Spiritualiteit op de Xbox 360 en Nintendo Wii

Anno 2011 is spiritualiteit niet alleen meer voor het ‘geiten wollen sokken – type’, dat kan leven van enkel meditatie, yoga en biologische groenten. Sterker nog: spiritualiteit is hartstikke hip! We zijn er dagelijks mee bezig, passen het toe in werk en ondernemerschap en zelfs op de spelcomputer kunnen we spiritueel bezig zijn! Dit najaar zal gamesuitgever THQ, in samenwerking met Deepak Chopra, ‘Leela’ op de markt voor de spelcomputers Xbox 360 en Nintendo Wii. De naam ‘Leela’ is Sanskriet voor ‘spel’. Van een echte game is echter geen sprake.

Leela combineert bewegingen van het hele lichaam, gericht op zeven chakra’s, met meditatie, yoga en ademhalingstechnieken. Daarnaast kunnen er mandala’s worden gemaakt en gedeeld via Facebook. Het biedt een aantal oefeningen om mee tot rust te komen, zoals de Stillnes Meditation-modus, die de ademhaling van spelers in de gaten houdt en technieken biedt om voor verbetering ervan.

Deepak Chopra (zie foto hiernaast) is vooral bekend door zijn boeken, seminars en workshops over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en Ayurveda. Daarnaast is hij arts, gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Chopra heeft twee jaar lang gewerkt aan het concept voor Leela. Hij denkt dat het gebruik van games als medium een goede kans vormt om mensen met yoga en meditatie bekend te maken.

Denk jij dat spiritualiteit en gamen samen kan gaan?

Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:De Zeven Spirituele wetten van Yoga
Lees ook:Gratis proefles Chopra Center Yoga
Lees ook:Ophef om komst Deepak Chopra naar symposium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>