Yoga en meditatie bij Thermen Holiday

Een dagje naar de sauna is soms even nodig om helemaal tot rust te komen en even te vluchten van de wereld om ons heen. Saunacentrum Thermen Holiday in Schiedam wil dat gevoel bij haar bezoekers optimaliseren door ook yoga- en meditatiesessies aan te bieden. "Deze sessies leiden tot een groter welbevinden op het gebied van energie, lichaam en geest," zegt Thermen Holiday.

Er zijn zes verschillende yoga- en meditatiesessies bij het sauna- en beuatycentrum te Schiedam. Allereerst is er de Do-in. Dit is een bewegingssysteem, waarbij onder andere een goede lichaamshouding, meridiaanstrekkingen, het richten van de aandacht en het opbouwen van een ‘verse’ energie-voorraad de aandacht krijgen. Do betekent ‘weg’: de weg naar binnen, naar het centrum in het lichaam.

Ten tweede kan men meedoen aan een sessie Chi Kung, een traditionele Chinese bewegingsvorm, waarbij het grootste deel van de sessie staand wordt gewerkt. Bij Chi Kung werken adem en beweging samen met het doel energie vrij te maken en in banen te leiden.

Vanuit de Healing Tao ontstond Six Healing Sounds, een klank- en bewegingsmeditatie. Deze sessie bestaat uit zes bewegingen met ieder een eigen geluid die voortkomt uit de ademhaling. Deze worden de Six Healing Sounds genoemd. De combinatie van de bewegingen en de geluiden zorgt voor ontgifting en voorziet zes vitale organen in het lichaam van nieuwe energie.

De Body, Soul and Spirit-sessie is een combinatie van ontspanningsoefeningen en yoga, waarin men leert te ontspannen en om spanningen te herkennen.
Ook de Balancing Movements is een combinatie, maar van Tai Chi, Yoga en Chi Kung. Tijdens deze sessie wordt er met muziek gewerkt aan soepelheid, kracht en beheersing in beweging.

Tot slot kan men bij Thermen Holiday meedoen aan geleide meditaties. "Meditatie is stil waarnemen," legt het saunacentrum uit. "Meditatie is stil worden van binnen, de gedachten tot rust brengen. In een geleide meditatie wordt gebruik gemaakt van visualisatie." Hierdoor ervaart men hoe men de aandacht kan richten en sturen.

Wie meer wil weten over de yoga- en meditatiesessies of over de andere faciliteiten van Thermen Holiday, kan een kijkje nemen op www.thermenholiday.nl.

Lees ook:Spiritueel sauna-bezoek
Lees ook:G10: economie en filosofie, maar ook yoga en meditatie
Lees ook:Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival
Lees ook:I Love Yoga
Lees ook:Yoga festival in Rotterdam

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Yoga en meditatie bij Thermen Holiday

 1. ingrid

  Wat een heerlijk idee om niet alleen van sauna’s en baden gebruik te kunnen maken, maar dat te kunnen combineren met yoga en meditatie! Vreemd dat dat niet eerder bedacht is en bij alle grote sauna-complexen wordt aangeboden, het is eigenlijk een vrij logische aanvulling als je erover nadenkt.

    /   Reply  / 
 2. Sinnamon

  Leuk idee! Body soul & Spirit, is net een soort Body Balance van Les Mills, en dat doe ik elke week. Ik moet zeggen het bevalt me super!
  Als ik naar de thermen ga zal ik ook zeker eens meedoen met de yoga lessen daar.
  De sfeer is daar al zo heerlijk, en dan ben je helemaal tot rust…

    /   Reply  / 
 3. Layla

  Er hangt inderdaad al een hele fijne, relaxe sfeer in de thermen. De combinatie met Body soul & Spirit is dan ook een hele goede aanvulling vind ik zelf.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>