Ophef om komst Deepak Chopra naar symposium

Begin juni wordt in Amsterdam een symposium georganiseerd over Alzheimer. Naast gerenommeerde wetenschappers heeft de organisatie ook Deepak Chopra uitgenodigd om te spreken. Over zijn rol op het symposium is veel ophef ontstaan.

[Copyright foto: geralt via Pixabay]

Deepak Chopra beveelt bij Alzheimer een mix aan van yoga, meditatie, vegetarisch eten en goed slapen. Hij baseert zich hierbij op de Ayurveda. Neurowetenschapper Rudolph Tanzi van de Harvard University – ook aanwezig op het symposium – doet wetenschappelijk onderzoek naar het effect hiervan.

Alternatief gedoe – dat vinden velen. Genodigden zoals Philip Scheltens, directeur van het VUmc Alzheimercentrum, en de Rotterdamse hoogleraar Management en Organisatie van de Ouderenzorg, Robbert Huijsman laten in De Volkskrant weten moeite te hebben met de beweringen van Deepak Chopra en diens optreden tijdens het symposium.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft helemaal heftig geageerd tegen de komst van Deepak Chopra. Zo eist de vereniging dat Martin van Rijn, staatssecretaris Gezondheidszorg, hierom niet naar het symposium gaat.

Fred Matser, organisator van het symposium, laat via Het Parool weten de kritiek onzin te vinden: ‘De kritiek is niet onderbouwd’. Hij pleit voor een open houding en innovatieve benaderingen. Iets dat hard nodig is als je je realiseert dat één op de vijf mensen een vorm van dementie krijgt.

Bronnen: De Volkskrant, Het Parool, Skipr

Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:Deepak Chopra’s wereldwijde meditatie voor vrede
Lees ook:‘Het boek der geheimen’ (Advertentie)
Lees ook:Semi-alternatieve huisarts goedkoper en effectiever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>