Spiritueel sauna-bezoek

Jezelf lekker verwennen en even een dagje goed ontspannen. Dat is over het algemeen de reden waarom veel mensen een bezoekje aan de sauna brengen. Bij Thermen Holiday te Schiedam gaat men een stapje verder in de ontspanning van zowel lichaam als geest. Hier kun je tijdens een dagje sauna namelijk ook meedoen aan een geleide meditatie, een klankschalensessie of een bijzondere yoga-les.

Thermen Holiday biedt haar bezoekers vier bijzondere Yoga- en Meditatiesessies, die verzorgd worden door bijzondere therapeuten.

Zo is er bijvoorbeeld de Spirits of Nature-sessie, waarbij vanuit bewustwording en verfijning van de zintuigen wordt gewerkt. In de herfst is dat de tastzin (het voelen), in combinatie met het ervaren van de energiestromen. De tastzin ligt in de huid, de huid staat in relatie met de werking van long en dikke darm (element metaal).
De Spirits of Nature-sessie bestaat uit een opwarming in dans op authentiek Indiaanse muziek voor het aarden. Vervolgens een aantal energetische oefeningen gericht op het voelen. De sessie wordt afgesloten met een speciale ’Spirits of Nature’-meditatie.

De Body & Mind-les is een combinatie van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en yoga, waarin je optimaal kunt ervaren hoe je kunt ontspannen. Het herkennen van ontspanning en doelgericht met de ervaringen uit de Body & Mind-sessie aan de slag gaan leidt tot gezonder voelen en een groter welbevinden op het gebied van energie lichaam en geest. Elementen uit deze sessies zijn eenvoudig thuis toe te passen en helpen je om inspanning en ontspanning nog meer met elkaar in balans brengen. Ook deze sessie wordt afgesloten met een meditatie om weer helemaal tot jezelf te komen.

Tijdens je bezoek aan Thermen Holiday kun je ook deelnemen aan een geleide meditatie, waarbij je gedachten je meenemen naar een andere plek waar men je je kunt ontspannen en dagelijkse beslommeringen los kunt laten. Dit laatste kan tevens met een klankschalensessie. Hierbij vertrekt de klankschaalbespeler vanuit de stilte met een improvisatie, waarbij in een traag ritme rustgevende klanken tot ontwikkeling komen.

(Bron: Thermen Holiday)

Lees ook:Yoga en meditatie bij Thermen Holiday
Lees ook:Een goed (spiritueel) gesprek bij Thermen Lucaya is Oss
Lees ook:Meditatieve klankconcerten door heel Nederland
Lees ook:Welke meditatiemethode past bij jou?
Lees ook:Filmpje: wat is mediteren?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>