Paranormaal alternatief’
Lees ook:Beurs: Het Paranormaal Alternatief
Lees ook:Paranormaal- en gezondheidsbeurs in Belgie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>