Rosita Steenbeek schrijft essay Maand van de Spiritualiteit 2017

Rosita Steenbeek schrijft het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2017. Dit evenement heeft dit keer als thema Compassie en loopt van vrijdag 13 januari tot en met zondag 12 februari 2017.

Maand van de spiritualiteit 2017

‘Vanaf mijn kindertijd heeft de Bijbelspreuk ‘Heb uw naasten lief’ een grote inspiratie voor me gevormd. En eigenlijk nog meer ‘Heb uw vijanden lief’. Daar ligt voor mij de essentie van compassie. En welk geloof je ook aanhangt – of ook zonder een geloof aan te hangen – in een tijd als de onze is dit een aansporing die betekenisvoller is dan ooit. We scheren groepen teveel over één kam; zo kan en mag het niet in deze wereld. De vraag in hoeverre je begrip kunt opbrengen voor zelfs de grootste misdadiger, boeit me mateloos.’ Aldus Rosita Steenbeek op de website van het CPNB.

Rosita Steenbeek
De laatste vrouw was de eerste roman van de hand van Rosita Steenbeek, die in 1994 verscheen. Hiermee scoorde ze direct een internationale hit. Ze schreef meerdere veelgeprezen romans, onder andere over Rome.

Bron: CPNB

Lees ook:Geloof jij in de kracht van de Maan?
Lees ook:De relatie tussen Geloof en Gezondheid
Lees ook:Nieuw bij Radio Indigo: ‘Indigo Café’ en ‘Wat mij boeit en heeft geraakt’
Lees ook:Huidige dalai lama de laatste?
Lees ook:Beste spirituele boek 2017: ‘Rusteloosheid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>